Archives by date

You are browsing the site archives by date.

Croissants

Op zaterdagochtend ontbijten we met z’n allen met verse croissants. (voor vroege klanten hebben we er altijd een paar extra.) Het geeft ons altijd een Frans vakantiegevoel.

Fietspech

Pff, we hebben twee pallets met Fietspech binnen gekregen. Vanochtend bedacht ik dat je met een goede vakantiefiets dit boekje eigenlijk niet nodig hebt. De kans op spaakbreuk, een aflopende ketting of een lekke band is dan heel erg klein.

Snel-weg

Het was 13.55. De klant zei: “Ik heb tot kwart over twee in de parkeermeter gegooid. En ik wil een nieuwe fiets kopen.” Ik liep naar de kassa, pakte vier euro, gaf dat aan hem en zei: “Weet je, Ik wil je graag goed adviseren over jouw aankoop. En als ik je dan opmeet, duurt […]

Wereldfietseravond

Gisteravond was er een avond voor toekomstige wereld-fietsers. Erg mooi om te zien, hoe mensen er mee bezig zijn. Voor Jurgen (2x), Barbara, Anke, Dennis, Marijcke en mij is een fietsreis bijna routine, voor de wereldfietsers waren het wijze lessen.

Rohloff-naven

De Vakantiefietser verkoopt veel fietsen met Rohloff-naven. Omdat niet iedereen bekend is met deze superieure naven, heb ik een uitgebreid stuk over Rohloff-naven geschreven. Ikzelf fiets er ook mee; ik heb er een op mijn Koga Signature zitten. En wil je je fiets laten ombouwen, dan kan dat ook. Dat hebben wij met een diverse […]