Archives by date

You are browsing the site archives by date.

Twee betalen

Een moeder wilde het fietsslot voor haar studerende dochter betalen. De dochter wilde ‘loskomen’ van haar moeder en wilde zelf betalen. Ze kwamen er niet uit. “Nou, dan betalen jullie toch allebei?” zei ik lachend. “Dan ben jij gelukkig, en jij ook, en ik ben dubbel gelukkig!”

Leger

Hoera, het leger heeft te weinig mensen. Geen leger, geen oorlog. Toch? Of niet?

Paddentrek

Iedere woensdagavond fiets ik een stuk. Gisteravond was het even schrikken, want de kikkertrek is begonnen, of waren het padden? Ze waren er in allerlei varianten. Grote, piepkleine, geplette en uit elkaar gerukte. Zelfs ik kon ze soms maar ternauwernood ontwijken. En zij mij.

Vet op de ramen

Aan mijn ramen kan ik zien dat er ’s avonds naar binnen is gegluurd. De vetvlekken van  voorhoofden en afdrukken van neuzen zijn duidelijk zichtbaar. Precies op kijkhoogte. Tja, wat wil je al die leuke fietsjes . . .

Leveranciers

Soms heeft een winkel minder leuke kanten. Een leverancier levert fietsen te laat, fietsen zijn niet opgebouwd comform afspraak en ze veranderen prijzen en specificaties zonder dat wij het weten. Klanten merken hier niets van, maar voor ons brengt het veel werk met zich mee. Tijd voor een goed gesprek.