Rohloff-naven

De Vakantiefietser verkoopt veel fietsen met Rohloff-naven. Omdat niet iedereen bekend is met deze superieure naven, heb ik een uitgebreid stuk over Rohloff-naven geschreven.

Ikzelf fiets er ook mee; ik heb er een op mijn Koga Signature zitten. En wil je je fiets laten ombouwen, dan kan dat ook. Dat hebben wij met een diverse vakantiefietsen gedaan, en ook met een vouwfiets.

Maar ook idworx, Santos en Snel maken mooie fietsen met een Rohloff naaf.
Je hebt al een fiets met Rohloff-naaf vanaf € 1995,-. Dat is een fiets van het merk VSF.

Deel deze pagina met anderen

8 reacties op “Rohloff-naven”

 1. Thieu van Lierop

  ik heb onlangs ook een nieuwe fiets aangeschaft met een rohloff-naaf. het bevalt mij inderdaad uitstekend. wat betreft de uitleg van de 1ste 7 en 8 t/m 14 zou je het kunnen vergelijken met een versnellingsbak in een vrachtauto. een stapelbak met hoge en lage giering.
  als fiets heb ik gekocht een multicycle een nederlands fabrikaat uit de achterhoek (ulft) een zeer goede en degelijke fiets. de technisch directeur is net zo fanatiek als juliie met dingen uit proberen ed. de moeite waard om eens contact met hen op te nemen http://www.multicycle.nl.
  bedankt voor de uitleg over de rohloff en de handleiding in pdf. fietsreparatieboek heb ik in bestelling bij de boekhandel. (had nog boekenbon liggen). jullie hebben een prachtige site waar je tenminste ook iets kunt vinden waar je werkelijk iets aan hebt. ben ook van plan een keer naar amsterdam te komen. woon zelf in budel vlak bij weert. dus bij gelegenheid… ben alleen bang dat ik mijn budget ga overschrijden want het water loopt nu al in mijn mond bij het lezen. groetjes

 2. Jos Linders

  Hallo Eric,
  Ik heb zelf een multicycle elegance met rohloff, ik ben er erg over te spreken, bwjr 2003, 5000 km gelopen en geen centje pijn.

 3. Willem-jan

  1.Ik heb een Connondale T900 waarvan de tandwielen aan vervanging toe zijn.
  Weet iemand van u of er erbens in Nederland complete wielen met een Rohloff 500/14 naaf te koop zijn?
  2.Is de vorig jaar aangekondigde 20% lichtere Rohloff naaf ooit uitgebracht?

 4. Eric

  Ik kan een wiel voor je bouwen, dat is geen probleem. Maar het is geen standaardproduct zoals andere wielen. Prijs is pakweg € 950,-. Houd er rekening mee dat ik nooit sta te popelen om te helpen als je hem verder zelf gaat inbouwen. Uit ervaring weet ik dat je vaak onverwachte zaken tegenkomt (combi-schakel en remgrepen, uitlijning voorblad, breedte achternaaf etc.)

  De ‘lichtere’ naaf is nooit uitgebracht en kan nog wel een tijd duren, Kijk maar na in het interview in De Wereldfietser dat ik met Bernhard Rohloff heb gehouden.

 5. Roland Devreese

  Eric,

  Een Rohloffnaaf met electrische en liefst nog draadloze bediening, dat zie ik wel zitten. Nog twee kabels minder, dat maakt de fiets alleen maar eenvoudiger.

  Roland

 6. Roland Devreese

  Dat was inderdaad naar aanleiding van die opmerking bij riemaandrijving. Ik ben zeer benieuwd naar wat er bij Rohloff uiteindelijk uit de bus zal komen.