Rohloff ombouw

rohhloff-ombouwErvaren fietsers die het geld ervoor over hebben, kopen tegenwoordig een nieuwe fiets met een Rohloff naaf. Maar wil je je trouwe kameraad niet kwijt, dan kun je hem ook laten ombouwen. Wel mooi, want het is alsof je hem laat reïncarneren. Maar zo’n reïncarnatie komt al snel op € 1.400,-.

We geven altijd een richtbedrag op van € 1.500,-, want soms kom je onverwachte zaken tegen.

Inmiddels hebben we een aardig aantal fietsen omgebouwd. De meest bijzondere was het ombouwen van de fietsen van Peter Mak en Karin van Toor. Zij fietsen al vijf jaar de wereld rond en wilden ook wel eens met een Rohloff-naaf gaan rijden.

Van Sjoerd hebben wij zijn Koga Miyata Traveller omgebouwd en Hans met heeft een uitstekende Koga Miyata Globetraveller, en wilde ook een stap vooruit doen.

Maar een van de eerste ombouwacties was een Cube mountainbike.

Erg leuk was de ombouw van twee Birdy vouwfietsen van Riese und Muller. Met hun Birdy’s willen Jan en zijn vrouw/vriendin/minnares gaan fietsen in Zuid-Amerika. Het is een andere vorm van reizen. Het reizen met een vouwfiets heeft als voordeel dat je hem makkelijk mee kunt nemen. Gewoon onder in een bus of in de trein. En kom je aan met het openbaar vervoer in een stad, dan stap je op je vouwfiets en kun je op je gemak een hotel zoeken en de omgeving verkennen.

Deel deze pagina met anderen

4 reacties op “Rohloff ombouw”

 1. Frans van der Hulst

  Eric, leuk om de foto’s op je site te zien van mijn Globetraveller als deze word omgebouwd naar een Rohloff naaf.
  Ik heb maar van 1 ding spijt…. en dat is dat ik het eerder had moeten laten doen! De eerste 500 kilometer zitten er al weer op en we zijn al prima aan elkaar gewend.
  Groet, Frans

 2. Frans van der Hulst

  Afgelopen weekend kom ik op de boulevard van Kijkduin twee agenten tegen die hun ronde doen op stoere Santos mountainbikes met….Rohloffnaaf! Hun positieve verhaal over de goede werking van de naaf bij het achtervolgen van o.a. fietsendieven doet mij andermaal beseffen een goede keus te hebben gemaakt door mijn Koga Globe traveller van zo’n naaf te voorzien.

 3. Peter en Karin

  Dag Eric en alle medewerkers van De Vakantiefietser,

  Peter en ik hebben nu een kleine maand met de door jullie ingebouwde Rohloff-naven rondgefietst in Nederland (half september keren we terug naar India om onze tocht om de wereld te hervatten) en het is ronduit geweldig! Bedankt dat je ons wilde sponsoren en voor de fantastische service die jullie ons hebben geboden!
  Groeten, Peter en Karin