Personeelsuitje


Iedereen doet goed zijn best, dus mag ik als ‘baas’ soms wel eens iets moois terugdoen. Dus met al het personeel en hun partners zijn wij (in augustus 2009) 3 dagen door 3 landen gefietst.

Iedereen met Vakantiefietsertassen en cadeautjes van onze leveranciers. Met dank aan Vaude, Gonso, Juncker, idworx, Ortlieb, Santos, Schwalbe en natuurlijk de klanten die voor de broodnodige omzet hebben gezorgd:-))

We vertrokken op vrijdagavond met de trein naar Maastricht. Hieronder zie je Carla Junior, Marike, Hein, Karin en Nina bij het ontbijt aan de oever van de Maas.

En hiernaast Gaele met Brenda (de Digitale Diva) op hun eerste fietsreisje. Gaele op zijn Condor ligfiets en Brenda op een Snel Explorer.

Oh ja, voor de oplettende lezer: er zijn twee Carla’s.
De enige echte is ‘mijn’ Carla die ons uitje heeft georganiseerd.
De andere Carla, noemen we Carla Junior. Niet omdat ze jonger is, maar omdat ze nog maar een jaar voor De Vakantiefietser werkt.

En mijn Carla die noemen we voor het gemak Carla Senior. Maar waag het niet om te zeggen dat ze ouder is!!

Omdat mensen nu eenmaal kinderen krijgen en daardoor niet meer alles kunnen doen wat ze deden, hebben we pappa Gerben verrast.
Zijn vrouw Alpona is met auto en de kleine Aasha naar Stavelot gekomen.  Zo’n Prius is een mooie bak, maar Aasha die won ieders hart.

Met Aasha is een bedrijfstuitje altijd een succes, want het brengt de zachtheid in iedereen naar boven. Gerben, volgend jaar weer? Maar dan samen met Alpona op de tandem en Aasha in de Burley?

En dan ook Lieven met zijn vrouw Ying en zijn zoontje Yan!

Fietsen in België is reuze leuk, maar onze zuiderburen zijn niet in staat om goede landkaarten te produceren. De schaal klopte niet en wat denk je van dit fietspad hieronder?
Gewoon midden op de weg, terwijl links en recht het verkeer voorbijflitst. Je moet dus vooral binnen de lijntjes blijven.En dan heb je ook van die stelletjes die nog kunnen genieten van hun prille liefde, zoals hiernaast.

Het was een pittige tocht. Van Maastricht naar Stavelot (vlakbij Spa) en vandaar naar de mooie Duitse stad Monschau.

Hein (de oudste hier) viel van uitputting bovenop alle tassen.

De rest probeerde een Guiness record te vestigen met het maximale aantal mensen op een Duits bed.

We hebben op de Belgen gemopperd, maar over de Duitsers valt ook wel wat te zeggen. Hieronder zie je een waslijn met wasgoed dat typisch Duits is.  Heel erg akelig netjes. Van links naar rechts van klein naar groot opgehangen. En dan ook nog de kleuren bij elkaar. . .

Niet alles was rozengeur en maneschijn. Karin en Bjørn zijn net terug van hun fietsvakantie door Kroatië, Albanië en nog wat landen in die buurt. Met hun Santos tandem in een bocht met grind gingen ze onderuit.

Bjørn was fysiek gewond en Karins ego was gekrenkt. Bjørns wonden heeft Karin met veel liefde schoongemaakt. Daarna Betadine en ik mocht het snelverband aanbrengen. Zo is mijn EHBO cursus toch nog ergens goed voor geweest.

’s Ochtends ontbeten we in het hotel, maar ’s middags gingen we picknicken. Dus kleedjes op de grond stoeltjes neergeplant en uitpuffen maar. Alleen Nina had het niet zo naar haar zin, want zodra er een kleine spin over het kleed liep, sprong ze op en ging ze staand lunchen. . .

En dan nog iets stoms. We waren onderweg naar het Belgische knooppunt 3 en de weg stopte bij dit hek.

Op  geen enkele manier konden we er met een fiets doorheen. Laat staan met de tandem of de ligfiets.

Uiteindelijk hebben we alle fietsen maar gewoon eroverheen getild.


Na drie dagen fietsen kwamen we uitgehongerd in Maastricht aan. De potente Gerben werd geknuffeld door Karin en Carla Junior. Carla Senior werd geknuffeld door Lieven en Gaele als dank voor de goede organisatie.

Deel deze pagina met anderen

6 reacties op “Personeelsuitje”

 1. pieter

  Hoe kort ook, het spat er van af dat het een heerlijke fietservaring was. En zo hoort het!
  Feest der herkenning en lekker enthousiastmerend.

 2. Tatjana

  Zooo, wat een sfeertje zeg! Ik word spontaan jaloers als ik die foto’s zie…:-) Een compliment dus, vooral aan de organisatoren natuurlijk!

  Gr Tatjana (collega van Carla)

 3. Karin

  Nogmaals enorm bedankt voor het heerlijke weekend! Fantastische organisatie, erg gezellig en heerlijk fietsweer!
  De wonden van Bjørn genezen gelukkig prima:).
  Maar ehh, waar is de foto van ‘The Bionic-man’?

 4. marikehein@kpnplanet

  Leuke foto’s!
  Het was weer een heerlijke mini vakantie.
  Ik zie helaas alleen de gecensureerde bedfoto! Er staat me iets bij van prachtig ondergoed (goede reclame voor Icebreaker)………
  Carla en Eric bedankt
  Groeten Marike

 5. Carla jr

  Heerlijk weer, een gezellige club mensen en een prachtige route. Met deze ingrediënten kan een fietsweekend ook bijna niet mislukken.
  Het was super! Ralph heeft ECHT iets gemist… Dank jullie wel! Carla jr

 6. Nina

  Wat een geweldige reis was dit! En er zijn mooie foto’s. Ik hoop alle foto’s te krijgen want mijn ouders zijn heel nieuwsgierig… Het was leuk!