Fietsen in de sneeuw

Ik heb gisteren twee uur gefietst door de sneeuw.  Dat viel niet mee!

Mijn schouders deden pijn door het verkrampt sturen en ik voelde mijn knieën door het zware trappen.

Deel deze pagina met anderen

2 reacties op “Fietsen in de sneeuw”

 1. Stefan

  Afgelopen zondag heb ik de middag ook grotendeels trappend in de sneeuw doorgebracht. Het was erg rustig in ’t Brabantse en dat was prettig. Helaas was ’t in de bewoonde wereld zo dat op wegen waar de sneeuw voor het grootste deel “opgezout” was er al weer meteen veel te hard gereden werd (de wegen waren zeker nog niet _schoon_).

  Het is sowieso een probleem met die automobilisten dat ze in het geheel niet aan andere weggebruikers denken. Als fietser moet je, als je ze de ruimte al laten, in de sneeuwhopen aan de kant van de weg rijden.

  Afgelopen nacht is er weer veel sneeuw gevallen, maar het heeft niet echt tot verbetering geleid. Als je je als voetganger over de weg begeeft, omdat de smalle voetpaden vol met sneeuw liggen, hebben sommige automobilisten daar nog geen begrip voor. Als ze je even niet voorbij kunnen omdat er op dat moment enkele tegenliggers aankomen, moeten ze meteen een aantal keer claxonneren. Tja, dan heb je toch pech als je met mij te maken hebt, want mijn veiligheid is dan het eerste waar ik aan denk. Als je dan gewoon even geduld hebt, kun je er alsnog voorbij. In de minuut die dat hooguit duurt, kun je met een auto in de sneeuw ook hele domme dingen doen.

  http://contour.com/stories/bossen-tussen-wintelre-en-oostelbeers-doorsteek

 2. Stefan

  Een zonnige variant van dezelfde route staat ook online. Deze biedt behalve qua kleur ook meer variatie in de blikrichting. Ik kon de camera op mijn bovenarm dragen, omdat ik niet verplicht was beide handen aan het stuur te houden.

  http://contour.com/stories/bossen-tussen-wintelre-en-oostelbeers-doorsteek–2

  Via mijn profiel vind je ook een verdraaid leuk filmpje van de route naar de winkel vanaf het Amsterdam Centraal station.