Camerahouder


Maak tijdens het fietsen foto’s of video-opnamen met dit stuurstatief/camerastatief. Op dit filmpje kun je mijn eigen brouwsel zien.

Dit camerastatief is uitvoerig getest met zowel een fotocamera als een videocamera. Het statief kan maximaal een gewicht van 700 gram dragen en past op sturen tot een diameter van 30 millimeter. Als je kunt vijlen, dan kun je hem op een dikker stuur doen. Ook past hij op bijna alle motorsturen.

Gebruiksaanwijzing

Het handigst is om de houder permanent op het stuur vast te zetten:

 1. Zet de fiets horizontaal met het stuur recht.
 2. Plaats de camerahouder zoveel mogelijk naar het midden van het stuur. Dan beweegt de camera het minst als het stuur wiebelt tijdens het fietsen.
 3. Linksonder zitten twee inbusjes die strak aangedraaid dienen te worden. Rechtsonder zit een zwenkarm met een zwart dopje, die je voor nu niet al te vast moet draaien.
 4. Plaats de camera op de houder en draai hem vast met het draaiknopje aan de onderkant van de camerahouder.
 5. Kijk door de zoeker en zet de horizon op 1/3 van de onderkant.
 6. Let erop dat de fiets recht en de horizon horizontaal staat.
 7. Als je het beeld hebt, zoals je het wilt, zet dan de camerahouder permanent vast met de zwenkarm met het zwarte dopje.

Bestellen

De camerahouder kostte € 39.95, maar kost nu slechts € 19.95. Je kunt ‘m bestellen via onze webshop:

Bestel camerahouder

Of bezoek onze winkel in Amsterdam (adres en openingstijden).

Deel deze pagina met anderen

11 reacties op “Camerahouder”

 1. Gerd Caarls

  Hoi Eric,

  Ken je de maker van deze camerahouders? Zo ja, kun je hem dan eens vragen of hij een camerahouder kan maken met een snelvergrendeling (zoals op veel statieven zit). Dat zou nog handiger zijn.

  Gerd

 2. Finn

  Oeioei, zo op dit plaatje ziet het er best wel instabiel uit, ik zou voortdurend bang zijn dat ik dan over een hobbelig weggetje stuiter en de camera eraf klettert! Al zal het vast stabieler zijn dan het eruit ziet 😛

  Is zoiets ook beschikbaar voor camcorders? Dat lijkt me nog best interessant!

 3. Leddie

  beste Eric,

  Ik aarzel tussen het bevestigen van een camera op mijn hoofd of op de fiets. Het eerste is gemakkelijker. Ik zoek een oplossing die het minste trillingen en het meest stabiele beeld geeft. Wat raad je aan en wat zijn jouw ervaringen met een camera die is gemonteerd op het stuur?

  is de camerahouder van jou direct leverbaar?
  dank voor je antwoord

 4. Stefan

  Het beeld vanaf het statief zal qua richting het meest stabiel zijn. Bedenk dat een camera op je hoofd met al jouw bewegingen van het hoofd meebeweegt.

  Voor indrukken kun je kijken op de website van Contour. De Contour camera’s zijn vergelijkbaar met de Go Pro camera’s: je kunt ze zowat overal aan bevestigen. Er is dus ook volop keuze in wat en hoe je zou willen filmen.

  http://www.contour.com/stories

  Zie hier eventueel het verschil tussen de “statische” camera op het stuur

  http://contour.com/stories/bossen-tussen-wintelre-en-oostelbeers-doorsteek

  en de camera op mijn arm bevestigd voor meer variatie in het blikveld.

  http://contour.com/stories/bossen-tussen-wintelre-en-oostelbeers-doorsteek–2

  Ikzelf vond het statiefje voor op mijn stuur héél praktisch omdat dit de meest stabiele beelden oplevert. Bij hobbels en drempels kan de verspringing natuurlijk storend zijn. Maar het grootste nadeel vind ik zelf de vaste kijkrichting. Ik heb de Contour camera tegenwoordig (vrijwel) alleen maar op mijn arm bevestigd, zodat ik de kijkrichting kan variëren.

 5. Chris

  Hoi Eric, ik zag dat je mooie opnames vanaf je fiets maakt. Welke camera gebruik je hiervoor? Ik zal het eerste deel van de trip in het Noord-Oost India.

 6. Met een Kodak Playsport Zx3 op duikvakantie » The Active Geek

  […] niet duiken, maar wel snorkelen. Nu alleen nog een stuurmount die goedkoper is dan deze, deze of deze. Wellicht dat deze dan weer net wat licht […]

 7. toin

  Hoi,

  Is deze standaard ook goed te gebruiken op een motor en is de kop draaibaar tenopzichte van de klem aan de onderkant, zodat hij ook te zwenken is ?

  Toin