16 reacties op “Test: Exped UL matje, Blast, Magura HS33 en Philips koplamp”

 1. Jacques

  Slaapmatje MSR Neo Air en Exped UL M. Welke moet ik kiezen?

 2. Erikhvg

  Sterk geinteresseerd in de Philips koplamp, enig idee wanneer deze gemodificeerde versie klaar is ?

 3. Bert

  Een grote verbetering aan de nieuwe magura’s lijken mij de bijstelmoertjes.

  Bij de oude HS33 komt door het afslijten van de remblokken dat rode plastic wieltje steeds geblokkeerd te zitten op zijn schroef. Dan kan je je remgreep gaan losmaken, en best ook het wieltje vervangen, omdat de plastic schroefdraad beschadigd is. Uiteraard gebeurt dat alleen met al redelijk afgesleten remblokjes, meestal in de winter, als je remmen “krimpen” en je dat probeert bij te stellen. Erg vervelend.

 4. Jeroen Smulders

  Dag Eric, ken de je Axa Nano koplamp? (http://www.axa-nano.com/). Ik las dat die (ook) een USB uitgang heeft. Het valt me wel op dat er geen accu of batterij in zit. Ook staat er bij dat je de USB uitgang niet moet gebruiken onder natte omstandigheden – wat me niet heel handig lijkt.
  Over die Philips lamp: in de test in de Wereldfietser schreef je nog dat er 4 AA batterijen in zitten. Stopt Philips er inmiddels een accu in? Weet je ook hoeveel vermogen die accu heeft?

 5. Jeroen Smulders

  De tip kwam van Profil Kok uit Utrecht :-). Helaas geeft Axa nu aan dat de lamp pas aan het eind van het jaar leverbaar is :-(.

 6. Peter

  Ik heb geen naafdynamo maar heb ook wel zin in zo’n lamp (en vooral die usb poort natuurlijk).
  Wat kost het om een naafdynamo te laten plaatsen?

 7. Peter

  Ah, dat is zeker iets om in overweging te nemen, vind het een hele mooie oplossing t.o.v. het geknutsel dat ik hier en daar zie. Maar helaas dus pas voor het volgende fietsseizoen.

 8. Jeroen Smulders

  Dag Eric, hebben jullie inmiddels een USB lamp in de winkel? Of een alternatief waarmee je de stroom van de naafdynamo kunt gebruiken om je smartphone op te laden?

 9. Jeroen Smulders

  Dag Eric, welke bevalt het beste, en waarom? 🙂