10 reacties op “Test Schwalbe Mondial, Vredestein, Ergon PC2 en Shimano XT combipedaal”

 1. Frits

  Eric, ik heb om mijn Idworx OR de Mondial in de maat 55 / 559 liggen.
  Met volledige bepakking voelen de banden met name bij (dwars)richels, tegels etc. onstabiel aan. Op asfalt rollen de banden prima. Bij de Supreme en de Extreme is dat gevoel er duidelijk niet.
  Bij de XR (weliswaar de maat 37 / 622) heb ik dit gevoel ook nooit gehad.
  De Mondials waren met bepakking tot 4.0 Bar opgepompt. Lagere of hogere bandenspanning maakte niet.
  Hebben jullie bij de Mondials dit ook ervaren?
  Ciao
  Frits

 2. Frits

  Eric, bedankt voor je reactie. Goed te horen dat banden breder dan 50 mm geen voordelen biedt, echter 50 mm banden op een Idworx OR lijkt op een Formule 1 auto met T Ford bandjes van vroeger.
  Van de Dureme had ik ook al minder goede recensies gelezen c.q. gehoord.
  Ik had vroeger een Idworx DD MTB met Schwalbe 60 mm achterband, deze stuurde strak over tegels en richels heen zonder een dweilend gevoel. Vermelding dat de fiets niet voor vakantiedoeleinden (zware bepakking) werd gebruikt, dus misschien niet zo’n goede vergelijk.
  Onder mijn Koga Wordtraveller had ik vroeger 47 mm Conti’s en nu 47 mm Schwalbe Marathon Green Quard, met zware bepakking geen centje pijn of dweilend gevoel. Ook met de 50 mm Supremes en de 57 mm Extremes heb ik totaal geen last ondervonden. Ik zal Schwalbe eens aanschrijven, kijken wat zij te zeggen hebben.
  Ciao
  Frits

 3. Timo

  Erik, als ik je verslag zo lees is de Vredestein Perfect Trek een beetje als een oude (vorig model) Schwalbe Marathon. Klopt dat? Of is dat weer een heel ander type band?

 4. Wim

  Ik heb die xt pedalen onlangs gekocht. Ze zijn wat groter dan de Pd-m324 met glade schoenen vond ik die beter. Maar met grote voeten zoals ik heb is juist die paar mm meer oppervlakte fijn voor woon werk.

 5. davy

  De marathon xr buitenbanden zijn precies nog moeilijk te verkrijgen. Ik denk dan aan een mondial in de plaats. Zijn er veel verschillen tussen die twee?

 6. Kevin Leys

  Hey iedereen

  weet er iemand of de Schwalbe Marathon Mondial passen op een IDWorx – ET Commuter en Idworx easy transport zonder de spatborden er af te halen.

  Alvast bedankt

  Kevin