Koga met Gates centre track belt

De riemaandrijving op de fiets zet door! De tweede generatie riemen is op de markt.

Koga levert vanaf heden Signatures met een Gates centre track riem.

Is dit het definitieve bewijs dat de ketting verleden tijd is?

En wat zou de volgende blijvende vernieuwing in fietsenland zijn?

Deel deze pagina met anderen

6 reacties op “Koga met Gates centre track belt”

 1. Jaap

  Hoi,

  Fijna vakantie jullie tweetjes.

  Ben blij dat ik nog net op tijd voor mijn vrouw een signature 26 inch besteld heb met de oude riem. Ik heb hem reeds een paar weken in bezit met riem en ben er super blij mee.
  Ik denk zelf dat voor de Koga frame’s de centertrack geen betere uitvoering is dan de oude uitvoering. Meer frictie denk ik.

  Groet

 2. Edwin

  Dat denk ik ook. oen de uitlijning van mijn riem wat was verlopen na het stellen, liep hij af en toe aan tegen het buitenste randje. it had een vreselijk geluid tot gevolg. Ik vrees dat de centre track dit ook gaat doen, maar dan permanent. Maar goed, de test zal het leren in India.

 3. Pieter

  Ik ben benieuwd hoe het Carla is vergaan met de center track riem. Enig last gehad van meer bijgeluiden ? Of geconstateerd dat er inderdaad een hogere slijtage is ? Ik zie dat ze bij Santos om die reden nog geen center track monteren.

 4. Pieter

  Koga monteert de center track nu al bijna een jaar. Menigeen was zeer sceptisch over deze riem. Inmiddels is al wel bekend dat deze riem harder slijt.
  Ik ben meer benieuwd , of er nu na een jaar meer klachten zijn over piepende center track riemen in vergelijking tot de CDC riem , die voorheen werd gemonteerd ( en bij Santos nog steeds )