Lohman

Gisteravond fietste
ik langs Lohman en
zag dat de winkel was leeggehaald.

Met pijn realiseer ik mij dit het einde van een tijdperk is; Lohman was in Amsterdam een begrip.

Mijn eerste fietsen kwamen daar vandaan en toen ik in Turkije pech had op mijn wereldreis stuurde ze een nieuw zadel en een nieuw achterwiel (1991).

Deel deze pagina met anderen

3 reacties op “Lohman”

 1. bert oosterveld

  Ook ik fietste langs Lohman en zag dat alles weg was. Ik ben nog even gestopt om te kijken of er een briefje op de deur hing. Ja er stond op we zijn wegens omstandigheden gesloten. Ik kocht er inmiddels haast 20 jaar geldenen 2 koga teraliners ze doen het nog steeds. Ben er 2 weken geleden nog geweest omdat ik een ophang haak voor een oude karrimor tas zocht. Ze hadden ze lang op voorraad gehad maar ze waren allemaal op. Ik heb een tijdje geleden nog met ze gesproken en gevraagd waarom ze haast geen vakantie fietsen meer verkochtenhadden staan. Ze vertelden dat ze die markt een beetje uit het oog verloren hadden ze probeerden het nu met de duitse fiets van fahrrad manufacturer weer op te pakken. Ik denk dat de vakantiefietser een heel duidelijk voorbeeld is van een winkel die zich heel duidelijk heeft gespecialiseerd en hierdoor het heel erg goed doet. Dit heeft Lohman niet gedaan helaas. Eerder hebben ze hun fietskleding winkel ook al gesloten. Dit was een heel prettige winkel met een breed assortiment zodat er nog wat te kiezen viel. Ik vind het knap hoe het de vakantifietser lukt om fietsers uit heel Nederland hier hun fiets te laten kopen. Petje af ga zo door.

 2. Frits

  En niet alleen uit heel Nederland maar de mensen komen uit alle hoeken van de wereld of men nu uit Australie of Canada komt, het maakt niet uit, ze kopen allemaal een fiets bij de Vakantiefietser!
  Met recht mag men zich een internationaal bedrijf noemen.

  Ik wist niet dat Lohman zijn/haar deuren moest sluiten
  Het is jammer, dat zo’n lang gerenommeerd bedrijf ophoudt te bestaan.
  Frits

 3. Michiel

  Nederlandse fietsers met Europese of wereldse aspiraties kiezen massaal voor De Vakantiefietser. Ben je in de Jordaan geweest dan begrijp je waarom. Fijn dat er elders in het land fietswinkels zijn die een bij Eric Schuijt gekochte bike willen onderhouden. Ik zag vorige week een Idworx van De Vakantiefietser in de werkplaats van Dickhof in Oosterwolde Gld. Een grote zaak met heel veel keuze, o.a. Idworx, en prettige mensen.

  Het grootste compliment voor Eric is natuurlijk de grote stroom van buitenlanders naar zijn gezellige zaak. En dat mag best nog eens geschreven worden.