Archives by date

You are browsing the site archives by date.

Gratis

Een klant krijgt een pomp cadeau bij zijn fiets. Hij geeft hem een week later terug. Wat zou jij doen? Hem hetzelfde geven als dat hij ervoor betaald heeft (niets dus)? Of het bedrag geven dat de pomp kost?

Geborgenheid

Ik probeerde de Pakistaan uit te leggen wat het Nederlandse woord ‘geborgenheid’ betekent. Na een uitleg zei hij: “Dat voel ik bij Nederland.” Mooier kon het niet meer worden.

Koesteren

Gisteravond fietsten we met een groepje en sprak ik met een Pakistaan die Nederlands leert en dol is op het Koninklijk huis. Hij wilde weten wat het woord ‘koesteren’ betekent. Ik zei dat het herinneren met een positief gevoel is. Maar eigenlijk is het veel meer dan dat. Mooi Nederlands woord: ‘koesteren’.  

Ongelukjes

Geen idee waarom, maar het lijkt alsof klanten de laatste tijd meer ongelukjes met de fiets krijgen. Dus pas op voor overstekende hondjes, lospende kinderen en vliegvelden.

(Untitled)

Paul Benjaminse kwam vrijdag zijn nieuwste boekje brengen: Salzburg-Venetie. Soms zijn er tochten die ik óók graag wil maken. Dit is er een van. (Maar ja, als ik weg kan, is het meestal koud in Europa)