Leuke spulletjes

Klik op de foto’s om te bestellen

Dit is niet zomaar een blik ravioli maar een geheime bergplaats voor al je kostbare spullen. Stop je reispapieren erin en wat cash geld en draai de schroefdop goed dicht. Als je bestolen wordt, zal een dief heus niet dit ene blik Ravioli van je stelen!

Er zijn twee erg leuke boeken verschenen:

Hoe word ik wereldfietser? Marja Kerst en Pim Verver hebben een leuk boek uitgebracht. Mijn eigen
persoontje staat er ook in en het stikt werkelijk van de tips. Bijzonder mooi vormgegeven en een must
voor de wereldfietser in spe.

En denk je aan een kortere reis, rij dan Edith achterna en stop haar bokje Fietsen op IJsland in je stuurtas. Dit boekje van de stoere Edith Vermeulen staat boordevol inspirerende en leuke verhalen, grappige tekeningen en uiteraard ook tips.

Ook leuk: een opblaasbare wereldbol. Bijna up-to-date. De Islamitische Staat staat er nog niet op, maar wel de nieuwste hoofdstad ter wereld: Naypitaw. Enig idee waar dat ligt? Carla en ik hebben hem altijd bij ons om kinderen onderweg te laten zien waar Nederland ligt. En dan proberen wij hun hun land aan te laten wijzen. Succes en plezier gegarandeerd!Er zijn hippe shirts van Icebreaker. Gemaakt van merinowol. Zoals bijna iedereen weet komt Merinowol komt van Merinoschapen en die komen uit Merinoland.
Merinowol is een perfect materiaal voor de vakantiefietser. Zelfs na een week fietsen ruik je nog geen lichaamsgeurtjes. Dat komt door de fijne structuur van merinowol. Ik vraag mij al een tijd iets af: als ik Shoarma met knoflooksaus eet en het Shoarmavlees is van merino-schapen gemaakt. Stink ik dan nog uit mijn mond of niet?

Ik zal het maar verklappen: Als Carla en ik onderweg zijn en het wordt erg warm, dan zoeken we een plekje op in de schaduw. Dat kan onder een palmboom zijn (helm houden we uiteraard op) of in een flonder waar rond de oogsttijd de rijstvelden bewaakt worden. We blazen ons matje op en doen een tukkie van een uur. Dan is het weer wat koeler en vervolgen we verfrist weer onze weg. Thermarest heeft een nieuw slaapmatje ontwikkeld; de evolite. Het matje weegt maar 520 gram en blaast zichzelf (een beetje) op.

En als we ’s avonds op ons matje in de tent liggen, dan willen we nog wel wat lezen. Dan gebruiken we dit waanzinnige lampje. Hij is uitvouwbaar, je kan hem opladen met het zonnepaneeltje aan de bovenkant. Maar let op! Het opladen met het zonnepaneel kan alleen overdag. Je kan hem ook opladen tijdens het fietsen met je naafdynamo. Deze lamp heeft ook een USB uitgang zodat je ’s avonds je smartphone kan opladen.

En heb je nog meer power nodig, dan kun je deze powerbank met een capaciteit van maar liefst 15.000 mAh gebruiken! Zonder bij te tappen kun je zeker een paar dagen met je GPS of Smartphone fietsen door hem af en toe vanaf deze geweldenaar bij te tanken.

“En nu we het toch over energie hebben. Wij hebben -eindelijk- de Waka Waka. De Waka Waka die je hierboven ziet is een oplader op zonne-energie. Je kan hiermee je telefoon opladen maar
het is ook te gebruiken als zaklamp. Koop je een Waka Waka dan wordt er ook een gedoneerd aan een familie ergens ter wereld die hem nodig heeft.En voor de moderne Homo Iphoniens: Een waterdichte stuurhoes voor jouw Iphone 6 Plus. Gemakkelijk in en uit te halen en hij zit stevig op je fietsstuur.

Tot slot de Route van het jaar 2015: De Alpe Adria. Deze route is 410 km lang en loopt van de Salzburg naar Grado in Italië.

 

Deel deze pagina met anderen

2 reacties op “Leuke spulletjes”

  1. Margot Mol

    Kan ik mij nog inschrijven voor de cursus fiets repareren in februari.
    Graag uw reactie,
    Margot Mol