Nieuwe boekjes

iberica-spanje-fietsboekje-route-santiago-benjaminseiberica-spanje-fietsboekje-route-benjaminse

De Ruta Iberica is een route van Pau naar Lissabon of Sevilla en doorkruist Spanje van oost naar west. De route bestaat uit twee delen en is in twee richtingen beschreven. De route sluit aan op de route naar Andalusië.

Bestel hier Ruta Iberica


zilverroute-santiago-fietsboek-route-spanje
De eerste gids over de Zilverroute werd met liefde geschreven door Bert Sitters.

Paul Benjaminse heeft het stokje van Bert overgenomen en heeft er een erg mooi route boekje van gemaakt. Erik van den Boom heeft de foto’s genomen. De route volgt een pelgrimsroute van Sevilla naar Santiago de Compostella.

Bestel hier de Zilverroute


Fietsenrondhetkanaal1Kees Zwart heeft een monnikenwerk verricht en een pracht route gemaakt rond het Kanaal. Je kunt enkel het Engelse deel of alleen het Franse deel rijden, maar deze route vormt ook een passend onderdeel van een rondje Noordzee. Deel 1 Zuid Engeland, van Dover of Harwich naar Plymouth- inclusief een rondje Guernsey en Jersey.

Bestel hier Fietsen rond het kanaal


Fietsenrondhetkanaal2Deel twee gaat van De Panne naar Roscoff. Dat is het zuiden van België naar het noordwestelijkste puntje van Bretagne.

Bestel hier Fietsen rond het kanal


paulbrengtsalzburgVrijdagmiddag kwam Paul Benjaminse langs met zijn nieuwste uitgave: Salzburg- Venetië.salzburg

Je kan simpel met de trein naar Salzburg, Oostenrijk. Vervolgens een stukje fietsen naar Porec, Kroatië. Daar neem je de boot naar Venetië en fietst weer terug naar Salzburg.  Een mooi rondje van 1300 kilometer.

Dus ben je al een keer naar Rome gefietst, Santiago en Barcelona, dan wordt het tijd voor een nieuwe route.

Bestel hier Salzburg-Venetie


In dezelfde week rolde ook onze nieuwste uitgave van De Wereldfietser, handreiking voor het maken van een lange reis van de drukpers. De 8ste druk!

De wereldfietser bevat de laatste tips en wetenswaardigheden van mij en onze klanten die net terug zijn van hun lange reis..

De onderwerpen (op alfabetische volgorde) zijn:
Documenten, Elektronica, Fiets, Geld, Gevaren, Gezondheid, Eten en drinken, Het thuisfront,Klimaat, Omgang, Overnachten, Paklijst, Paspoort en Visa, Route, Thuiskomen, Tijdschema, Vaccinaties, Verzekeringen, Website, Weggaan.

Nieuwe regelingen voor visa en ziektekosten worden behandeld, alle weblinks zijn gecheckt er staat bondig iets in over navigeren met een Smartphone en er staat een complete paklijst in voor jouw wereldreis.

Er wordt in uitgelegd waar je op moet letten met je gezondheid en vaccinaties, enzovoort.

 

Bestel hier de Wereldfietser

 


fietspech-cover
En eind april verscheen ook de vierde druk alweer van Fietspech, fietsreparaties voor onderweg.

Uiteraard staan daarin alle basisreparaties zoals spaken vervangen, slagen uit wielen halen en hoe je van een ratelende derailleur afkomt. Maar ook de nieuwste hydraulische Magura velgremmen, de Rohloff-naaf en zelfs de Pinion staan erin.

Fietspech was nog nooit zo leuk!
Bestel hier Fietspech

Deel deze pagina met anderen