Santos Travelmaster 3+

De nieuwste Santos heet Travelmaster 3+. Het is een fiets waar zowel 28 inch wielen in kunnen als 27,5 inch wielen.
(Ik heb nog veel meer geschreven over de Santos Travelmaster 3+ op deze pagina.)
Je vraagt je waarschijnlijk –terecht– afof die halve inch een verschil maakt. Ja, maar dat komt meer door de breedte van de band.

tm-3-grijs

bandenmaatTwee wielmaten
Het verschil zit hem niet zozeer in de diameter, maar wel in de breedte.
Op 28 inch wielen monteer je snelle banden van 42 tot 55 mm.
Op 27,5  inch wielen monteer je 62 mm banden.
Deze bredere banden bieden meer comfort.
Zeker met bagage op onverhard wegdek rijden is dat een stuk prettiger.

Wielset huren
Als jij jouw fiets naast je vakantie ook gebruikt voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer, dan ben je meer gebaat bij 28 inch wielen met smallere banden.  Je kunt dan de 27,5 wielen met brede banden huren voor € 99,- per maand.  Na je vakantie lever je die wielen in en kun je weer met je eigen 28 inch wielen gaan rijden.

Nog meer bijzonderheden?
remnokken-1De 3+ kan zowel met Magura hydraulische velgremmen uitgerust worden als met Hope  Tech Evo of XT schijfremmen. Door dubbele remnokken, kun je de positie van de remblokken voor de twee wielmaten aanpassen. En schijfremmen. Tja, wees daar voorzichtig mee als je op reis gaat.

Santos heeft ook een nieuwe bredere velg ontwikkeld, zodat een bredere band stabieler rijdt.

Verder kun je op deze fiets alle opties kiezen die je ook bij de meeste andere Santossen kunt kiezen. Dus derailleur of Rohloff, ketting of riem, wel of geen verlichting, elektrische ondersteuning met de Go Swiss motor of niet, en een aantal sturen, zadels en pedalen. Maar uiteraard hebben wij bij De Vakantiefietser veel meer keuzemogelijkheden aan zadels, sturen, handvatten en pedalen dan wat Santos zelf biedt.

Wat is er niet mogelijk?
Hij is niet leverbaar met een verende voorvork (vinden wij niet erg. Hij is er niet als mixte-dames frame, maar gelukkig is hij er wel in hele kleine framematen (45 cm!).

En wat kost dat nou?
Met Rohloff, riem, SON en HS33 zit je al snel op een slordige € 4.900,-. Met derailleur en zonder verlichting kom je even boven de € 3.000,-.

Is er een concurrerende fiets?
De idworx oPinion BLT is óók leverbaar met 28 inch óf met 27,5 wielen. Maar die is, zoals de naam het zegt, alleen met Pinion uitgerust. En dat maakt hem weer duurder.

Tot slot, kom vooral langs voor een testrit als je serieus bij ons een fiets wilt aanschaffen. Wij meten je bij aankoop uitgebreid op, bij het ophalen trekken we veel tijd uit om je de kneepjes van jouw fiets te leren kennen.

En als je van buiten Amsterdam komt, kun je bij het ophalen of de eerste beurt eventueel in onze gastenkamer overnachten aan een Amsterdamse gracht.

Bel voor een afspraak: 020-6164091 of kom langs

Eric Schuijt

 

 

Deel deze pagina met anderen

11 reacties op “Santos Travelmaster 3+”

 1. Jaap

  Moet ik ook bij Santos vrezen voor het voortbestaan van de 26″ maat?

 2. Ruud

  Aan het met veel ’tam tam’ in de markt zetten van deze fiets heeft het in ieder geval niet gelegen….

 3. Annemarie

  Alleen voor de nieuwsgierigheid: ( zoals je weet hebben wij Go Swiss, Pinion en riem) hoe is de aandrijving in geval van elektrische ondersteuning als hij géén Pinion heeft?

 4. Willy

  Als je voor een derailleur versie zou gaan, kan je deze later eventueel wel ombouwen naar een Rohloff/riem?
  Is het kader dus standaard al deelbaar in tegenstelling tot de TM 2.8 en 2.6 die (in de derailleur versie) niet omgebouwd kunnen worden ?

 5. rik

  Reactie op Eric,

  Nou ja, er is wel een ‘indirecte noodzaak’, als je je realiseert dat een 3+ ongeveer 600 euro duurder is als een vergelijkbare 2.6.

  En die zou je kunnen willen als je vooral brede wielen wilt. Dan ben je via een 2.6 een stuk goedkoper uit dan met een 3+ (of dan met een 2.9 of dan me een travellite). Die zijn allemaal 400 tot 600 euro duurder dan een 2.6 of 2.8. Of nog extremer, de goedkoopste rohloff 2.6/2.8 is 1000 euro goedkoper dan de goedkoopste 3.0. Tja.

  Ik zou een rechttoerechtaan ketting travelmaster willen met 28″ wielen van 5 cm breed, zonder dat daar de hele fiets een stuk duurder door wordt. Vind het eerlijk gezegd ook raar dat dat niet kan bij een fiets waar verder alles in gekozen kan worden. Ik snap het technische probleem wel (het past gewoon niet), maar alle toeters en bellen van de 3.0 of 2.9 zoek ik niet en die vind ik dus te duur.

 6. Pieter

  Koga GT X ?
  Mag en kun je hier al iets over melden ?
  Wordt dit een compleet nieuw ontwerp ?