2018! Tijd voor een unieke vakantie? Bezoek deze beurs

Een nieuw jaar, tijd voor nieuwe reisplannen! Waar gaat jouw vakantie dit jaar naartoe? Wil je niet naar bestemmingen die iedereen al heeft gezien, maar verrassende plekken zien? Unieke avonturen beleven? Bezoek dan de Vakantiebeurs voor bijzondere reizen.

Kaartjes winnen? Kan niet meer!

Voor mensen die wel in zijn voor een beetje avontuur of die de toeristische highlights liever vermijden, is er de Vakantiebeurs voor bijzondere reizen. Uiteraard met bestemmingen buiten Europa, maar zeker ook binnen Europa, zelfs binnen Nederland. Wat denk je van een muziekreis? Een vogel- of natuurreis? Reizen waarbij je leert rotsklimmen of fotograferen? En ja, dit kun je combineren in een fietsreis.

Deze beurs is anders dan de Fiets- en Wandelbeurs: het is een vakantiebeurs en niet een fietsbeurs. En deze beurs is een stuk intiemer, dat is ook wel eens leuk.

Wordt 2018 het jaar van jouw meest unieke vakantie ooit?

Wat is er op die beurs te beleven?

De Vakantiebeurs voor bijzondere reizen is zaterdag 6 en zondag 7 januari 2018 in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Verspreid over 9 zalen zijn maar liefst 250 live presentaties over onbekende maar prachtige stukken Europa, Azië, Oceanië… eigenlijk elk continent behalve Antarctica.

Daarnaast zijn er meer dan 100 stands van reisspecialisten en gespecialiseerde reisorganisaties. Daarmee kom je bijvoorbeeld op bijzondere bestemmingen of langs bijzondere routes, met een groepsreis of een gids. Maar je kunt op deze beurs ook een unieke, bijzondere reis op maat samenstellen. Je kunt zelfs reisonderdelen combineren: misschien wil je een wildlife safari in Nepal combineren met een fietsreis in Bhutan? De Andes zien maar ook de Amazone? Je kunt het zo gek niet bedenken en het kan.

Wij staan er ook

Eric de winkeleigenaar en zijn partner Carla zullen op de beurs verhalen vertellen over een van hun vele fietsreizen. Bovendien hebben we er een stand (Pavilion P) waar we enkele vakantiefietsen laten zien en je meer te weten kunt komen over Carla’s fietsvakantieworkshops: leer in een weekend hoe je een fietsvakantie voorbereidt.

Te fiets weg naar Phnom Penh, Cambodja

Op weg naar Phnom Penh, Cambodja

De beursdetails op een rij

 • Vakantiebeurs bijzondere reizen, Amsterdam
 • Twee dagen lang
 • Zaterdag 6 januari 2018, 11.00-20.00 uur
 • Zondag 7 januari 2018, 10.00-18.00 uur
 • Beurs van Berlage, Damrak
 • Best bereikbaar via trein (Amsterdam Centraal)
 • Routebeschrijving voor met de auto
 • Kinderen onder 12 jaar gratis toegang
 • Toegang: € 10,90 per persoon, of € 12,90 aan de deur
 • Website van de Beurs bijzondere reizen

Maar.. Jij kunt gratis naar deze beurs!

Gratis naar deze vakantiebeurs?

Wat moet je doen?

 • Wil je 1 kaartje winnen? Stuur dan een mail via ons contactformulier en haal je kaartje zaterdag op in onze winkel in de Jordaan, op een kwartier loopafstand van de beurs.
 • Wil je 2 kaartjes winnen? Deel jouw bijzondere fietsreiservaring dan hieronder. Het hoeft zeker geen verre reis te zijn; als het voor jou maar een bijzondere ervaring was.

Handig om te weten:

 • Update februari 2018: de beurs is al geweest!
 • Wie het eerst komt mailt/reageert, wie het eerst maalt.
 • We hebben kaartjes voor meerdere reageerders, dus deel deze pagina gerust met je vrienden 😉 .
 • Zodra de kaarten weg zijn, laten we het weten op deze pagina.
 • Het zijn hardcopy-kaartjes, dus ophalen is het handigst. Maar heb je een hieronder een verhaaltje gedeeld en vind je ophalen niet handig, dan kunnen we per mail overleggen voor een alternatief.

Deel deze pagina met anderen

11 reacties op “2018! Tijd voor een unieke vakantie? Bezoek deze beurs”

 1. Simone

  Als kind een lange dag gefietst met pa, ma, broer, en zus. Tot het vreselijk begon te storten en onweren. Gelukkig waren we net daarvoor op de camping gearriveerd, maar de tenten stonden nog niet. Alle fietsen op een droge plek gezet en op onze krukjes en met het kookgerei dat we hadden pannenkoeken gebakken in het toiletgebouw! Dat blijft je bij 🙂

  Dit was tijdens het Rondje Drenthe die we in 2003 fietsten. Daarvoor en daarna ook nog talloze bijzondere ervaringen gehad natuurlijk!

 2. Eric

  Dag Simone,

  er liggen twee kaartjes voor jou klaar.

 3. Martin Muller

  Na zo’n 25 jaar fietsvakanties heb je veel memorabele momenten verzameld. Er zijn er echter wel een aantal die er uit springen. Ik herinner mij nog goed een fietsreis in Indonesië. We waren op Lombok. Onze toen 7-jarige dochter trok ik mee op een aanhangfiets. We kwamen bij een plaatsje aan een grote baai. We moesten naar de overkant en hadden nog een stevig stuk fietsen rond de baai voor de boeg. Er werd gevraagd of we niet met de boot wilden oversteken. Er stond een vrij grote boot aan de kade waar volgens mij naar werd gewezen. de meningen waren er achteraf over verdeeld. We bleven iets te lang hangen en besloten na enige onderhandeling op het aanbod in te gaan. Inmiddels was de wind flink toegenomen en rolden er al flinke golven de baai in. Een aantal jongens pakten meteen onze spullen, 2 fietsen, een aanhangfiets en onze fietstassen . Ik wees naar de grote boot, want ze liepen een andere kant op. Tot mijn grote schrik werden onze spullen niet in de redelijk betrouwbaar ogende grote boot geladen, maar in een prauw van een lokale visser. De boot was zo klein en smal dat we ons serieus afvroegen waar wij nog konden zitten. Je bent echter in Indonesië, dus het past altijd. We stapten in en werden ons snel bewust van de toch wel erg beangstigend hoge golven. De boot vertrok knetterend richting de woelige baren. Ondertussen kregen we een paar lege blikjes in onze handen geduwd met daarbij het gebaar dat we moesten hozen. Naarmate we verder de zee op kwamen sloegen er meer en hogere golven over het bootje heen. Tja, je denkt dan even aan terug varen en dan toch maar fietsen, tot je op de helft bent en verder varen net zo gevaarlijk is als weer omkeren. De visser had nergens last van, bleef stoïcijns grijnzen, een teken dat het wel mee viel? Niet echt, het was allemaal op hoop van zegen en we realiseerden ons nog niet eens dat al ons materiaal met het zoute water overspoeld werd. Niet zo best voor je mooie fietsen. Eind goed al goed? Natuurlijk, 3 blije en opgeluchte mensen aan de overkant en een spannend verhaal voor thuis…….

 4. Eric

  Mooi verhaal. Al is het alleen maar dat die 7-jarige dochter nu een jonge vrouw is die op zaterdag bij ons werkt:-)

 5. Martin Muller

  Is dit mooie verhaal 2 kaartjes waard……?

 6. Brent

  Vorig jaar heb ik met mijn vader een rondje IJsselmeer gefietst. Allebei hadden we een racefiets met een ‘inimini’ bagagedrager met daarop slippers, een korte broek, shirt en tandenborstel. We zijn gestart in Lemmer en van daaruit reden we via Urk naar Almere; prachtig in de zon over de dijk maar harde tegenwind vanaf Almere. In Almere overnacht in een hut en pizza gegeten. Volgende dag naar Amsterdam gereden (bio friet gegeten bij het pondje) en van daaruit naar oma in Opmeer. Oma had stamppot voor ons gemaakt. De ochtend daarna naar Den Oever en de Afsluitdijk over. Nog Pokemons gevangen bij het monument! In vliegende vaart wind mee de dijk over en weer terug naar Lemmer en toen naar Heerenveen. Het was mijn eerste fietsvakantie. Ik wil graag nog een keer!

 7. Eric

  Martin en Brent, voor jullie beiden liggen er twee kaarten klaar in de winkel.

 8. Bard Briels

  Fietsvakanties, zo lang mogelijk, weken achtereen in Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal. Heerlijk! Dat doe ik al vanaf mijn 20e en ik ben nu 61. Mooie tochten, veel ervaringen, maar de meest bizarre fietservaring heb ik toch in Amsterdam meegemaakt, op een gewone huis, tuin en keukenfiets. Ik fietste, peddelde rustig op een fietspad in de van Baerlestraat en in een split second zakte mijn fiets in elkaar. Het voorwiel rolde door naar voren, mijn achterwiel naar achteren en ik zat verbaasd met mijn handen aan het stuur van het overgebleven karkas op de grond.

 9. Eric

  Bard, ook voor jou liggen er twee kaartjes klaar. Je kan ze zaterdag tussen 9 en 5 ophalen.

 10. Marketta van Eijk

  Beste, vakantiefietser.nl!!
  Leukste / meest indrukvekkende fietsvakantie met mijn fietsvriendin was het afgelopen zomer: uit Nederland, via Duitsland, Polen, Kaliningrad, Litouwen, Letland, Estland naar Finland. Wat een reis was het!! Geweldig!!
  Wij komen graag langs op de beurs dagen ??