Verslag klantenfeest 15 jaar Vakantiefietser

Als een winkel 15 jaar bestaat, dan is dat een goede reden voor een feest. En wat is er dan leuker om dit met klanten die vieren? Zo zag de dag eruit:

Vroeg in de middag arriveerden de klanten die bij ons een fiets hadden gekocht. Bijna iedereen had een foto in een lijst meegenomen en die hangen inmiddels in de winkel.
De fietsen werden op straat geparkeerd onder het toeziend oog van de buren. Ik (Eric) had gevraagd of zij ze wilden bewaken, want het was toch een bedrag van boven de half miljoen euro wat daar stond…

De deelnemers werden door Chris en Thara opgedeeld in groepjes die een route door Amsterdam moesten afleggen waarbij ze vragen moesten beantwoorden en opdrachten moesten uitvoeren. De antwoorden vind je in dit verslag.

Zwerver

De groep moest eerst naar een zwerver die heel veel op de eigenaar van De Vakantiefietser leek. Hij woonde in een Koga-doos en de groep moest iets geven of doen in ruil waarvoor zij de route kregen. Dat varieerde van het geven van iets eetbaars, het verfrissen van de oksels tot een rugmassage. Er waren overigens twee routes omdat er veel deelnemers waren. Dit verslag volgt route 1.

Evern verderop konden ze gaan slowbiken bij Marijcke en Maaike op de Noordermarkt of bij Simon en Johan op de Palmgracht.

De tocht ging van de voormalige krottenwijk Jordaan door het gebied waar in de gouden eeuw scheepswerven waren gevestigd. De route liep over twee magere bruggen die magerder waren dan de beroemde magere brug.

Titanic en banden plakken

Bij de pont aangekomen moesten de deelnemers banden gaan plakken bij Dennis en Yvonne. De snelste tijd hier was voor 3 personen 4’01”.

De deelnemers konden ook banden plakken aan de overkant, afhankelijk van hoe lang het duurde voordat de pont zou komen. Ook moesten ze een QR-code inscannen. Ze kregen dan een filmpje te zien waarin ik vroeg om een foto te maken met een scène uit de Titanic. Die moesten ze uploaden. Wow, wat een leuke foto’s en wat een creatieve geesten zijn er in onze klantenkring.

Aan de overkant bij het Veronica 538 schip, konden ze banden plakken bij Secil en Carla. Snelste tijd voor 3 personen daar was 5’40”.

Negerzoen slalommen

De deelnemers fietsten over een voormalig industrieterrein waar nog niet zo heel lang geleden óók scheepswerven waren. Bij Pllek moesten ze eerst met de hele groep gaan negerzoen-slalommen; een oude Vakantiefietser-traditie uit tijden dat foute humor nog kón. Dit gebeurde onder de supervisie van Jurg, Ed en Esther. Daarna kregen ze een drankje bij Pllek aangeboden.

De deelnemers gingen bij het voormalig Shell gebouw weer terug het IJ over (dat in het Engels gewoon ’the IJ’ heet en niet ’the Egg’) en fietsten over het stationseiland achter het CS langs. De fout die in 1880 bij de aanleg van dit stations-eiland is gemaakt, is dat het de stad afscheidde van het IJ, waardoor er geen open havenfront meer was.
Daarna voerde de expeditie naar het Westerpark.  Bij de gebouwen van de Westergasfabriek worden veel televisieprogramma’s opgenomen zoals M, DWDD, Pauw, Jinek en Laat op Een.

Even verderop moest weer een QR-code worden ingescand. Eric’s vraag was: “Wat betaal ik hier allemaal?” Oftewel: welke belastingen betaalt Eric?

Nou dat zijn: omzetbelasting, loonbelasting, vennootschapsbelasting, dividendbelasting, inkomstenbelasting, verpakkingsbelasting, precariobelasting, waterschapsbelasting, rioolheffing, afvalstoffenheffing, energiebelasting, reinigingsrechtbelasting, onroerendezaakbelasting voor eigendom en als huurder, overdrachtsbelasting, vermogensbelasting en huurbelasting.
Ik bof nog dat ik niet drink; anders had ik accijns moeten betalen. En als ik een auto had gehad, had ik wegenbelasting moet betalen.
Oh ja, en ik heb nog mazzel dat ik leef, anders had ik ook nog erfbelasting moeten betalen. (Groep 2 had ze bijna allemaal genoemd)

De fietsers staken de Haarlemmerweg over en fietsten door de mooie groene wijk waar je vroeger als Jordanees die goed in de slappe was zat, heen verhuisde. Tegenwoordig wonen er voornamelijk allochtonen die de buurt een eigen karakter geven.

Hoofdsteden

Bij Göreme Lunchroom kreeg iedereen een glaasje Turkse thee en moesten ze de nationaliteit raden van Alex (Grieks Ottomaans) en Leo (Chili).

Daarnaast moesten ze op een wereldkaart magneten plakken waarop de namen van hoofdsteden was geprint. Het waren allemaal hoofdsteden waar ik heb gefietst. Zoals Maseru, Thimphu, Praia, Managua, Beijing, Budapest, Islamabad en nog een paar.

Tja, met Google wist iedereen ze feilloos te plaatsen. Alleen groep 12 deed het zonder. Helaas is parate kennis iets waar vroeger prijs op werd gesteld (zei de oude man:-)). Tegenwoordig scoor je als je snel iets kunt vinden. Het geeft vooral aan hoe jong van geest onze klanten zijn.

De tocht eindigde na bijna drie uur bij een feestterrein. Daar werden de deelnemers verwelkomd door mijn moeder. Samen met mijn twee zussen hingen zij iedereen een medaille om.
En er was de geweldig goede jazzband Besogne, waar tot verbazing van velen ook de zwerver van vanochtend in drumde.
Door de krakkemikkige geluidsinstallatie, de jolige fietsers en het mooie weer, werd er een chaotische Vakantiefietser-kwis gehouden. Met dank aan al onze leveranciers voor de mooie cadeau’s.

En daarna was het tijd voor eten.

Dank aan alle medewerkers en/of vrienden die hebben meegeholpen. Chris, Thara, Yvonne, Leo, Johan, Simon, Ed, Alex, Secil, Jurg, Esther, Maaike, Johan, Dennis, Marijcke, Frans, Jeroen, Wim, Ioanna, Ma, Lita, Rene, Monique, Natalie, Roger en uiteraard Carla.

Mocht je het fijn vinden om een review te plaatsen over De Vakantiefietser, dan kan dat via onze reviewpagina:

Fijn voor ons als je hier een review plaatst

Oh ja, veel klanten vonden het speciaal voor deze dag ontworpen T-shirt erg leuk. Daarom kun jij ‘m nu ook bestellen.

Bestel hier je eigen Wereldfietser/Vakantiefietser T-shirt

En heb je een goede jazzband nodig voor jouw bedrijfsfeest of verjaardag, dan kun je Besogne altijd inhuren.

Oh ja, veel mensen vroegen of er volgend jaar weer zo’n feest wordt gehouden. Wie weet?

Eric Schuijt

Oh, hieronder vind je de twee routes voor het geval je ze nog eens na wilt fietsen:

Route 1 Feest Vakantiefietser 2018

Route 2 Feest Vakantiefietser 2018

Deel deze pagina met anderen

5 reacties op “Verslag klantenfeest 15 jaar Vakantiefietser”

 1. Stefan

  Dat ziet er allemaal leuk uit. De foto’s in portretstand worden niet helemaal getoond.

 2. Frans Lammertink

  Als ik de foto’s en verhalen zie en lees vind ik het nog steeds heel jammer dat ik er wegens een heftige en pijnlijke gordelroos, die nog steeds niet over is, niet bij kon zijn. Hopelijk de volgende keer.

 3. Merlijn

  Wat een leuk verslag van deze prachtige dag. Genoten van goed gezelschap, mooie verhalen, jullie stralende gezichten, Amsterdam. Lekker gefietst en veel plezier gehad. Twee weken daarvoor kwam ik ‘alleen maar’ om een nieuwe fiets te kopen…en stapte een nieuwe wereld binnen. Dank je wel, jullie zijn mooi!

 4. Linda Houwen

  bedankt voor het leuke feest!!

  ik heb mij erg vermaakt en gelachen, de puzzeltocht was een leuk traject met hele leuke opdrachten, het verdere feest was ook zeer goed georganiseerd en ik heb met hele leuke fietsers gesproken. de sfeer was erg sportief (met een kleine uitzondering op de quiz, een beetje te fanatiek.)

  hopelijk over 15 jaar weer een feest, dan ben je allang met pensioen zeker?