Nieuw product: GPS naar USB omvormer

Wat is het?

Tijdens Eric zijn fietstocht heeft hij in Bolivia, Chili en Argentinië weer van alles getest. En ook een nieuw product: de GPS naar USB omvormer.
Zijn tocht over de Andes legde hij traditiegetrouw af op zijn Koga WTS en heeft deze omvormer uitvoerig kunnen testen. De resultaten waren verbluffend en daarom gaat De Vakantiefietser dit product nu op de markt brengen.

Hoe het werkt

Overal ter wereld vind je GPS signalen waar we gratis gebruik van kunnen maken. Hierdoor kunnen we bijvoorbeeld met onze telefoons navigeren. Wist je dat wij hierover ook navigatie-cursussen geven? Maar je kan dit signaal ook voor iets anders gebruiken. Deze inductieve resonantie kan met een antenne omgezet worden naar een stroom. Deze stroom wordt door een passieve adapter omgezet naar een USB spanning waarmee je bijvoorbeeld je smartphone of iPhone kunt opladen.

Waarom het zo interessant voor fietsers is

We navigeren steeds minder met kaarten en steeds meer met onze telefoon. Hiervoor hebben we helaas wél stroom nodig om onze dierbare toestelletjes te kunnen opladen. Je kan een powerbank meenemen en deze in het washok op de camping opladen. Maar dit is voor veel mensen niet ideaal en het zal niet de eerste keer zijn dat een powerbank uit het washok wordt gestolen.
De GPS naar USB omvormer sluit je eenvoudig aan op je telefoon of powerbank en op deze manier heb je onderweg altijd stroom. Nooit meer met batterijen lopen rommelen, gewoon altijd een opgeladen telefoon. Je bevestigt de antenne eenvoudig achterop je fiets of op je stuurtas.

Interesse?

Deze GPS naar USB omvormer is beperkt leverbaar vanaf het tweede kwartaal bij de Vakantiefietser.
Ben je geïnteresseerd? Stuur Eric dan even een mailtje.

Neem contact op met Eric

Hier kun je meer lezen over andere USB omvormers die je op jouw naafdynamo kunt aansluiten, zoals de betrouwbare Cycle2Charge.”

 

Deel deze pagina met anderen

23 reacties op “Nieuw product: GPS naar USB omvormer”

  1. Gerrit de Vries

    Wow, geweldig zo’n omvormer. Levert hij evenveel stroom als een naafdynamo?

  2. Jaap

    Leverbaar vanaf 2e kwartaal 2019. ? Bent er vroeg bij Eric. ?

  3. Jurgen

    Lijkt me een geweldig product, ei van Columbus!

  4. Piet

    Ik vind het een geweldig apparaat. Ik kom langs!

  5. Stijn

    Ik ben er erg benieuwd naar.

  6. Ron

    Ik ben ook heel nieuwsgierig. Heb nu een Busch en Muller. Erg tevreden mee.

  7. Dennis

    2e kwartaal? Jammer dat het zo lang duurt.

  8. Bert Miermans

    Goede uitvinding!

  9. Tjeerd Boudri

    uhhh, 2de kwartaal pas.

  10. Jan Kruit

    OK. Ik sta in de rij om het geval aan te schaffen.

  11. Maurits

    Ben benieuwd te weten hoeveel stroom deze gps antenne kan leveren.

  12. Jacques

    Hij is er dus pas in april?

  13. Jacques

    Ik kom er graag even voor langs.

  14. Hans van Lent

    O Eric, in mei pas? Kan het niet al iets eerder? Een maand eerder, dat zou echt heel goed uitkomen.

  15. Hans

    Heel fijn, dank je wel. Ik waardeer het zeer van je, maar ik heb hem pas over ruim 6 weken nodig. Dat komt voor die tijd dus vast nog wel goed.

  16. Edpen

    Ik kan me niet voorstellen dat het GPS-signaal voldoende energie bevat om een lithiumion-accu op te laden. Ik ben benieuwd, we zullen het zien.

  17. Appie

    Dit is al een heel oud idee, ontstaan aan het einde van de 2e wereldoorlog, toen de stroom regelmatig uitviel. Er waren toen natuurlijk nog geen GPS satellieten, maar wel radiosignalen (met name de energie uit midden en lange golf werden gebruikt). Het idee was om de opgevangen energie te gebruiken om een lampje te laten branden als de stroom weer eens uitviel. Jammer genoeg is het gedurende de oorlog nooit tot een werkend model gekomen, maar na de oorlog is in Amerika wel verder gewerkt aan dit idee. Uiteindelijk werd er een eerste werkend prototype gedemonstreerd op 1 april 1947. Ik heb geen idee wat er in de jaren daarna verder met deze vinding gedaan is. Maar nu dus terug in een moderne variant, leve de vooruitgang!

  18. Hans van Dam

    woow, dat is nog eens een superidee. Ik zal graag horen wanneer je een echte goede waterdichte hebt ontwikkelt. Groeten uit Griekenland, Hans

  19. Dirk Jan

    Er ontbreekt nogal wat informatie. Dit lijkt inderdaad een ei van Columbus maar ik ben erg sceptisch. Hoeveel stroom levert het op? Lijkt me hooguit een fractie van wat een 6 volt / 3 watt naafdynamo oplevert met een omvormer. En zelfs daarmee duurt het een uur of tien stevig doortrappen voordat je smartphone is opgeladen. Als je dan ook nog eens navigatie apps aan hebt staan lijkt het me niet meer dan een heel klein doekje voor het bloeden. Dus ja; meer informatie en testgegevens zijn hard nodig. Lijkt me vooralsnog een beetje ’too good to be true’.