Binnenkort bij ons: oprichter idworx over nieuwe fietsen in 2019

Op woensdag 3 april 2019 komt de oprichter van het fietsmerk idworx persoonlijk in onze winkel langs, om zijn ideeën te delen wat een fiets nou een goede fiets maakt. Hij legt de filosofie uit achter het fietsmerk idworx en vertelt hoe de nieuwe modellen tot stand zijn gekomen. Kom langs en stel hem je vragen over vakantiefietsen!

Gerrit Gaastra te gast op de idworx-avond bij De Vakantiefietser

De oprichter van idworx is Gerrit Gaastra. Hij is een vierde generatie fietsenbouwer. Overgrootvader Gaastra richtte Batavus op. Gerrits opa maakte Batavus groot en Gerrits vader Andries is de geestelijk vader van Koga. Die expertise zie je terug in de fietsen van idworx: duurzame, kant-en-klare fietsen met een intelligent oog voor detail. En je hoort het terug in wat hij vertelt over zijn fietsen: vol enthousiasme vertelt hij over de filosofie achter idworx en de boeiende ontstaansgeschiedenis van zijn fietsen.

Meld je aan voor de idworx-avond

Is een idworx een betere Koga?

idworx en Koga zijn twee totaal verschillende bedrijven die geen binding meer met elkaar hebben. idworx levert kant-en-klare vakantiefietsen die nagenoeg compromisloos zijn gebouwd: opgebouwd met kwaliteitsonderdelen en vakmanschap. Niet voor niets werd de Easy Rohler door het NRC Handelsblad als ijkpunt genoemd.

idworx loopt -bijna- altijd voorop in de ontwikkelingen en een of meer jaren later zie je dat ideeën worden gekopieerd door andere merken. Dat gold voor de Easy Rohler, daarna voor de All Rohler en later de oPinion. En nu zijn er twee nieuwe fietsen, de Rohler BLT en de Grandone, die ook navolging zullen vinden.

Wat kan je op 3 april 2019 verwachten?

Op deze woensdagavond vertelt Gerrit waarschijnlijk iets over:

  • De nieuwe idworx Rohler BLT, een vakantiefiets met onderhoudsarme Rohloff-versnellingsnaaf die geschikt is voor offroad fietsen.
  • De nieuwe idworx Grandone, een een sportieve lichtgewicht fiets met derailleur. Er zijn drie varianten van de Grandone: voor wereldfietsers, bikepackers en sportieve gravelrijders.
  • De nieuwe motor op de onderhoudsarme e-bikes van idworx, de oPinion-E en oPinon-BLT-E.

Heel bijzonder is zijn verhaal over de idworx Grandone. Wedden dat je details zoals de steekassen over een jaar of zo bij andere merken ziet?

Leuk weetje: de voorloper van de Grandone was ontworpen door zijn vader Andries en dat was de beroemde Koga Miyata Randonneur; jarenlang DE beste reisfiets in Nederland. Op 3 april gaan we mijn 35 jaar oude Koga Miyata Randonneur spiegelen aan de idworx Grandone.

Kom jij ook langs?

Woensdagavond 3 april 2019 is je kans om een expert als Gerrit Gaastra je vragen te stellen over fietsen en fietsonderdelen. Gratis toegang. Wees snel, er zijn nog een paar plaatsen vrij!

Aanmelden voor de idworx-avond

 

Deel deze pagina met anderen

Hoe denk jij erover?