Hij was bij ons: oprichter idworx over nieuwe fietsen in 2019

Op woensdag 3 april 2019 was de oprichter van het fietsmerk idworx in onze winkel om zijn ideeën te delen wat een fiets nou een goede fiets maakt. Hij legde de filosofie uit achter het fietsmerk idworx en vertelde hoe de nieuwe modellen tot stand zijn gekomen.

De oprichter van idworx is Gerrit Gaastra. Hij is een vierde generatie fietsenbouwer. Overgrootvader Gaastra richtte Batavus op. Gerrits opa maakte Batavus groot en Gerrits vader Andries is de geestelijk vader van Koga. Die expertise zie je terug in de fietsen van idworx: duurzame, kant-en-klare fietsen met een intelligent oog voor detail. En je hoort het terug in wat hij vertelt over zijn fietsen: vol enthousiasme vertelt hij over de filosofie achter idworx en de boeiende ontstaansgeschiedenis van zijn fietsen.

Is een idworx een betere Koga?

idworx en Koga zijn twee totaal verschillende bedrijven die geen binding meer met elkaar hebben. idworx levert kant-en-klare vakantiefietsen die nagenoeg compromisloos zijn gebouwd: opgebouwd met kwaliteitsonderdelen en vakmanschap. Niet voor niets werd de Easy Rohler door het NRC Handelsblad als ijkpunt genoemd.

idworx loopt -bijna- altijd voorop in de ontwikkelingen en een of meer jaren later zie je dat ideeën worden gekopieerd door andere merken. Dat gold voor de Easy Rohler, daarna voor de All Rohler en later de oPinion. En nu zijn er twee nieuwe fietsen, de Rohler BLT en de Grandone, die ook navolging zullen vinden.

Wat is er op 3 april 2019 verteld?

Op deze woensdagavond vertelde Gerrit over:

  • De nieuwe idworx Rohler BLT, een vakantiefiets met onderhoudsarme Rohloff-versnellingsnaaf die geschikt is voor offroad fietsen.
  • De nieuwe idworx Grandone, een een sportieve lichtgewicht fiets met derailleur. Er zijn drie varianten van de Grandone: voor wereldfietsers, bikepackers en sportieve gravelrijders.
  • De nieuwe motor op de onderhoudsarme e-bikes van idworx, de oPinion-E en oPinon-BLT-E.

Heel bijzonder was zijn verhaal over de idworx Grandone. We hebben hem vergeleken met Eric’s oude Koga Miyata Randonneur, die 35 jaar geleden De trots was van Koga en toentertijd de beste reisfiets was die je kon kopen in Nederland. De Grandone is een paar generaties verder. Wedden dat je details zoals de steekassen over een jaar of zo bij andere merken ziet?

Kom jij volgende keer ook langs?

Volgend jaar komt Gerrit opnieuw. Grijp dan je kans om een expert als Gerrit Gaastra je vragen te stellen over fietsen en fietsonderdelen.

 

 

Deel deze pagina met anderen