Fietsen van Argentinië naar Chili: volg Carla en Eric op fietsreis

Elk jaar fietsen Vakantiefietser-eigenaar Eric en zijn partner Carla een paar maanden ergens op de wereld. In 2019 pakken ze hun reis van 2018 weer op waar ze geëindigd waren: in Salta, Argentinië.

Na een paar dagen acclimatiseren trekken ze de Andes weer in, naar San Antonio de Los Cobres. Ze kunnen dan heel geleidelijk, in vijf etappes, weer aan de hoogte wennen. Salta ligt op 1170 m, San Antonio op 3750.

Na een paar rustdagen zullen zij de grootste uitdaging van deze reis aangaan, de Abra del Acay, 4950 m boven zeeniveau. Naar het schijnt een prachtige, maar wel onverharde weg langs paars gekleurde bergen op de ‘Routa Quarenta’.

Daarna gaat het verder via een van de hoogstgelegen wijngebieden van de wereld rond Cafayate, een woestijngebied en kleine bergplaatsjes naar de beroemde wijnstad Mendoza. Vanaf daar zullen ze wederom de Andes oversteken en de tocht eindigen in Santiago de Chile. Tenminste, als de Chilenen zijn uitgedemonstreerd.

Ze zijn 26 oktober 2019 vertrokken en zullen eind december 2019 weer terug zijn.

Volg hun reisverslag

Tijdens hun fietsvakantie zullen ze elke paar weken wel een update van hun reisverslag doen.

Lees het reisverslag over Argentinië naar Chili

Als je hun reis liever op andere manieren volgt:

 • De reisverslagen komen ook op onze Facebookpagina.
 • De video’s die ze maken komen op ons YouTube-kanaal. Abonnees krijgen een melding wanneer er weer een nieuwe video is.
 • Vanaf april 2020 vertellen ze het verhaal in hun theatervoorstelling ‘Zuid-Amerika op de pedalen‘.

Ze vinden het erg leuk om van jullie te horen, dus laat vooral je reacties hieronder achter (dat kan niet onder het reisverslag zelf), of via Facebook!

Deel deze pagina met anderen

3 reacties op “Fietsen van Argentinië naar Chili: volg Carla en Eric op fietsreis”

 1. Gerben Alpona en Aasha

  Prachtige foto’s weer! Veel plezier en pas goed op elkaar. Toch wel voldoende negerzoenen meegenomen?

 2. Merlijn

  Hoi Carla en Eric, wat ontzettend leuk om jullie belevenissen weer te kunnen volgen. Prachtige foto’s en jullie zijn ook prachtig samen. Groet! Merlijn

 3. Hanneke

  Ha Eric en Carla,
  Super herkenbaar wat jullie schrijven! De ontberingen, blijdschap en ontdekkingen tijdens het fietsen. Ineke en ik zijn jullie net voor geweest. We zijn 20 juli uit Salta vertrokken en 21 augustus in Valparaiso ( 30km ten westen Santiago)aangekomen. Daarna stukje kust, 7 merenroute, carratera Austral en volgende week vanuit El Calafate naar Amsterdam. Hopelijk zien we je daar voor fietsopknapbeurt. Dan nog paar adviezen voordat je elektrisch gaat rijden: fysiek trainen ( wij zijn ook 60 plus plus en kunnen weten) minimaal meenemen ( minder dan 15 kg p.p) lichte fiets, onze santos travellight vinden we zwaar en plomp, kleine wielen, klein voorblad. Deze adviezen geven we na 5023 km op de fietsteller!!! Wel leuk te lezen dat je je overtuigingen wat gewicht en trainen betreft hebt bijgesteld!!! Ik wens je nog een prachtige tijd toe! Tot in Amsterdam, hanneke