Coronavirus: informatie over winkelbezoek en cursussen

Vanwege de coronacrisis beperken we winkelbezoek tot maximaal 4 bezoekers. Daarom is het niet mogelijk om in de winkel te wachten tot de reparatie klaar is.
We werken deze pagina bij als we meer of andere informatie hebben. Wij waarderen het als je een mondkapje op hebt, maar een burka of chador vinden we minder sympathiek. Er is geen mondkapjesplicht in de winkel, maar houd wel de anderhalve meer regel zo veel mogelijk in acht.

Pagina laatst bijgewerkt: maandag 28 september 2020.

Maatregelen

Onze uitgangspunten

De maatregelen die wij nemen, baseren wij op de meest maatregelen van de Rijksoverheid (18 augustus 2020) en van de gemeente Amsterdam (25 augustus 2020 en 28 september 2020). En we volgen het protocol verantwoord winkelen van de Rijksoverheid (25 maart 2020).

Om niemand te besmetten, houden we de volgende uitgangspunten aan. Deze regels gelden voor zowel klanten als medewerkers:

 • Heb jij of een huisgenoot een milde verkoudheid? Blijf dan thuis. Dit geldt uiteraard ook voor degene die met jou de winkel bezoekt.
 • Bezoek je de winkel, dan hanteren we het volgende deurbeleid:
  • Maximaal 4 bezoekers tegelijk in de winkel.
  • Bezoek de winkel als het even kan op afspraak.
  • Wij begroeten zonder handen te schudden.
  • Hou 1,5 meter afstand.
  • Reinig je handen regelmatig. We hebben op drie plekken handreinigingsdoekjes staan en bij de wasbak weggooihanddoeken.
  • We hebben een aparte uitgang op 2/3 van de winkel door de Pottebakkersteeg.
  • Wil je alleen even rondkijken dan vragen we je een andere keer terug te komen.
  • Op zaterdag verkopen wij geen zadels. Het is dan te druk en het kost ons te veel tijd en mankracht.

  Verkouden?

  Ben je een beetje verkouden, of erger? Blijf dan thuis. We hebben oplossingen voor thuisblijvers (verderop meer).

  Voor gezonde mensen

  Er mogen maximaal 4 bezoekers tegelijk in de winkel zijn. Om ervoor te zorgen dat er maximaal 4 bezoekers in de winkel zijn zonder dat je een uur in een wachtrij hoeft te staan, is het handig als je de winkel bezoekt op afspraak. Klanten op afspraak hebben voorrang. Indien je aankomt en er zijn er al klanten in de winkel, wacht dan even bij de ingang totdat een medewerker je ophaalt.

  En we treffen meer maatregelen om al onze klanten in goede gezondheid te houden:

  • Medewerkers die verkouden of erger ziek zijn, blijven thuis.
  • We maken nu twee keer per dag alle contactoppervlakken van de winkel schoon, we houden afstand, schudden geen handen en wassen vaker onze handen.

  Van plan een fiets te kopen?

  • Wil je een fiets laten aanmeten, dan kun je een afspraak maken, ook buiten openingstijden. Dus ook ’s avonds of op zondag of maandag.
  • Wil je liever niet naar de winkel komen, maar wel met onze hulp op afstand een fiets kopen? Daar hebben we zeer veel ervaring mee met onze buitenlandse klanten. Maak een belafspraak, dan helpen we je door alle keuzes heen. We hebben meerdere telefoonlijnen en Skype.

  Reisaccessoires, reisboekjes of onderhoudsspullen nodig?

  In onze webshop hebben we een kleine selectie van wat we in de winkel verkopen. Die bestellingen blijven we twee maal per week versturen.

  Wacht je op een bestelde fiets?

  • Er is op dit moment geen vertraging in de levering vanwege de coronacrisis. Je krijgt van ons zoals gewoonlijk bericht zodra je je fiets kunt komen ophalen.
  • Stel dat een fabrikant de fiets te laat levert door de coronacrisis, dan garanderen we dat je in ieder geval een zeer goede fiets mee krijgt op vakantie. Dat zal een fiets zijn met een onderhoudsarm Rohloff versnellingssysteem en riemaandrijving.
  • Je kunt je nieuwe fiets op afspraak ophalen, ook buiten openingstijden. Dus ook ’s avonds, zondag, of maandag.

  Wil je een cursus volgen?

  We vinden het belangrijk dat vakantiefietsers goed voorbereid en gezond op vakantie gaan. Voor cursisten doen we het volgende:

  • We zijn weer begonnen met navigatiecursussen met maximaal 6 deelnemers. De laptops staan op (beurs)tafels van 1,80 meter lang waar twee mensen op de hoeken kunnen zitten.
  • De reparatiecursussen geven wij voor maximaal 6 personen. Als wij een detail willen laten zien, dan gebruiken we een kleine camera zodat je het op ons scherm goed kan zien.
  • Mocht je afzien van een cursus bij ons: bekijk voordat je op reis gaat onze tips over voorbereiding van je fietsvakantie, onderhoud en reparatie. Tevens kun zien hoe je je fiets kunt controleren voordat je op fietsvakantie gaat.

  Voor wie zich nog niet heeft aangemeld: zodra we meer duidelijkheid kunnen geven over de cursussen, werken we deze pagina bij.

  Theatertour Zuid Amerika op de Pedalen van Carla en Eric

  • Voor de theatertour van Carla en Eric ‘Zuid-Amerika op de pedalen’ zijn er inmiddels nieuwe data gepland door organisator Mondiavisueel. Reeds betaalde tickets blijven geldig. De nieuwe data staan op de website van Mondiavisueel.

  Hoe gaan fietsers om met de coronacrisis?

  Wat kun je nog meer doen?

  Naast de reguliere maatregelen zoals zoveel mogelijk thuis blijven, anderhalve meter afstand houden, vaak je handen goed wassen en niet meer dan 4 mensen tegelijk ontmoeten, zou je hulpbehoevende mensen in de buurt kunnen helpen, via initiatieven zoals:

   

Deel deze pagina met anderen

Hoe denk jij erover?