Coronavirus: informatie over winkelbezoek en cursussen

Vanwege de coronacrisis beperken we winkelbezoek, om te voorkomen dat winkelbezoekers en personeel ziek worden. Ook verplaatsen we onze cursussen naar data ná 1 juni 2020. We werken deze pagina bij als we meer of andere informatie hebben.

Pagina laatst bijgewerkt: dinsdag 24 maart 2020

We hopen dat je veilig en in goede gezondheid thuis zit. We begrijpen dat thuiszitten het laatste is wat je wilt doen wanneer je je verheugt op je fietsvakantie, maar gezond blijven is nu het allerbelangrijkst.

Maatregelen

Onze uitgangspunten

De maatregelen die wij nemen, baseren wij op de meest recente maatregelen van de Rijksoverheid (23 maart 2020) en van de gemeente Amsterdam (24 maart 2020).

Om niemand te besmetten, houden we de volgende uitgangspunten aan. Deze regels gelden voor zowel klanten als medewerkers:

 • Heb jij of een huisgenoot een milde verkoudheid? Blijf dan thuis. Dit geldt uiteraard ook voor degene die met jou de winkel bezoekt.
 • Bezoek je de winkel, dan hanteren we het volgende deurbeleid:
  • Maximaal 3 bezoekers tegelijk in de winkel.
  • Bezoek de winkel als het even kan op afspraak.
  • Wij begroeten zonder handen te schudden.
  • Hou 1,5 meter afstand.
  • Reinig je handen regelmatig.

Verkouden?

Ben je een beetje verkouden, of erger? Blijf dan thuis. We hebben oplossingen voor thuisblijvers (verderop meer).

Voor gezonde mensen

Er mogen maximaal 3 bezoekers tegelijk in de winkel zijn. Om ervoor te zorgen dat er maximaal 3 bezoekers in de winkel zijn zonder dat je een uur in een wachtrij hoeft te staan, willen we heel graag dat je de winkel alleen bezoekt op afspraak. Zijn er al klanten in de winkel? Wacht dan buiten of binnen bij de ingang totdat een medewerker je ophaalt.

Verder verruimen we de openingstijden, in ieder geval tot 1 juni 2020. De winkel is dagelijks open, maar ook ‘s avonds of op de dagen dat we normaliter gesloten zijn. Maar ’s avonds en op zondag en maandag alléén als je een afspraak hebt gemaakt. Cursussen die tot 1 juni 2020 gepland waren, gaan niet door.

En we treffen meer maatregelen om al onze klanten in goede gezondheid te houden:

 • Medewerkers die verkouden of erger ziek zijn, blijven thuis.
 • We maken nu twee keer per dag alle contactoppervlakken van de winkel schoon, we houden afstand, schudden geen handen en wassen vaker onze handen.

Van plan een fiets te kopen?

 • Wil je een fiets laten aanmeten, dan kun je een afspraak maken, ook buiten openingstijden. Dus ook ’s avonds of op zondag of maandag. Bel voor een afspraak tijdens openingstijden.
 • Wil je liever niet naar de winkel komen, maar wel met onze hulp op afstand een fiets kopen? Daar hebben we zeer veel ervaring mee met onze buitenlandse klanten. Bel naar de winkel om daar meer over te weten te komen. Vraag naar Chris of Eric. We hebben meerdere telefoonlijnen en Skype.

Reisaccessoires, reisboekjes of onderhoudsspullen nodig?

In onze webshop hebben we een selectie van wat we in de winkel verkopen. Die bestellingen blijven we twee maal per week versturen. Omdat wij graag maatwerk leveren, kun je helaas online bij ons geen fietsen bestellen 😉

Wacht je op een bestelde fiets?

 • Er is op dit moment geen vertraging in de levering vanwege de coronacrisis. Je krijgt van ons zoals gewoonlijk bericht zodra je je fiets kunt komen ophalen.
 • Stel dat een fabrikant de fiets te laat levert door de coronacrisis, dan garanderen we dat je in ieder geval een zeer goede fiets mee krijgt op vakantie. Dat zal een fiets zijn met een onderhoudsarm Rohloff versnellingssysteem en riemaandrijving.
 • Je kunt je fiets op afspraak ophalen, ook buiten openingstijden. Dus ook ’s avonds, zondag, of maandag.
 • Mocht je het op prijs stellen dat wij jouw nieuwe fiets thuis langs brengen, dan doen wij dat.

Wil je een cursus volgen?

We vinden het belangrijk dat vakantiefietsers goed voorbereid en gezond op vakantie gaan. Voor cursisten doen we het volgende:

 • Alle cursussen die tot 1 juni 2020 gepland waren, verplaatsen we naar een nieuwe datum, na 1 juni 2020.
 • Wij zoeken uit of en hoe we de cursussen online kunnen aanbieden, opdat je alsnog de cursus kunt volgen voordat jouw vakantie plaatsvindt. Mogelijk hierover later meer.
 • Iedereen die afzegt of die wij hebben afgezegd, krijgt zijn geld terug of heeft al zijn geld terug gekregen.
 • Mocht je afzien van een cursus bij ons: bekijk voordat je op reis gaat onze tips over voorbereiding van je fietsvakantie, onderhoud en reparatie. Tevens kun zien hoe je je fiets kunt controleren voordat je op fietsvakantie gaat.

Voor wie zich nog niet heeft aangemeld: zodra we meer duidelijkheid kunnen geven over de cursussen, werken we deze pagina bij.

Theatertour van Carla en Eric

 • Voor de theatertour van Carla en Eric ‘Zuid-Amerika op de pedalen’ zoekt organisator Mondiavisueel naar een nieuwe data, na 1 juni 2020. Reeds betaalde tickets blijven geldig. De nieuwe data staan als eerste op de website van Mondiavisueel.

Hoe gaan fietsers om met de coronacrisis?

Wat kun je nog meer doen?

Naast de reguliere maatregelen zoals zoveel mogelijk thuis blijven, anderhalve meter afstand houden, vaak je handen goed wassen en niet meer dan 3 mensen tegelijk ontmoeten, zou je hulpbehoevende mensen in de buurt kunnen helpen, via initiatieven zoals:

 

Deel deze pagina met anderen

Hoe denk jij erover?