Coronavirus: informatie over winkelbezoek en cursussen

Wij vinden het fijn als je een fiets komt kopen, om een afspraak  te maken. Voor een reparatie is dat zelfs ‘verplicht’ (Tjonge, wat klink ik weer streng).
Voor winkelbezoek hoef je nu geen afspraak meer te maken, maar wij willen niet meer dan zes klanten in de winkel. En daar zitten we al snel aan.

Op zaterdag moet je soms even buiten wachten voordat je aan de beurt bent. En sowieso repareren wij geen fietsen die niet die bij ons gekocht zijn.

Voor hebbedingen kun je in de webshop terecht.

Wij waarderen het als je een mondkapje op hebt. Daarbij houden we de anderhalvemeterregel zo veel mogelijk in acht.

We werken deze pagina bij als we meer of andere informatie hebben.

Pagina laatst bijgewerkt: donderdag 27 juli 2021

Maatregelen:

De maatregelen die wij nemen, baseren wij op de meest maatregelen van de Rijksoverheid (14 december 2020) en van de gemeente Amsterdam (25 augustus 2020 en 28 september 2020). En we volgen het protocol verantwoord winkelen van de Rijksoverheid (25 maart 2020) en de regels volgens de corona-informatie van de overheid (1 maart 2021)

Om niemand te besmetten, houden we de volgende uitgangspunten aan. Deze regels gelden voor zowel klanten als medewerkers:

 • Heb jij of een huisgenoot een milde verkoudheid? Blijf dan thuis. Dit geldt uiteraard ook voor degene die met jou de winkel bezoekt.
 • Kom je naar de winkel, dan hanteren we het volgende beleid:
  • Doe een mondkapje op.
  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Wij begroeten zonder handen te schudden, maar knipogen wel.
  • Reinig je handen regelmatig. We hebben op drie plekken handreinigingsdoekjes staan en bij de wasbak weggooihanddoeken.
  • De werkplaats is open, maar je mag helaas niet in de winkel wachten tot je fiets klaar is.
  • We leveren fietsen af, maar niet met de gebruikelijk uitgebreide uitleg.
  • We hebben een aparte uitgang op 2/3 van de winkel door de Pottebakkersteeg.
  • Wil je alleen even rondkijken dan vragen we je een andere keer terug te komen.

Van plan een fiets te kopen?

 • Wil je een fiets laten aanmeten, dan kun je een afspraak maken, ook buiten openingstijden. Dus ook ’s avonds of op zondag of maandag.
 • Wil je liever niet naar de winkel komen, maar wel met onze hulp op afstand een fiets kopen? Daar hebben we zeer veel ervaring mee met onze buitenlandse klanten. Maak een belafspraak, dan helpen we je door alle keuzes heen. We hebben meerdere telefoonlijnen en Skype.

Reisaccessoires, reisboekjes of onderhoudsspullen nodig?

In onze webshop hebben we een kleine selectie van wat we in de winkel verkopen. Die bestellingen blijven we twee maal per week versturen.

Wacht je op een bestelde fiets?

 • Er is op dit moment vertraging in de levering vanwege de coronacrisis. Wel is de verwachting dat vanaf augustus 2021 de levertijden drastisch toenemen omdat er mondiaal een groot onderdelen tekort is
 • Je krijgt van ons zoals gewoonlijk bericht zodra je je fiets kunt komen ophalen.
 • Stel dat een fabrikant de fiets te laat levert door de coronacrisis of door het verwachte onderdelentekort medio 2021, dan proberen we je in ieder geval een zeer goede fiets mee te geven op vakantie. Dat zal een fiets zijn met een onderhoudsarme Rohloff versnellingssysteem en riemaandrijving. Voor zover onze voorraad strekt.

Wil je een cursus volgen?

We vinden het belangrijk dat vakantiefietsers goed voorbereid en gezond op vakantie gaan. Maar de cursussen hebben we voor nu even uitgesteld.
Als we weer gaan beginnen, dan doen we het volgende:

 • Navigatiecursussen met maximaal 6 deelnemers. De ontsmette laptops staan op (beurs)tafels van 1,80 meter lang waar twee mensen op de hoeken kunnen zitten.
 • De reparatiecursussen geven wij voor maximaal 6 personen. Als wij een detail willen laten zien, dan gebruiken we een kleine camera zodat je het op ons scherm goed kan zien.
 • Mocht je afzien van een cursus bij ons: bekijk voordat je op reis gaat onze tips over voorbereiding van je fietsvakantie, onderhoud en reparatie. Tevens kun zien hoe je je fiets kunt controleren voordat je op fietsvakantie gaat.

Voor wie zich nog niet heeft aangemeld: zodra we meer duidelijkheid kunnen geven over de cursussen, werken we deze pagina bij.

Theatertour Zuid Amerika op de Pedalen van Carla en Eric

 • Voor de theatertour van Carla en Eric ‘Zuid-Amerika op de pedalen’ worden er nieuwe data gepland door organisator Mondiavisueel. Reeds betaalde tickets blijven geldig. De nieuwe data komen op de website van Mondiavisueel.

Hoe gaan fietsers om met de coronacrisis?

Wat kun je nog meer doen?

Naast de reguliere maatregelen zoals zoveel mogelijk thuis blijven, anderhalve meter afstand houden, vaak je handen goed wassen en niet meer dan 4 mensen tegelijk ontmoeten, zou je hulpbehoevende mensen in de buurt kunnen helpen, via initiatieven zoals:

 

 

 

 

Deel deze pagina met anderen

Hoe denk jij erover?