Coronavirus: informatie over winkelbezoek en cursussen

Je kan (weer) naar de winkel komen zonder afspraak. Maar wil je een fiets laten repareren of aanmeten, maak dan een afspraak.

Het dragen van een mondkapje is niet meer verplicht. Maar als je er prijs op stelt, dan dragen wij in de winkel een mondkapje. Of maak gerust een afpsraak buiten openingstijden.

We werken deze pagina bij als we meer of andere informatie hebben.

Pagina laatst bijgewerkt: vrijdag 23 december 2022

Maatregelen (niet meer geldig):

De maatregelen die wij namen (dus verleden tijd), baseerden wij op de maatregelen van de Rijksoverheid en van de gemeente Amsterdam (6 november 2021). En we volgden het protocol verantwoord winkelen van de Rijksoverheid (25 maart 2020), de regels volgens de corona-informatie van de overheid (6 november 2021) en de nieuwe regels (25 februari 2022)

Om niemand te besmetten, hielden we de volgende uitgangspunten aan. Deze regels golden voor zowel klanten als medewerkers:

 • Heb jij of een huisgenoot coronagerelateerde klachten (bijv. een milde verkoudheid)? Blijf dan thuis. Dit geldt uiteraard ook voor degene die met jou de winkel bezoekt.
 • Kom je naar de winkel, dan hanteren we het volgende beleid:
  • Het dragen van een mondkapje is niet verplicht. Stel je het wel op prijs laat het dan weten. We hebben hier ook een voorraadje liggen waar je er eentje van mag pakken.
  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Wij begroeten zonder handen te schudden, maar knipogen wel.
  • Was je handen regelmatig. Dit kun je in ons keukentje en toilet ook doen.
  • De werkplaats is open, maar je mag helaas niet in de winkel wachten tot je fiets klaar is.
  • We hebben een aparte uitgang op 2/3 van de winkel door de Pottebakkersteeg.

Langskomen?

 • Wil je een (f)iets bestellen of ophalen? Dan kun je het beste een (telefonische) afspraak maken. Dan kunnen we een goede inschatting maken hoeveel mensen er tegelijk binnen zijn. We helpen je graag verder!
 • De werkplaats is voor onze doorfietsende klanten natuurlijk geopend, zorg wel dat je een afspraak hebt en helaas kun je momenteel niet in de winkel wachten tot de monteur klaar is. Je krijgt een sms-je als je fiets weer gereed is
 • Wil je liever niet naar de winkel komen, maar wel met onze hulp op afstand een fiets kopen? Daar hebben we zeer veel ervaring mee met onze buitenlandse klanten. Maak een belafspraak, dan helpen we je door alle keuzes heen. We hebben meerdere telefoonlijnen en Skype.

Reisaccessoires, reisboekjes of onderhoudsspullen nodig?

In onze webshop hebben we een kleine selectie van wat we in de winkel verkopen. Die bestellingen blijven we twee maal per week versturen.

Wacht je op een bestelde fiets?

 • Er is op dit moment vertraging bij Koga in de levering vanwege de coronacrisis. De verwachting is dat vanaf mei 2022 bij veel merken er leveringsproblemen ontstaan in verband met een mondiaal tekort aan fietsonderdelen.
 • Je krijgt van ons zoals gewoonlijk bericht zodra je je fiets kunt komen ophalen.
 • Stel dat een fabrikant de fiets te laat levert door de coronacrisis of door het verwachte onderdelentekort, dan proberen we je in ieder geval een zeer goede fiets mee te geven op vakantie. Dat zal een fiets zijn met een onderhoudsarme Rohloff versnellingssysteem en riemaandrijving. Voor zover onze voorraad strekt.

Wil je een cursus volgen?

We vinden het belangrijk dat vakantiefietsers goed voorbereid en gezond op vakantie gaan. Maar de cursussen hebben we voor nu even uitgesteld.
Als we weer gaan beginnen, dan doen we het volgende:

 • Navigatiecursussen met maximaal 6 deelnemers. De ontsmette laptops staan op (beurs)tafels van 1,80 meter lang waar twee mensen op de hoeken kunnen zitten.
 • De reparatiecursussen geven wij voor maximaal 6 personen. Als wij een detail willen laten zien, dan gebruiken we een kleine camera zodat je het op ons scherm goed kan zien.
 • Mocht je afzien van een cursus bij ons: bekijk voordat je op reis gaat onze tips over voorbereiding van je fietsvakantie, onderhoud en reparatie. Tevens kun zien hoe je je fiets kunt controleren voordat je op fietsvakantie gaat.

Voor wie zich nog niet heeft aangemeld: zodra we meer duidelijkheid kunnen geven over de cursussen, werken we deze pagina bij.

Theatertour Zuid Amerika op de Pedalen van Carla en Eric

 • De theatertour van Carla en Eric ‘Zuid-Amerika op de pedalen’ is gecancelled.

Hoe gaan fietsers om met de coronacrisis?

Wat kun je nog meer doen?

Naast de reguliere maatregelen zoals zoveel mogelijk thuis blijven, anderhalve meter afstand houden, vaak je handen goed wassen en niet meer dan 4 mensen tegelijk ontmoeten, zou je hulpbehoevende mensen in de buurt kunnen helpen, via initiatieven zoals:

 

 

 

 

Deel deze pagina met anderen