Gelukkige klanten 2021

In 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 en 2020 vroegen wij aan klanten of zij op de foto wilden. En dat leverde een bijzondere foto-collectie op.

En naast de mooie foto’s hebben de klanten ons ook weten te waarderen: kijk maar eens naar de cijferlijst die gebaseerd is op meer dan 80% van onze klanten.

Oh ja, helaas vergeten we soms een foto te maken door de drukte of door de gezelligheid. Dus zijn we jou vergeten? Stuur gerust een vakantiefoto op hoor!

(Leuk weetje: wij hebben fietsen verkocht aan klanten uit de VS, Brazilië, Angola, Argentinië, Australië, Azerbeidzjaan, Canada, India, Indonesië, Japan, Maleisië, Mexico, Nieuw Zeeland, Singapore, Turkije, Oekraïne, Tasmanië, Zuid-Afrika en zelfs Kazachstan!
En dichterbij vanuit Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Finland, Griekenland, Polen, Spanje, Italië, Kroatië, Denemarken, Zweden, Zwitserland, Noorwegen, Ierland en het VK.
Of nog dichterbij Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen, Eindhoven en nog vele andere plaatsen in Nederland.)

 

Maaike en Joost gaan 6 maanden op reis op hun gloed nieuwe fietsen. Eerst trekken ze richting het hoge Noorden, waar ze dan vervolgens richting oost Europa zullen fietsen. Daar aangekomen zullen ze afzakken Griekeland. Veel plezier!

 

Jean heeft op deze late middag zijn donker blauwe Tout Terrain bij ons opgehaald.

 

Vandaag heeft José haar zwarte Tout Terrain bij ons opgehaald.

 

Dat een goede showroom kan inspireren bleek maar weer toen Evelien de kleur van haar Santos baseerde op de prachtige Santos Cross Lite die wij in de winkel hebben. Ik zal Eric voorstellen alleen nog maar hele dure titanium frames in de winkel te zetten, wie weet werkt dat ook. Evelien, jij in ieder geval heel veel plezier met jouw gloednieuwe Santos.

 

Pieter heeft vanmiddag zijn zwart glanzende Koga WorldTraveller Signature tevreden bij ons opgehaald.

 

Elsbeth is heel erg tevreden met haar nieuwe top fiets.

 

Met een grote glimlach op zijn gezicht heeft Ellick vandaag zijn blauwe Koga WTS opgehaald.

 

Maria heeft vandaag haar licht blauwe Koga bij ons opgehaald en gaat er hopelijk nog veel plezier aan beleven.

 

Mirjam en Paul hebben op deze mooie ochtend hun Koga en Santos opgehaald.

 

Lynn heeft vandaag haar schitterende Tout Terrain opgehaald en gaat daarmee verhuizen naar het mooie Zweden.

 

Agnietje heeft vandaag al weer in het donker haar rood oranje fiets opgehaald.

 

Jeannette heeft vandaag haar zwarte Koga E-WTS bij ons opgehaald.

 

Maria fietst het liefst dagenlang achter elkaar, met bepakking en al, heel Europa door. Manlief is juist liever snel ter plaatse. Hoe zat dat verhaal over de haas en de schildpad ook alweer?

 

Als je fiets lekker fietst in de regen, dan weet je dat je de juiste fiets hebt. Roger, ik hoor graag of dat bij jou zo was.

 

Edwin, wat kleuren die fietsschoenen goed bij jou fiets zeg!

 

Kelly is not your average customer, namely because he is Canadian. I have to say though, that he didn’t fly in all the way from Canada. In fact, he lives in Amsterdam, so it may well be that you see him biking by on his brand new Santos Travelmaster 3+.

 

Als je Esther voorbij ziet flitsen op haar nieuwe Koga moet je op twee dingen letten. Ten eerste ligt ze in aerodynamische houding over het stuur gebogen, dankzij haar geweldige Trans-X Triathlonstuur en ten tweede staat haar naam fleurig op het frame geschreven. Dat kan namelijk bij een Koga ‘Signature’.

 

Martijn en Karen zijn er klaar voor, met hun nieuwe Koga’s kunnen ze direct terug op de fiets richting Utrecht.

 

Merrick has opted for a Santos Travel Lite, a bike that is specifically suited to travelling with a Rohloff hub and a belt drive. Moreover, this bike has the best rim brake system in the world, the FIRM tech system. Merrick, I hope you enjoy your new bike!

 

Tjeerd zijn nieuwe fiets komt in de meest gekozen kleur van het uitgebreide kleurpalet voor de Gaastra Fyts 4.14. Dat palet loopt van zwart tot zwart. Klassiek.

 

Met behulp van ons pasframe kunnen we kijken wat voor zadel, stuur, handvatten en pedalen het beste bij jou passen. In het geval van Ria bleef het haken op twee zadels. In dat geval kun je er natuurlijk gerust twee uitproberen, om erachter te komen welke het beste fietst.

 

Sometimes, customers from the Vakantiefietser come from far and wide. In this case, Lori came over all the way from the United States, together with her partner, to make a bike trip through Europe. First things first, picking up her new bicycle at de Vakantiefietser. Her partner put his own bike together in our shop, as they arrived directly from Schiphol. Now Lori was so satisfied, that she considered biking past the Koga factory in Heerenveen. Personally, I think that is a great idea and I am curious to hear whether you actually did!

 

Brigitte lijkt enorm tevreden met haar Koga Worldtraveller Signature.

 

Esther is klaar voor de start met haar gloednieuwe Santos Travel Lite.

 

Marjolein wilde in de zomer op de fiets door Frankrijk peddelen. Doordat de fiets niet op tijd geleverd werd, kon ze niet met haar eigen, gloednieuwe fiets. Gelukkig hadden wij een leenfiets beschikbaar. Daar zetten we dan het juiste zadel, stuur, de pedalen en de handvatten op, naast dat de fiets natuurlijk wordt afgesteld.

 

De Gaastra Fyts is een uitermate geschikte fiets voor korte reizen, er kan zelfs een ‘lowrider’ op, om bagage bij het voorwiel te hangen. Paul kan er in ieder geval mee op reis, want hij heeft er een in zijn handen.

 

Toen ik nieuwe wandelschoenen moest hebben, heeft Rafaël mij uitgebreid geholpen met het vinden van het juiste model. We raakten in gesprek over een reisfiets die hij wilde hebben, waarvoor hij bij de Vakantiefietser wilde kijken. Hij wist zelfs al welke hij wilde, een Tout Terrain Vasco. Ik raadde hem aan om met onze manager Chris te gaan praten, want die weet het meest van het soort bikepacking fiets die Rafaël zocht. Hij heeft er even op moeten wachten, maar hier staat ‘ie dan! Nog mooier dan mijn nieuwe wandelschoenen.

 

Tjepco heeft een zeer complete fiets bij ons gekocht, namelijk de Gaastra Fyts 4.14. Die is uitermate geschikt om in Nederland mee op pad te gaan, of zelfs om als forenzenfyts te gebruiken.

 

Charlotte en Tim hebben een Santos gekocht. Maar Tim wilde niet op de foto. Eric en ik gelukkig wel. Veel plezier van jullie Santossen Tim en Charlotte!

 

Als je fiets over een naafdynamo beschikt, zoals Bas, dan kun je met behulp van een omvormer je telefoon, powerbank of elektrische auto opladen. Dat laatste is vooral handig als je moe bent.

 

Ria heeft lang getwijfeld of ze een Koga E-Worldtraveller of een ‘gewone’ Worldtraveller zou aanschaffen. Uiteindelijk is het toch de ‘gewone’ wereldfiets geworden. Gelukkig kun je die in een later stadium altijd nog ombouwen, bijvoorbeeld met behulp van een Pendix motor. Daardoor kun je toch met je eigen fiets blijven fietsen.

 

Toen Gustaaf terug kwam van vakantie stond er een prachtige Gaastra Fyts 4.14 voor hem klaar. Als het goed is, is hij daar nu nog steeds heel tevreden mee!

 

Bram heeft grootse plannen. Hij gaat met zijn Koga naar Nijmegen. Maar nu eerst terug naar Zuid-Amerika. Of was het andersom?

 

Ivonne gaat meteen op pad met haar nieuwe Koga. Met wind mee door Noord-Holland, op weg naar huis. Een geweldige eerste rit lijkt me. Ik hoop dat de fiets je goed bevalt Ivonne!

 

Luuk had pech, die moest eerst op vakantie, voordat zijn fiets er was. Of is dat juist geluk? Dan kun je het hele jaar uitkijken naar de volgende vakantie!

 

Een prachtige dag voor Ulrike om haar nieuwe Koga op te halen bij de Vakantiefietser.

 

When you live in Denmark, as Clare does, and you order a bike with the Vakantiefietser, then that is not easy. For us, it is not a matter of grabbing a bicycle from the storage and wrapping it nicely. All bikes need to be ordered in the factories of the respective brands. Depending on your bike of choice, you’ll have to wait 6-12 weeks. For Clare, that meant she had to return to the Netherlands after 6 weeks of waiting, to come and pick up her brand new Santos Travelmaster 2.9!

 

Het komt soms voor dat de fietsen van twee partners niet gelijktijdig binnenkomen. Misschien omdat de blauwe verf op is bij Koga. Meestal wachten wij dan even tot beide fietsen binnen zijn, voordat we de klanten bellen, om echtelijke onenigheid voor te zijn. Biki en Theo hebben de fiets gelukkig helemaal gelijktijdig gekregen.

 

Sandra haar nieuwe Koga is gearriveerd! Eind oktober kon ze ‘m komen ophalen. Na de winter kan ze er mee op reis!

 

Marion heeft een bijzonder stuur gekozen, een vlinderstuur met GP1 handvatten en foam. Ze was er erg blij mee en het was te begrijpen waarom, haar houding was nagenoeg perfect!

 

Jan gaat zijn nieuwe Koga Worldtraveller E-WTS voornamelijk gebruiken voor woon-werkverkeer, maar ook vakanties in Nederland behoren tot de mogelijkheden.

 

Gefeliciteerd Ingrid, met je prachtige nieuwe Santos Travelmaster 3+.

 

Sophie heeft een ideale fiets voor een forens die ook op reis wil kunnen. Wat zijn jou plannen met de fiets Sophie?

 

Santos heeft een mountainbike en Ben heeft die gekocht. Het mooie aan deze mountainbike is dat ‘ie ook geschikt is voor lange (offroad) reizen.

 

Lara woont in Amsterdam en dan vraag ik mij altijd af, waar zet je die nieuwe fiets nou neer? Roze spuiten en met een dik hangslot aan een lantaarnpaal is misschien geen goede optie…

 

Milou heeft een All Rohler gekocht, dat is misschien wel mijn droomfiets, dus nu ben ik jaloers. Wil je ruilen met mijn Santos Milou? Die is ook heel mooi :).

 

Elka heeft een Koga Worldtraveller Signature gekozen, in het lichtblauw. Deze is bedoeld voor woon-werkverkeer, maar Elka gaat er vast nog wel een rondje mee om nu en dan. Bij de eerste beurt bleek dat de riem nogal wat geluid maakt, waardoor ze regelmatig aan het poetsen was. Met een beetje vaseline op de riem kon dit verholpen worden.

 

De Koga is een van de lichtere reisfietsen. Al is je fiets natuurlijk niet perse bedoeld om op te tillen, het scheelt wel als dit eens moet gebeuren. Nou weet ik niet of Paul van plan was zijn fiets te gaan deadliften, maar toch is het weer een kwaliteit van zijn mooie nieuwe Koga Worldtraveller Signature.

 

Hanneke heeft een mooie kleur fiets, aldus Susanne, die de fiets aan haar mocht afleveren. Het afleveren van fietsen is misschien wel het allerleukste om te doen in onze winkel, omdat je (bijna) altijd blij verraste gezichten ziet. Ook Hanneke was blij.

 

Het leuke aan een Koga Signature is dat je er een ‘Signature’ op kunt zetten. (Naast dat het een hele fijne fiets is natuurlijk). Ook Ingrid heeft dat gedaan. Zou je ‘m dan makkelijker terugvinden in de fietsenstalling op het station?

 

Ook Bert heeft een nieuwe fiets. Prachtexemplaar, en uitmuntende kleurkeuze!

 

Niek vertrekt meteen met gezwinde spoed naar woonplaats Ede, om zijn nieuwe Tout Terrain Amber Road eens goed aan een testrit te onderwerpen. Veel plezier!

 

Als iedere klant van ons elke twee jaar een nieuwe fiets zou kopen, zouden wij het heel druk hebben. Kees kocht bij ons zijn vierde Koga. Nou heeft hij ze niet allemaal bij ons gekocht, dus dat scheelt. Bovendien heeft hij niet elke twee jaar een nieuwe gekocht. Al met al zal het wel naar tevredenheid zijn, zo’n Koga. We hopen natuurlijk dat deze ook weer voldoet!

 

Thea schaatst graag, maar de vraag is natuurlijk, hoe kom je bij de schaatsbaan? Daarvoor was een fiets nodig, en dat is deze Santos Travelmaster 3+ geworden. Is dat nou nodig, hoor ik u denken? Ja dat is nodig, want de Travelmaster 3+ werkt niet alleen goed in Bolivia, maar is gewoon een heel erg fijne fiets en dat is hartstikke belangrijk.

 

Het voordeel van onze winkel is dat we meerdere vakantie-fiets-merken verkopen, waardoor je goed kunt vergelijken. Bovendien hebben wij de artistieke vrijheid om bij de opbouw van fietsen een en ander te combineren. Zo heeft André op zijn Koga Santos pedalen genomen. Dat kan gewoon, geen probleem.

 

Margot moest een hele tijd wachten op haar nieuwe fiets. Hopelijk kan je er daardoor nu extra van genieten!

 

Merlijn was zó onder de indruk van de fietsen hier, dat hij besloten heeft per januari bij de Vakantiefietser te komen werken. Zo zijn er al verschillende klanten een dagje in de week komen werken bij de Vakantiefietser, waaronder ikzelf en mijn collega Susanne. Daar blijkt maar weer uit hoeveel enthousiasme er leeft over fietsvakanties in de winkel.

 

De nieuwe fiets van Rina is een heuse Santos. Haar nieuwe Travel Lite staat bekend als een van de lekkerst fietsende fietsen van de Nederlandse fietsenbouwer. Een uitstekende keuze dus Rina!

 

Geert gaat dit voorjaar 2,5 maand op reis in Europa met partner Sandra. Heel veel plezier Sandra!

 

Wat een prachtige fiets Gera! Zo’n Santos Travelmaster 3+ is geschikt voor alle toepassingen, maar ik heb zo’n gevoel dat jij er mee op vakantie zult gaan.

 

Denise en Johnny hebben een nieuwe fiets. Soms laat zo’n fiets je opeens duidelijk zien wat je moet doen: op reis gaan. Johnny Nash wist dat al, vanwege zijn hit, I can see clearly now. Hij had het toen vast over de Koga Signature waar Johnny nu mee op reis gaat samen met Denise.

 

Paul zijn nieuwe fiets kan niet alleen met gemak de afstand terug naar Utrecht overbruggen, maar ook naar Zuid-Afrika, als je maar wilt.

 

Voila, allebei een nieuwe fiets. Marlon en Ellen hebben allebei een Koga Worldtraveller Signature bij ons gekocht. Ze hebben wel een andere kleur gekozen. Overigens is dat niet het enige verschil tussen de twee fietsen, want elke fiets wordt precies op maat afgesteld door ons. Daardoor merk je het meteen als je per ongeluk op de fiets van je partner stapt, ook al is het hetzelfde model.

 

Rajyo moest lang op haar nieuwe Koga Worldtraveller Signature wachten. Gelukkig is ‘ie er nu! Ik begreep dat je de fiets gaat gebruiken voor woon-werkverkeer. Ik hoop niet dat je ook zo lang hebt gewacht met weer naar je werk gaan :).

 

Afgelopen jaar hadden veel fietsenbouwers moeite om aan de juiste onderdelen te komen. Met onze beperkte (maar intelligente) voorraad kunnen we soms bijspringen, zo konden we voor Egbert zelf een Tubus achterdrager toevoegen, omdat idworx die niet beschikbaar had. Daardoor kan Egbert toch nog wat bagage aan zijn prachtige idworx oPinion BLT hangen.

 

Luc heeft een nieuwe fiets, voor de insider is natuurlijk de grote vraag of hij er mee naar America zal gaan. Maar dat is voor de insiders ook een beetje een flauwe grap.

 

Marijtje heeft een prachtige Koga Worldtraveller van haar vader gekregen. Op de racefiets trapt ze 400 km per week weg, wordt dat nu dan 800? Of moet de racefiets in het vet? Of ga je de kilometers proberen te verdelen? Wij zijn heel benieuwd. In elk geval heel veel plezier.

 

Ilse heeft een nieuwe fiets! Het is een Koga Worldtraveller Signature, in het groen, ideaal voor wildkampeersessies, want de fiets is goed gecamoufleerd.

 

Jeroen was op vakantie toen zijn fiets bij ons binnenkwam, dat is nog eens lekker thuiskomen, als je hoort dat je nieuwe fiets klaar staat!

 

Paula keert tevreden huiswaarts met haar gloednieuwe Koga Worldtraveller signature.

 

Ina en Piet hebben een Koga E-Worldtraveller bij ons gekocht, inclusief een prachtige set tassen. Piet ging voor zwarte tassen bij zijn blauwe fiets en Ina voor blauwe tassen bij haar witte fiets.

 

Voor Gisela stond begin oktober een nieuwe Koga Worldtraveller klaar, een fiets waarmee je werkelijk over de wereld kunt fietsen. Misschien is het wat koud om daar in oktober mee te beginnen, maar ach, je bent toch niet in een jaar klaar, dus daar moet je dan maar aan wennen. Wat zijn jou plannen met de fiets Gisela?

 

Arthur en Rita moesten helaas best lang wachten op hun nieuwe Koga, zo lang dat ze hun vakantie niet zouden halen. Gelukkig hadden we twee leenfietsen voor ze beschikbaar. Van augustus tot oktober hebben ze daarop kunnen fietsen en toen hadden we de fietsen inmiddels klaar staan om mee te nemen. Veel plezier van jullie eigen fietsen Arthur en Rita!

 

De Gaastra Fyts 4.14 is een van de meest complete fietsen met een Rohloffnaaf. Martijn heeft besloten dat hij daar wel blij van wordt en daarom staat hij nu met dit prachtexemplaar op onze gelukkige klanten pagina!

 

Joost neemt zijn Santos Travelmaster 2+ mee naar Zwitserland. Goede reis!

 

Etty heeft een van de mooist afgewerkte fietsen van Santos gekocht. Dat fietst vast als een trein!

 

De Koga Worldtraveller ‘special’ deed het goed dit jaar. De bruine fiets was binnen een mum van tijd uitverkocht. Gelukkig heeft Aron er een te pakken gekregen.

 

De fiets van Hylkje had de verkeerde kleur, in oktober hebben we daarom het frame verwisseld en de fiets volledig opnieuw opgebouwd. Nu kunnen zij en Robertjan weer met een gerust hart op pad

 

Patricia en Reinier hebben allebei een Koga Worldtraveller bij ons opgehaald. Inmiddels zijn ze ook alweer voor een eerste beurt langs geweest.

 

Rob en fiets zijn klaar voor de start.

 

Een groene Koga past Hans goed, het zit ‘m in de naam…

 

Laurence en vader Jean Paul kwamen van het voorjaar hun Koga Worldtraveller ophalen, nadat vriend Lars ook al een fiets bij ons had gekocht. Dat wordt een gezellige vakantie :).

 

Lucie en Han kunnen op pad met twee generaties fietsenbouwers van de familie Gaastra, een Koga Worldtraveller Signature en een Gaastra Fyts 4.14

 

Maarten kan het bos in met zijn idworx Boulders, Logs & Trees (BLT)

 

Knallend! De Tout Terrain van Martijn.

 

Dankzij het tasje aan het stuur kan Anne nog tijdens het fietsen bij haar bidon. Dat is een ideale oplossing voor frames waar geen ruimte is voor een bidon, zoals het Koga E-Worldtraveller mixed frame.

 

Wat een pech! Bert brak zijn pols terwijl hij op zijn fiets aan het wachten was. Daarom hebben we de positie achteraf nog wat aangepast, om de druk op de armen wat te verlichten. Hopelijk ben je inmiddels volledig hersteld Bert!

 

Wij raden alle klanten een eerste beurt aan. Soms moet je ‘helaas’ meteen op vakantie met je nieuwe fiets. In dat geval lopen we de fiets graag nog een keertje extra na voor de nodige gemoedsrust.

 

Een nieuwe fiets moet je goed inrijden, dat gaat Jurgen meteen doen, richting Haarlem en misschien wel verder, langs ’s Lands mooiste fietsroute, de LF 1!

 

Ad gaat zelf met zijn nieuwe Koga Grandtourer Signature op pad. Zijn zoon mag de vorige fiets hebben. Die hebben we even nagelopen, om er zeker van te zijn dat er geen familieruzies ontstaan.

 

Wauw wat een reis hebben Lowie en Wendelien in petto. Na een testritje van Berlijn naar Praag (zeer origineel als je het mij vraagt) gaan ze richting het oosten, naar China, om vervolgens met de trein terug te reizen.

 

Jacqueline heeft een nieuwe Koga. Daarbij komt een nieuw zadel. In het geval van Jacqueline is dat een leren zadel, maar dat betekent dat je een moeilijke periode tegemoet gaat. De periode waarin jou nieuwe zadel en jij aan elkaar moeten wennen. Beide kampen geven een beetje mee, totdat het leren zadel zich langzaam gewonnen geeft en zich precies naar jou zitbotjes vormt. Heb je de strijd eenmaal gewonnen, dan is het leren zadel jou beste vriend, tenzij je hem teleurstelt, door ‘m in de regen te laten staan…

 

Voila, Wim heeft een nieuwe Koga Worldtraveller. De oude fiets krijgt een goede bestemming, daar gaat de vrouw van Wim mee op pad.

 

Rob met zijn nieuwe Koga Worldtraveller. In mat zwart, met mat zwarte tassen. Mij is het duidelijk, Rob gaat wildkamperen en wil niet gespot worden.

 

Klazien wilde in de meivakantie graag op pad met haar nieuwe Koga. Gelukkig had ze de fiets op tijd besteld dit jaar, waardoor die ook op tijd geleverd kon worden :).

 

Een klassieke idworx, met alle snufjes waar idworx zo bekend om staat: speciale remschijven, een muisstille Mute achternaaf en een idworx Brace, die de achterdrager extra stijf maakt, om maar een paar van de snufjes te noemen die Enno op zijn fiets heeft laten installeren.

 

Na een avontuur in de klei ter hoogte van Sevilla was Ruud toe aan een zéér onderhoudsarme fiets. Zijn oog viel uiteindelijk op een Santos Travelmaster 3+. Prima keus als je het mij vraagt. Hiermee gaat Ruud naar Griekenland fietsen. Wederom een prima keus.

 

David en Agnes hebben allebei een Koga Worldtraveller Signature gekocht bij ons. Aangezien wij een groot aanbod aan sturen, pedalen, zadels en handvatten hebben, is er meestal voor ieder wel wat wils. David heeft gekozen voor een Denham stuur, een aanbeveling volgens velen. Wij wensen jullie heel veel fietsplezier David en Agnes!

 

Santos geeft je opties, ook in de framemaat. Dat is ideaal voor iemand als Hans, die van de Travelmaster 3+ een framemaat 70 nodig heeft. Misschien dat dit nog niet onmogelijk is, maar om dan ook nog eens een fiets te bouwen die met die maat goed stijf blijft, dat is een hele kunst. Die verstaat Santos gelukkig maar al te goed.

 

Soms komt je fiets wat later, zoals bij Erik het geval was, gelukkig hebben wij dan een leen-Koga beschikbaar. Dat geeft ook nog eens de ideale kans om uitgebreid op meerdere merken Vakantiefietsen te gaan testrijden. Al kun je niet zomaar wisselen achteraf….

 

Fyts binnen, tijd om op pad te gaan. Het wordt nog een beetje puzzelen met de hondenkar, maar als dat eenmaal gefixed is, dan kan Tannie op pad!

 

Je mag dan een fiets kopen waar je weinig aan kunt veranderen, een zogeheten ‘special’, dan word je nog steeds helemaal opgemeten en goed op de fiets gezet. Tim heeft een goede keuze gemaakt, door een Brooks C17 zadel op zijn nieuwe Koga te zetten. Daardoor wil je er eigenlijk helemaal niet meer vanaf.

 

Voila, een fiets binnen 2 weken! Wie had dat gedacht in deze tijd waarin de fietsonderdelen schaars zijn. Anna Dia kan in ieder geval op pad. Geniet ervan!

 

Wat een fiets! De idworx oPinion is een van de meest complete fietsen ooit gebouwd als je het ons vraagt.

 

Jan heeft veel in Afrika gereisd. Met een 4×4 als ik het me goed herinner. Nu mag het op een 2×1, maar wel met 14 versnellingen. Prima vervoer!

 

Renate en Ruud gingen meteen op reis met de fiets. Een rondje door Nederland. Eerst met Bep Glasius, de boot, van Enkhuizen naar Stavoren en dan verder. Een aanrader!

 

Je hebt maar twee dingen nodig om op fietsvakantie te gaan (naast een fiets): waterdichte fietstassen en goede banden. Yuri heeft dit heel serieus genomen. Naast die fiets (zijn gloednieuwe Santos Travelmaster 2.9) heeft hij namelijk de Ortlieb ‘pro’ fietstassen gekocht. Met deze tassen kun je maar liefst 70 liter aan bagage meenemen.

 

Ingrid heeft een extra bidonhouder onder de onderbuis, dat is handig, als er ruimte voor is, want dan kan je ook op een mixed frame voldoende water meenemen!

 

Aan een nieuwe fiets moet je altijd even wennen. Je moet het rijgedrag, de specifieke trekjes en de geluidjes leren kennen. Voor de zekerheid heeft Louise een reserve binnenband meegenomen voor op pad. Dat is helemaal geen onverstandig idee, maar soms staan we versteld van de levensduur en het gebrek aan lekke banden op deze fietsen. Wij wensen jou natuurlijk hetzelfde Louise.

 

Iris en Tom gaan vier maanden fietsen. Gelukkig zijn ze goed voorbereid, met hun Koga Worldtravellers.

 

Sietske gelooft het zelf nog niet, maar deze lichtblauwe Koga is nu van haar, klaar om op reis te gaan.

 

Anjo moest er even op wachten, maar uiteindelijk kwam de Koga E-Worldtraveller Signature dan toch aan. Nu kan ze dan eindelijk op pad!

 

De Gaastra Fyts 4.14 is een van de weinige fietsen die wij verkopen, waarvan het frame met een lage instap wordt gemaakt. Prima geschikt voor gebruik in Nederland of over de grens, met niet al te veel bepakking. Helma was meteen verkocht.

 

De nieuwe Koga Worldtraveller Special, samengesteld door de Vakantiefietser bij Koga, Dat leek Angela wel wat, zo’n Worldtraveller Special. Gelukkig kon dat! Zie hier het resultaat.

 

Matthijs heeft het goed bekeken. Hij gaat met zijn gloednieuwe Koga Worldtraveller Signature direct op pad. In een paar dagen terug naar Deventer.

 

Voor Bob was het tijd om eens een keer een tijdje erop uit te gaan. Het reisdoel werd Zwitserland, nu nog een fiets om er te komen. Gelukkig hadden we een Koga Worldtraveller in de juiste maat op voorraad, dat komt niet zo vaak voor. Nu maar hopen dat alle reisrestricties goed blijven. Veel succes Bob!

 

De fiets van Asli is al heel erg mooi, maar hij is nog wat opgefleurd door de Spur fietsbel die er op is gezet. Dit is misschien wel de mooiste bel die er bestaat. Dat maakt de stralende Koga van Asli helemaal af!

 

Marianne heeft voor een klassieker gekozen bij haar Koga Worldtraveller: een vlinderstuur. Dit is een beetje uit de mode, maar wie de schoen past, trekke hem aan. Als je er lekker mee fietst, moet je je van mode vooral niks aantrekken. Aangezien het vlinderstuur niet meer bij de fiets geleverd wordt, passen wij de fiets hier aan. Het vlinderstuur is een van de ruim 25 sturen die wij nog altijd op voorraad hebben.

 

Wim en Rianne hebben twee verschillende fietsen gekocht. De één een Gaastra en de ander een Tout Terrain. Het toeval wil dat het beiden stalen fietsen zijn, waardoor ze toch ook weer een beetje op elkaar lijken.

 

Thijs gaat op reis en daarom heeft hij een Koga gekocht. Eerst een paar korte tochten en daarna een lange reis. Wij wensen je veel fietsplezier Thijs!

 

Santos heeft heel veel verschillende fietsen. Je kunt voor allemaal een bijnaam verzinnen, maar dan ben je best lang bezig. Met de fiets de Jaap heeft gekozen is het makkelijk, dat is Quasimodo. De karakteristieke ‘bult’ in het frame van de Travelmaster 2.9 laat extra ruimte binnen het frame voor water of andere objecten.

 

Kijk Martijn eens stralen naast zijn gloednieuwe Koga Worldtraveller Signature!

 

Gerard heeft een nieuwe fiets en wat is nou beter dan daar direct mee op vakantie te kunnen. Een beetje vertraging in de levering zorgde er (naast wat stress) voor dat Gerard in ieder geval niet meer een maand alleen maar naar de fiets kon kijken terwijl er nog gewerkt moest worden. Eenmaal klaar, was Gerard ook meteen klaar op op reis te gaan.

 

De Koga Grandtourer is een ideale fiets voor dagtochten en korte trips, waarbij je niet je hele huishouden meeneemt. Frans heeft er bovendien voor gekozen een wat lichtere achterdrager op de fiets te zetten.

 

Eric ordered a bike with us in March, all the way from Tucson, Arizona. It is always nice to help costumers from over the world, but the difficult thing, is that we cannot do a bike fitting on forehand. Therefore, we ordered the Koga that we thought would be best, based upon the sizes that Eric provided. In June, the bike was ready and Eric came to pick it up. Only then could we do the bikefitting and finalize the setting on the bike. We wish you a wonderful ride with your new Koga Eric!

 

Peter heeft een nieuwe fiets, hij heeft gekozen voor een Gaastra Fyts 4.14. Deze fiets wordt gemaakt door de bouwers van Idworx, maar met een aantal pragmatische keuzes is de fiets uitermate budgetvriendelijk voor een fiets met een Rohloffnaaf.

 

Marijke en Joke gaan allebei gewapend met een nieuwe Koga Worldtraveller Signature op pad. Als bijkomend voordeel helpt deze fiets je de berg op, of de helling naar de Bed&Breakfast dan wel camping.

 

Soms moet je jezelf een cadeau doen, maar als dat cadeau een Koga Worldtraveller is, dan wil dat cadeau nog weleens wat te laat arriveren. Zelfs als je ‘m heel erg op tijd besteld. Ake kon haar nieuwe Koga helaas niet op haar verjaardag, maar enige dagen later kon ze dan toch op pad.

 

Een Rohloffnaaf biedt eigenlijk alle versnellingen die je nodig hebt, maar soms weet je van tevoren al dat je persoonlijk liever wat lichter of wat zwaarder fietst. Binnen de grenzen van het redelijke kan dat natuurlijk, daarom is bij Joost bijvoorbeeld voor een lichter verzet gekozen.

 

Soms is het allerlastigste aan een fiets niet de fiets, maar de kleur van de tassen. Gelukkig heeft Theo een goede keuze gemaakt voor bij zijn Gaastra Fyts 4.14. Rijplezier gegarandeerd.

 

Heel soms wordt een frame verkeerd gespoten. In het geval van Durk kwam er een glanzend zwart frame binnen, maar dat moest mat zwart worden. Dat is snel opgelost. Nu gaan we op zoek naar een ander die een glanzend zwarte Koga Worldtraveller met een unieke signature wel ziet zitten!

 

 

De Amber Road Select van Tout Terrain is bij ons verkrijgbaar als een ‘special’. Hoewel wij nagenoeg alleen maar custom opgebouwde fietsen verkopen, zijn een aantal fietsen beschikbaar die wat meer in een ‘standaarduitvoering’ komen. Deze fietsen zijn nog steeds volledig geschikt om de hele wereld over te fietsen. Dus, Jur, veel succes en veel plezier daarmee!

 

De idworx All Rohler van Baukelien is toch wel een indrukwekkende fiets. Deze idworx is uitermate geschikt voor een wat sportieve zit.

 

De één vindt staal ouderwets, de ander is lyrisch over het comfort. De Tout Terrain Amber Road biedt de liefhebber een geweldige stalen reisfiets, die zo reiswaardig is, dat wij bij de Vakantiefietser ‘m al jaren verkopen! Dat leek Vincent wel wat, zo’n fiets. Wij zijn heel benieuwd naar je ervaringen Vincent!

 

Daar staat hij dan, de laatste Tout Terrain 5th Avenue (en Joost). De 5th avenue wordt door Tout Terrain niet meer gemaakt. De Silkroad en de Blueridge vervangen deze stijlvolle stalen reisfiets. Gelukkig heeft Joost bij ons het laatste exemplaar te pakken gekregen. Wij wensen je heel veel fietsplezier Joost.

 

Santos is een leuk merk, dat zeg ik niet alleen omdat ik zelf een Santos heb, maar omdat ze vanuit onze ervaring heel flexibel zijn. Reimer wilde graag een aangepaste tandwielverhouding en meestal kan Santos dat gewoon regelen. Bij merken waar dat niet kan, doen wij dat natuurlijk zelf, waar mogelijk. Zo kan Reimer met precies de juiste setting op pad.

 

Een Koga Worldtraveller, met een Rohloffnaaf, riemaandrijving en waterdichte ortliebtassen, wat wil een mens nog meer? Otje zal wel tevreden zijn!

 

Voila, de Santos Travel Lite van Jan Paul is binnen. Een prachtexemplaar. Naast fietsen kun je bij ons ook advies over je reis inwinnen. In dit geval heeft mijn collega Susan de Noordzeeroute aangeraden.

 

Aimee en Mark hebben bij ons twee Koga’s gekocht. Ze gaan direct op reis en die reis die begint in Nederland. Waar kun je nou eigenlijk beter je reis beginnen dan hier? Aimee komt oorspronkelijk uit de VS, dus er is nog zat te doen binnen de grenzen van ons fietsland, voordat de twee verder trekken door de rest van Europa.

 

Bas heeft een sabbatical. Heerlijk lijkt mij dat, buiten het feit dat covid-19 nogal wat beperkingen oplegt aan de invulling van je sabbatical. Gelukkig is dat voor Bas helemaal geen beperking, hij kocht bij ons een fiets om mee op reis te gaan en dat kan overal.

 

Toen Lucia en Joost hun fiets bestelden, hadden ze waarschijnlijk niet bedacht dat ze direct zouden vertrekken zodra de fiets binnen was. Door de langere levertijden bij onder andere Koga, was dit uiteindelijk het geval. De fiets was nét op tijd voor de vakantie! Eigenlijk kun je geen beter begin van je relatie met je nieuwe fiets bedenken!

 

De fiets van Joke, een Koga e-Worldtraveller Signature, was eigenlijk een soort verjaardagscadeau. Daarom was het extra belangrijk dat de fiets op het juiste moment zou arriveren. Gelukkig ging dat goed en kon Joke op pad!

 

Lydia wilde graag tussen Hemelvaart en Pinksteren op pad met de fiets. Met de huidige levertijden is dat een uitdaging, maar de fiets van Lydia was gelukkig op tijd.

 

Martha heeft een hele bijzondere fiets, een idworx Grandone, de enige fiets van idworx met een derailleur. idworx is nogal van ‘het mogen alle kleuren zijn als het maar zwart is’. Gelukkig kunnen we hier en daar wel een mouw passen aan dit beleid, waardoor Martha nu toch leuke accenten op de fiets heeft.

 

Eelke gaat op wereldreis! Dat is ongelooflijk spannend natuurlijk, maar wij hebben er vertrouwen in dat het aan de fiets niet meer zal liggen. Eelke heeft namelijk een Worldtraveller Signature besteld.

 

De Tout Terrain Special is een bijzondere uitvoering van de Amber Road. Een aantal elementen van deze fiets zijn standaard, zoals de derailleurset. Echter kunnen we ook nog een en ander aanpassen. Daardoor heeft Ellen nu een mooie Cycle2Charge lader op haar Tout Terrain. Daarmee kun je al fietsend je telefoon opladen!

 

Josje heeft een idworx Easy Rohler met een lage instap gekozen. Dat maakt dat er wat makkelijker op en af kan worden gestapt. Je kunt aan idworx overlaten dat je dan nog steeds een enorm stijve fiets ontvangt.

 

Tout Terrain maakt al best bijzondere fietsen. Kees Jan had echter nog een speciale wens, de Rohloff naaf voor zijn fiets moest het liefst rood zijn. Gelukkig kon dat geregeld worden.

 

Of je nou de fietssnelweg tussen Amsterdam en Almere of de groene wegen naar de Middellandse Zee afreist, deze Grandtourer van Jan Willem kan het aan.

 

Zolang we ons tot Nederland moeten beperken op onze fietsvakanties moeten we dan ook maar het maximale uit ons kleine landje halen. Daarom gaat Cock met zijn nieuwe Koga Worldtraveller het pieterpad onveilig maken. Maakt dit het dan een Koga Dutchtraveller?

 

Lange tijd genoot Peter van zijn Giant Expedition. Nu is het tijd voor een upgrade. Met de keuze voor een idworx Easy Rohler koop je wederom een fiets met een enorm bereik en een houdbaarheidsdatum waar menig fiets alleen maar van kan dromen. Eerste bestemming: Zwitserland.

 

Je zou de Gaastra 4.14 Fyts een ‘instapmodel’ in de categorie fietsen met een Rohloff naaf kunnen noemen. Maar eigenlijk is het dat helemaal niet. Het mag dan een fiets zijn die je een beperkt aantal opties biedt, de opties zijn niet mis. Met een Son naafdynamo en verlichtingsset, een aandrijfriem en Magura FIRMtech remmen is deze fiets klaar voor elke rit.

 

Op 1 april stond Thomas zijn nieuwe fiets klaar. We hadden ‘m voor de grap natuurlijk een verkeerde framemaat mee moeten geven, maar we hebben toch maar besloten dat niet te doen.

 

Martin heeft een nieuwe Koga en de zon schijnt. Ideale dag om je nieuwe fiets op te halen!

 

Jacco, veel plezier met je Santos Travel Lite. Een dijk van een fiets en super strak uitgevoerd.

 

Van Nicholas is op vele manieren een uniek merk. Ze werken eigenlijk uitsluitend met titanium, wat spetterende resultaten oplevert. Deze Deveron van Johan is daar geen uitzondering op.

 

Voila, een gloednieuwe Koga Worldtraveller Signature voor Brigit. We zijn je graag terug voor een eerste beurt Brigit!

 

Jetske kocht een Koga WorldTraveller. Prachtfiets. Enig nadeel, je kunt de kleur niet kiezen. Nou vonden wij de ‘Frozen Brown Matte’ kleur die Koga had gekozen heel mooi, maar Jetske had liever een rode gehad. Bij gebrek aan die mogelijkheid hebben we daarom maar een scala aan rode elementen geïnstalleerd. Nu beschikt Jetske onder andere over een rode Klean Kanteen thermosfles en een rode stuurtas (verrassing van partner Pieter). Combineert geweldig met het Frozen Brown van Koga!

 

Santiago de Compostela is een prachtige bestemming. Maar de reis er naartoe is zo mogelijk nog mooier. Vooral het gevoel naarmate je de bestemming nadert, de vele fietsers en wandelaars die ook onderweg zijn, en het lichte gezoem van de Marathon Almotion banden op je Santos Travelmaster 3+ maken het een bijzondere reis. Remco gaat ‘m ondernemen en we wensen hem heel veel plezier.

 

Lars kwam alvast zijn fiets ophalen. Laurence heeft er ook een besteld, maar ja die kon pas een week later. Probeer daar maar eens op te blijven wachten, terwijl je weet dat jou fiets al klaar staat! Dat was aan Lars niet besteedt, daarom kwam hij alvast zijn Koga ophalen. Wij wensen je veel fietsplezier Lars.

 

Zie hier, Rolf en zijn nieuwe Koga. We zien je graag over 500 moeiteloze kilometers terug voor de eerste beurt Rolf!

 

Loes en Aad hebben allebei een Koga bij ons opgehaald. Waar gaat de volgende reis naartoe?

 

Zo heb je een fiets en zo heb je niets. De fiets van Nienke werd gestolen. Stomme pech! Gelukkig is er nu een nieuwe en zo te zien was de Koga naar tevredenheid, want het is dezelfde fiets geworden.

 

Kijk hem eens stralen, die Van Nicholas. Oja en Jacob ook. Zo te zien is hij tevreden met zijn Pioneer, Van Nicholas’ titanium krachtpatser. Die fiets ziet er over 20 jaar nog steeds zou uit, daar kun je als eigenaar alleen maar van dromen ;).

 

‘Right now not tomorrow’ staat er op de bovenbuis van de fiets van Berrie. Geïnspireerd door het gelijknamige lied van Gregory Pace is dat een goed motto voor op zijn Santos Travelmaster 3+. Daar moet je op fietsen, en wel nu! Wat zou het motto van Corine zijn? Misschien: ‘Right now moeten we de tent op zetten, verder fietsen doen we tomorrow’.

 

Hilda en Henk wilden vorig jaar naar Engeland, maar dat feest ging niet door. Goed, eerst maar eens naar huis, naar Pieterburen, dat is al een fietsvakantie op zich, me dunkt.

 

Claartje heeft de eerste Rohloff fiets van idworx in handen. idworx werkt, in tegenstelling tot de meeste fabrikanten, niet met jaargangen. Daardoor produceren ze sommige fietsen voor jaren aaneen. De Easy Rohler is daar een goed voorbeeld van, de fiets is zo’n succesverhaal dat er bijna niks aan veranderd is in de laatste jaren.

 

Joost heeft de laatste Tout Terrain 5th Avenue in handen. Met tranen in onze ogen nemen we afscheid van de fiets die jaren bij ons in de winkel heeft gestaan. Wij hopen dat je er heel veel plezier van hebt Joost!

 

Tineke beschikt over een prachtige fiets en een van de meest prachtige zadels. Gilles Berthoud maakt leren zadels op een wijze waar Brooks van kan dromen. Dat moet wel geweldig zitten. Veel fietsplezier Tineke!!

 

Bastiaan en Eline gaan op reis met de fiets. Met de elektrische fiets welteverstaan. Ze hebben daarom de zeer verstandige keuze gemaakt een extra accu aan te schaffen. Al betekent dit wel dat je extra gewicht meeneemt… Zou je daar nog een derde accu voor moeten aanschaffen?

 

Als je zeeslag speelt, dan is je laatste hoop gevestigd op het vliegdekschip. Dat is de perfecte introductie voor de twee Santos Travelmaster 3+’en die Dave en Bart hier presenteren. Onverwoestbaar, geschikt voor elk terrein.

 

Meestal kun je het aan onze winkelmanager Chris overlaten als je op jou fiets iets moois, nieuws, excentrisch of slims wilt hebben. Een voorbeeld hiervan, wat ook nog eens zeer functioneel is, is een achternaaf van Onyx. Deze Amerikaanse fabrikant is erin geslaagd om op revolutionaire wijze de vrije slag uit een naaf te halen. Tegelijkertijd is deze naaf muisstil. Een nadeel, je hoort alle andere kraakjes en rammeltjes weer extra hard. Machiel kan dus geen bakje borrelnootjes meenemen.

 

Sommige mensen kunnen op elk zadel fietsen, andere mensen zijn als een prinses op de erwt als het fietszadels betreft. Ik wil niet zeggen dat Patrick zo’n geval is, maar dat klanten soms hun eigen zadel meenemen, zoals Patrick, want soms heb je de juiste keus voor jou al ontdekt. In zo’n geval raden wij je meestal aan meteen maar twee exemplaren aan te schaffen, want je moet er nooit op vertrouwen dat dit zadel ongewijzigd blijft bestaan.

 

Met een fiets als de Koga Worldtraveller Signature is Annette eigenlijk helemaal voorbereid op alle mogelijke scenario’s. Reizen, forenzen of dagtochten door Nederland, deze fiets kan het allemaal.

 

Sanne en Bouke zijn al in veel landen geweest. Eigenlijk bijna alle landen wel tussen Rotterdam en Vietnam. Maar niet op de fiets, daarom gaan ze nu op hun Koga’s via de Donau naar Turkije, Iran, de stan-staten, India, Myanmar, Thailand, Laos en Cambodja naar hun bestemming.

 

In de loop van het jaar zullen de levertijden van fietsen gestaag gaan oplopen. Meestal kunnen wij binnen zes weken een fiets afleveren, op maat afgesteld. Bob was er op tijd bij en kon eind februari op de fiets springen, klaar voor een prachtig fietsjaar!

 

Het lastige aan een fiets kopen in coronatijd is dat je nooit weet hoe tevreden de klant is, ze hebben namelijk een mondkapje op bij het afleveren. Zou Guus nou huilen van geluk?

 

Monika en Tony hebben beide een Koga E-Worldtraveller Signature bij ons opgehaald. Monika heeft zeer bewust zelf een kleur gekozen. Dat kan bij Koga, als je dat echt graag wilt. Het is natuurlijk altijd spannend hoe een kleurcode er uiteindelijk in het echt uitziet!

 

De Koga E-Worldtraveller heeft maar 1 nadeel, er is geen ruimte in het frame voor drinkflessen. Gelukkig is daar door onze fietsenmaker Leo een prachtige oplossing voor bedacht: een tasje aan het frame, precies geschikt voor een bidon. Truuske heeft er een!

 

De Koga E-Worldtravellers gaan als een trein. Dat is grappig, want deze is gekocht door Trijntje. Ik vond het in ieder geval heel grappig ;).

 

Veronica heeft bij ons een gloednieuwe Koga Worldtraveller ‘Special’ opgehaald. De ‘Specials’ zijn door ons van tevoren tot op zekere hoogte samengesteld. Daardoor zijn deze fietsen vrijwel altijd zwart, maar hebben ze een uitmuntende prijs-kwaliteit verhouding.

 

Claudia is naar alle schijn zeer tevreden met haar gloednieuwe Santos Travelmaster 3+!

 

De Santos Travelmaster 2+ is een fiets die zich perfect leent voor woon-werkverkeer, maar ook voor fietsvakanties. Ik ben benieuwd waar Ingrid met dit exemplaar naartoe gaat!

 

De Trekking Lite van Henk is een van de mooiste fietsen die er is. Santos heeft deze fiets voorzien van een prachtige afwerking en Henk heeft met zijn originele kleurkeuze het plaatje compleet gemaakt.

 

In de winterse weken was het zo mogelijk nog rustiger bij ons in de winkel. Maar wie niet schaatsen ging kon nog steeds zijn fiets ophalen, vandaar dat Bram dat maar kwam doen.

 

Lynn kocht bij ons een Gaastra 4.11, dat is een Gaastra met een Shimano Alfine naaf. Een interessante fiets voor Nederlands terrein. De lage instap variant bleek meer geschikt dan het ‘mixed frame’. Daardoor moesten wij op het laatste moment het frame wisselen. Soms is dat wat nodig is om de klant blij te maken. We hopen van harte dat dit gelukt is bij jou Lynn en we wensen je heel veel fietsplezier.

Deel deze pagina met anderen

Een reactie op “Gelukkige klanten 2021”

  1. Marleen van Haarst

    In augustus 2021 onze fietsen laten aanmeten, en in november mochten wij ze ophalen. Inmiddels hebben wij in mei de Vennbahn-Radweg gefietst en afgelopen maand de Alpe Adria Radweg met kamppeerbagage. Genoten van het fietsen, de soepele fietsen, nergens geen pijntjes gehad, dus onze dank is groot. Er zullen hopelijk nog vele tochten gaan volgen.

Hoe denk jij erover?