H20 probleem

Ik zie de problemen met stikstof niet zo. Volgens mij is er geen Stikstof probleem.

Maar ik heb wel een H2O-probleem. Ik hoop dat het snel wat droger wordt!

Deel deze pagina met anderen

Een reactie op “H20 probleem”

 1. Stefan

  We moeten tegenwoordig al dat regenwater gaan opslaan, voor droge(re) tijden.

  Helaas is het gevolg daarvan dat er nóg minder water beschikbaar blijft, waardoor de uitdroging alleen maar zal toenemen.

  Het is hetzelfde als met het gebruik van airco’s. Hoe meer we vinden dat we warmere dagen moeten koelen voor verblijf binnenshuis, hoe harder het klimaat verpest wordt, doordat dat alleen nog maar méér energie vreet.

  Kunnen we niet gewoon accepteren dat het op sommige dagen héél warm is? Kunnen we niet beter zorgen dat we onszelf en ook onze apparatuur zich niet laten inspannen en proberen zo veel mogelijk energie te sparen?

  In mijn woning(en) met airco’s gebruik ik die niet. Ik vind het zonde om een grote woonkamer voor alleen mijzelf te koelen. Ik kan beter zorgen dat ikzelf koel blijf door bijvoorbeeld het drinken van water. Zo lijkt de trend ook te zijn persoonlijke verwarming door middel van infraroodpanelen, in plaats van het verwarmen van hele ruimtes. Je zou zelfs de verwarming(sregeling) ín de kleding kunnen stoppen, waardoor dit zeer lokaal blijft en nog minder energie kost.

  Wat ik liever heb? Natuurlijk is het wel belangrijk dat de aarde over 30 jaar nog leefbaar is. Helaas maken we vooralsnog alleen maar plannen en doen we daaraan niet zo veel, want tegen de tijd dat we doelen gerealiseerd zouden moeten hebben, zijn ze allang niet meer haalbaar omdat ons verbruik explosief blijft stijgen. Het is ook een ver-van-mijn-bed-show als het gaat over stikstof. Ik heb liever een leefbare woonomgeving en wel nú. Elke dag zitten vele huishoudens in buitengewoon ongezonde lucht van mensen die het heel belangrijk vinden geen rekening te houden met anderen. Als mensen zó nodig moeten stoken (is ook niet respectvol naar de natuur toe), laat ze dan ervoor zorgen dat ze anderen daarmee niet lastig vallen. Ik wil gewoon kunnen ademen, ook in mijn eigen woning.

Hoe denk jij erover?