Wat is er nieuw voor 2023? – Eurobike 2022

Vorige maand hebben we met een kleine delegatie medewerkers uit de winkel de grootste fietsbeurs van Europa bezocht: Eurobike. Hier zagen we de belangrijkste fietstrends voor het komende jaar. Dat zijn vooral e-bikes en bakfietsen en een hoop ‘smart’ systemen. Vakantiefietsen? Die zagen we niet veel, omdat maar weinig fabrikanten zich daarop richten. We zetten de leukste nieuwigheden op een rij.

Rik, Carla, Eric, Steven en Leo

Nieuw: idworx oPinion ET en Schwalbe Efficiency

idworx is (samen met Santos) een van onze mooiste fietsmerken. De Schwalbe Almotion of Marathon is onze favoriete band. In onderstaand filmpje zie je beide merken met nieuwigheden! We bekeken de idworx oPinion ET vakantiefiets, de nieuwe Pinion e-shift en de Schwalbe Efficiency.

De idworx oPinion ET heeft:

  • Intube accu
  • Pinion versnellingsbak
  • Neodrive motor
  • LaW-velgen

Slimme elektronica

Elektronica wordt steeds belangrijker en betrouwbare usb-omvormers en systemen waarmee je je fiets kunt traceren worden volgend jaar gemeengoed. We namen een kijkje bij een vernieuwde SON-naafdynamo, het Knog tracker-alarm, de Klickfix Airtag-houder en de onvolprezen Schrader Airysistant.

Nog lekkerder zitten

Als eigenaar Eric geïnterviewd wordt, gaat het vaak over zitproblemen. Klanten noemen het vaak zadelpijn, maar zadels kunnen geen pijn hebben… We vonden een nieuwe nog fijnere fietsonderbroek van SQ-lab, een digitale zitbotmeter van Ergon en de maker van Bum-Butter: blijven smeren!

Vering op je vakantiefiets?

Bij De Vakantiefietser zijn we principieel tegen vering. Het kost energie, het kan kapot en een fiets beladen met tassen is zwaar genoeg om stuur- en zadeltrillingen te dempen. Maar toch zijn er een paar leuke ontwikkelingen. Zie hier de geveerde stuurpen van Cane Creek en de verende voorbouw van Kinext.

Je fietsstuur als cockpit

Sturen worden echte cockpits: spiegeltje, handvatten, bar-ends, remgrepen, versnellingschakelaars, telefoonhouder, stuurtas, fietsbel, kilometerteller. En toch zijn er nog nieuwigheidjes voor op het stuur. Zo kun je ook gereedschap in je Ergon-stuur stoppen, heeft SP Connect nieuwe telefoonhouders en heeft Ortlieb nu een stuurtas met ruimte voor bidons. Handig voor als je een dames e-bike hebt waar door de accu geen ruimte in het frame is voor bidons. Oh ja en ze hebben een stuurtashouder die je makkelijker kunt loshalen en vastzetten (na enige oefening)

Gudereit verrast ons!

Er waren ook een paar verrassingen. Als je op ‘review Gudereit’ googelt, kom je op onze slechte ervaringen met Gudereit uit. Maar zowaar heeft het goedkopere Duitse merk wel een interessante fiets gemaakt. Waarmee Eric maar wil zeggen dat hij best wel flexibel is! Ook waren we verrast door de Nederlandse uitvinding Classified 2 versnellingsnaaf en het nieuwe Bosch smart system.

 

Deel deze pagina met anderen

Hoe denk jij erover?