De Vakantiefietser heeft een nieuwe bedrijfsleider: Michiel

Sinds een paar maanden staat Michiel van Walsem als bedrijfsleider aan het roer bij de Vakantiefietser. Zijn eerste wapenfeit: mee op bedrijfsuitje naar Chili. Wie is Michiel en, de meest prangende vraag van allemaal: heeft hij wel fietservaring zoals alle andere medewerkers van de winkel?

Wat voor type fietser ben jij?

jeugdfoto Michiel van WalsemHeb je even? Racefietser, stadsfietser, e-biker, moutainbiker (gravel biker) en vakantiefietser. Maar vooral iemand die kan genieten op de fiets, zo nu en dan foto’s schiet en daarbij ook nog fit blijft. Voor al deze typen heb ik dan ook een fiets staan. Mijn stadsfiets (een Cannondale) heeft een heel oud racing green frame (15/20 jaar oud). Ik heb dat gepimpt met bruine bandjes, een bruin leren zadel en handvatten. Het is de fiets waar ik de meeste complimenten over krijg. Iedereen denkt dat hij nieuw is.

De vraag der vragen: wat is je fietservaring?

Als jongen van 18 zat ik al op de racefiets; van mijn eerste krantenwijk kocht ik een Peugeot. Maar het werd pas echt serieus toen ik moest revalideren van een kruisbandoperatie. Fietsen bleek niet alleen goed voor de revalidatie maar ook nog eens erg leuk. Samen met een vriend uit Zuid-Afrika heb ik de Golden Bike-ritten van de UCI gereden en daar het predicaat ‘Goldrider’ verdiend. Ook de Tour for Life in 2010 (van Italië naar Nederland) met een groep vrienden voor Artsen zonder Grenzen heeft mij een enorme ‘fietsboost’ gegeven. Van het een kwam het ander. In 2020 ben ik pas echt begonnen met trekken op de fiets door deelname aan de Tour d’Afrique. Later Amsterdam-Barcelona, rondje Nederland en in Bretagne. En natuurlijk recent Chili met mijn nieuwe collega’s van de winkel.

Michiel van Walsem op fietsvakantie

Hoe kwam je ooit op het idee om op fietsvakantie te gaan?

Ik wilde niet thuis zijn op mijn 60e verjaardag. Deelname aan de Tour d’Afrique van Cairo naar Kaapstad was een goede reden om er niet te zijn. Helaas gooide corona roet in het eten en was ik op mijn verjaardag terug in Nederland omdat de grens van Tanzania en Malawi dichtging vanwege corona.

Wat is er zo geweldig aan fietsen?

Je reist op een tempo door het landschap waar je alles ziet, ruikt en kan proeven. Je kan stoppen waar en wanneer je wilt en maakt makkelijk contact met de mensen die je onderweg tegenkomt. Ik geniet van het moment en heb dan ook geen lijst locaties waar ik nog wil fietsen. Maar als ik dan toch iets zou moeten zeggen, dan zou ik in Chili wel de Carretera Austral willen fietsen. Wil je meer zien of lezen van mijn fietservaringen? Op mijn socialmediakanalen vind je veel foto’s en verhalen: Instagram, Facebook en Polar Steps.

Wat vind je leuk aan werken bij de Vakantiefietser?

Ik vind het leuk om met mijn hobby bezig te zijn en met een team klaar te staan voor onze klanten (medewereldreizigers). Ik kan mijn achtergrond van hotelmanagement en consultancy en mijn hobby’s van fietsen, fotograferen en verhalen vertellen hier mooi combineren. Ik hou er van te delen met anderen…

Hoe ben je bij de Vakantiefietser uitgekomen?

Ik was als klant op zoek naar een product en toen viel mijn oog op de vacature. Het was wel een ‘het-roer-gaat-om’-ervaring voor mij. Ik stuurde een bericht dat ik de gevraagde zwemdiploma’s en het veterstrikdiploma had, maar wellicht wat overgekwalificeerd was met ook nog een verkeersdiploma. Binnen 10 minuten hing Eric aan de telefoon. Na een aantal verkennende gesprekken en een dagje meedraaien waren we er snel uit. Kort daarna ben ik voor de leeuwen geworpen… maar met Eric op de achtergrond in verre oorden, soms wel en soms niet bereikbaar en deskundige collega’s moet dit mij gaan lukken. Tot nu toe in elk geval met veel plezier.

 

Deel deze pagina met anderen

Een reactie op “De Vakantiefietser heeft een nieuwe bedrijfsleider: Michiel”

  1. John Lohman

    Leuk interview en behoorlijk informatief voor zn nieuwe baan. qua fietspassie en ervaring zeer goed passend bij vakantiefietsers, zou ik zeggen. Humor ook aansprekend. Of je ook de andere hiervoor benodigde skills in voldoende mate hebt zoals technische kennis zal Eric wel goed beoordeeld hebben. Succes in je nieuwe baan Michiel

Hoe denk jij erover?