Nieuwe vakantiefietsen: Koga (E-)WorldTravellers in 2023

Koga komt in 2023 met twee nieuwe vakantiefietsen. Een vernieuwde WorldTraveller en een elektrische WorldTraveller. Het komt niet vaak voor dat Koga stopt met een zéér goede vakantiefiets en er een nieuwe voor in de plaats zet. Dat belooft wat! Maar wat is er nieuw aan deze fietsen?

De huidige WorldTraveller, waar eigenaar Eric al een paar jaar op rijdt, wordt vanaf volgend jaar de Classic genoemd. Naast dit model komt in 2023 de vernieuwde WorldTraveller, die een compleet nieuw ‘űber’-frame heeft dat nog veel zwaarder belast kan worden. We hebben hem nog niet kunnen testen maar zijn reuzebenieuwd!

Nieuwe Koga WorldTraveller met überframe

Nieuwe Koga WorldTraveller met überframe

Meer over Koga WorldTraveller 2023

Naast meer draagkracht (180 kilo!) en een frame dat geschikt is voor bredere banden, hebben de Friese ontwerpers nog meer aanpassingen gedaan. De semi-geïntegreerde achterdrager maakt onderdeel uit van het frame en zorgt zodoende voor meer stijfheid. Stijfheid is fijn, omdat het zwabberen voorkomt en directer rijdt. Op de – afneembare – achterdrager zit een drager gemonteerd waarop Ortlieb, maar ook andere tassen perfect passen. Hoeveel deze drager aankan? Maar liefst 45 kilo.
De Koga WorldTraveller is er in twee versies: een standaard model met derailleur (€ 2.799,-) en de naar-wens-op -te-bouwen-Signature versie.
.

Met deze fiets hoeft Eigenaar Eric niet meer op zijn gewicht te letten…

Nog meer nieuws:

 • Steekassen (alleen niet bij een Rohloff-naaf)
 • Schijfremmen (Shimano XT)
 • Naar wens een superlicht verzet bij de Signature (46 voor en 22 achter i.p.v 50-19)
 • Nieuwe kleuren bij de Signature (11 kleuren zonder meer prijs)
 • Eventueel vering (maar dat raden we niet per se aan)
 • Verschuifbare achterpadden (in plaats van de excentrische trapas van Bushnell)

Meer over de nieuwe standaard Koga WorldTraveller (voor zover bekend)

Meer over de nieuwe Koga WorldTraveller Signature (voor zover bekend)

Ook nieuw: Koga E-WorldTraveller 2023

Maar het meest in het oog springt de nieuwe Koga E-WorldTraveller oftwel de elektrische WorldTraveller. Naast het hoge gewicht dat hij aankan, is het meest opvallende verschil met zijn voorganger, de geïntegreerde accu van de Bosch Performance Line CX middenmotor. De accu maakt onderdeel uit van het frame en heeft een energie-inhoud van maar liefst 750 Wh, de Powertube; dus je kan er lekker ver mee rijden. Het bijbehorende Smart systeem maakt dat je:

 • de motor digitaal kan blokkeren met jouw smartphone;
 • de loophulp kan inschakelen en de optie kan kiezen die voorkomt dat jouw Koga bij een steile helling naar achteren rolt;
 • speciale rijmogelijkheden kunt kiezen: sport, Tour+ en eMTB.

Meer over de nieuwe Koga E-WorldTraveller 2023 (voor zover bekend)

Interesse?

In januari 2023 verwachten wij dat de configurator online komt bij Koga en snel daarna hebben we beide fietsen in de winkel. Kom je langs, of mail ons om op de lijst te komen, dan sturen we een mail als het zover is.

De standaard WorldTraveller met het nieuwe frame, uitgevoerd met derailleur, kun je nu al bij ons bestellen. Zoals altijd worden er niet veel van gebouwd. Pas in januari kun je ook de nieuwe WorldTraveller in de Signature-uitvoering bestellen; die kun je zoals vanouds geheel naar wens opbouwen.

Meer weten over Koga vakantiefietsen?

Kijk op onze pagina over Koga.

 

Deel deze pagina met anderen

Een reactie op “Nieuwe vakantiefietsen: Koga (E-)WorldTravellers in 2023”

 1. Erik buylaert

  Graag blijf ik op de hoogte van de nieuwe e worldtraveller signature .

Hoe denk jij erover?