Nieuw merk – Maxx bikes

Maxx logoHet gebeurt niet vaak dat wij een nieuwe fiets in ons assortiment opnemen. Gewoon omdat wij erg kritisch zijn.

Waarom dan toch een nieuw merk erbij?

Nou, Santos heeft al een tijdje geen optie meer voor een derailleur, met als gevolg hogere prijzen.
Idworx biedt weinig opties als het gaat om het aanpassen van onderdelen.
Bij Koga en Tout Terrain zijn de levertijden erg lang. En bovendien gaat onze geliefde Koga WorldTraveller Classic uit het assortiment.

Daarom dachten we met zijn allen: is er dan geen merk die schappelijke prijzen heeft, snelle levertijden en meer opties. Na een flinke zoektocht kwamen we bij -het in Nederland vrijwel niet vertegenwoordigde- Maxx bikes uit. En nee, het heeft niets met die andere Max te maken.

De link met Verstappen is wel dat ze beide groot zijn in hun vakgebied. Max door zijn overwinningen en Maxx door zijn extreem grote framematen. Daarnaast zijn ze beide rond de 30 jaar oud.

Maxx Bikes Time Magazine

De rechten van de foto behoren bij Time Magazine.

Configurator

Maxx is op weg om wereldkampioen te worden als het gaat om naar-wens-opgebouwde fietsen.
Deze claim maken ze waar door hun fietsen razendsnel te leveren (2-8 weken) terwijl de opties in kleuren en componenten veelvuldiger zijn dan al onze andere merken.

In dit filmpje kun je zien hoe de configurator werkt
(houd er rekening meer dat er nog honderd euro transportkosten bijkomen en dat de BTW in Nederland 2% hoger is):

Hun meest recente aanbod fietsen weet ons te overtuigen door de hoge bouwkwaliteit, slimme afwerking en relevante opties zoals hun lichte vakantiefiets, de Crossmaxx. De gravelbike, de Roadmaxx. Maar ook de elektrische variant CrossMaxx ELS.

Crossmaxx

De Crossmaxx is een eche reisfiets die je zwaar kan beladen. Maar binnenkort komt er nog een nog steviger broertje uit, die zelfs 180 kg aan kan!. Dit type fietsen noemen ze in Duitsland tegenwoordig SUV-bikes. Ze hebben namelijk ruimte voor extra dikke banden en deze komt in tegenstelling tot veel vakantiefietsen ook met een lagere instap. Koga heeft ook zo’n fiets, de nieuwe World Traveller, maar die is dan gelijk ook weer een stuk zwaarder. Idworx heeft ze ook, de BLT, maar die is er dan alleen met Rohloff en Pinion.

In het volgende filmpje leggen we meer over de Crossmaxx uit.

De E-bike voor vakantiefietsers (Crossmaxx ELS) is uitgerust met een Shimano Steps (EP8) middenmotor en intube accu waardoor ze qua performance niet onderdoen voor andere toonaangevende merken. Ook deze fiets heeft een lagere instap als optie, een veel gevraagde optie die tot op heden niet in ons assortiment vertegenwoordigd was.

Waar de meeste van onze merken vasthouden aan zichtbare kabels kiezen ze bij Maxx vaak voor ‘onzichtbare’ montage door het frame. Dit zorgt voor een wat strakker en moderner uiterlijk met als gevolg soms wat meer werk in de werkplaats.

Pffff, wat kost dat nou zo’n Maxx?

Niet onbelangrijk is het feit dat Maxx zeer scherp in de markt staat. Zelfs als je alle premium opties aanvinkt (en dat doen we graag) zijn ze nog erg competitief geprijsd.
De Crossmaxx met derailleur (2×12 met maar liefst 630% versnellingsbereik) begint vanaf €2.750.
De Rohloff /Riem versie vanaf €4.400,- en de e-bike met derailleur (of Rohloff) vanaf €4.899.
Tel hier nog wel 2% en 100 euro transportkosten bij op.

Roadmaxx

De Roadmaxx gravelbike is er in een kale en aangeklede versie (met spatborden, dynamo en achterdrager) vanaf € 2.599.
De Roadmaxx is hiermee een van onze lichtste fietsen die met moderne brede (28” 40 – 50mm) banden uitgevoerd kan worden.

Door de genoemde modellen uitgebreid te testen (zowel met als zonder bagage) zijn we overtuigd geraakt van de het rijplezier, betrouwbaarheid en de meerwaarde van het merk Maxx in de winkel.

Zo passen de kwaliteitsbeleving en innovatieve keuzes erg goed bij de Vakantiefietser.
Bij het bikefitten stuitten we bovendien op een inclusiever aanbod voor zowel langere als kleinere mensen (en alles daartussen). Daarmee zien we het als een ware aanvulling op ons bestaande assortiment. En daarmee zijn we héél erg 2024. Want de samenleving vraagt om inclusiviteit.

Laat je zelf vooral ook overtuigen door een afspraak te maken voor een testrit of lees meer op onze fietspagina’s van de Crossmaxx, Crossmaxx ELS (met ondersteuning) of Roadmaxx.

En op de Maxx confgurator kun je de Cross Maxx zelf configureren.

Deel deze pagina met anderen

Hoe denk jij erover?