Fietsverzekering

Je hoopt het natuurlijk nooit mee te maken, maar als je fiets gestolen is, ben je maar beter goed verzekerd. Vaak vergoedt je reisverzekering een te laag bedrag om een nieuwe fiets van te kopen als het op reis gebeurd is.

Daarom is het aan te raden om een losse fietsverzekering te nemen die je mooie vakantiefiets kan vervangen bij diefstal. Ook kun je kiezen om beschadigingen aan je fiets mee te verzekeren. Wij werken samen met Unigarant van de ANWB. Jouw fiets is dan overal ter wereld goed verzekerd. Ze willen dan wel een ART goedgekeurd slot.

Je fiets verzekeren tegen nieuwwaarde

Met de ANWB verzekering is jouw fiets 3 jaar lang volledig verzekerd tegen diefstal en totaalverlies. Als de fiets binnen 3 jaar gestolen wordt, krijg je zo snel mogelijk een nieuwe. Maar er geldt wel een eigen risico van 5%.
Sluit je de verzekering voor 5 jaar af, dan krijg je in het vierde jaar 75% en het vijfde jaar 60%.

Als de fiets beschadigd raakt omdat je omver wordt gereden door een fietskoerier, dan wordt dat vergoed. Ook schade aan de accu door vallen of stoten is verzekerd. Maar je hebt wel een eigen risico van € 50,-. En euh, krasjes en slijtage onderdelen vallen hier uiteraard niet onder.

E-bikes

Accu’s zijn volledig verzekerd tegen nieuwwaarde, maar 6e jaar krijg je 50% van het verzekerd bedrag. Er geldt geen vergoeding voor tweedehands accu’s.
Voor alle e-bikes geldt per 1 maart 2024 een tweede-slotverplichting. En dat 2e slot moet ART-2 gekeurd zijn.
Hier kun je zien of jouw slot Art-2 goedgekeurd is.
Daarnaast moeten e bikes van boven de € 4.500,- (en dat zijn al onze e-bikes ) een track en trace systeem hebben van bijvoorbeeld Tracefy of Fris. Daar zit wel een abonnement aan vast die ongeveer 70 euro per jaar kost. Beide systemen hebben we in de winkel op voorraad.

Pechhulp

Pechhulpdekking biedt ook hulp vanaf het (tijdelijk) woon- of vakantieadres.

ANWB Fietsverzekering afsluiten

Eric stond in de krant in Zweden toen zijn fiets gestolen was. Gelukkig had hij zijn bepakking nog.

Voorbeeld kosten

Stel je hebt een fiets van € 6.000,- inclusief accessoires gekocht,en je bent lid van de ANWB (5% extra korting). Hieronder een overzichtje van de verschillende verzekeringstypes, omgerekend naar wat je per jaar betaalt. Prijzen zijn actueel per maart 2023 en zijn een indicatie.
De verzekeringspremie is dus postcode afhankelijk. De verschillen zijn aanzienlijk (wonen in grote steden is toch al onbetaalbaar en hieruit blijkt dat maar weer eens)

ANWB Verzekering

Grote stad

Dorp

geen e-bike
diefstal

€ 606,88

€ 59,56

geen e-bike
diefstal + beschadiging

€ 636,84

€ 74,54

e-bike
diefstal

€ 656,29

€ 64,41

e-bike
diefstal + beschadiging
€ 676,74

€ 88,20

Let op: met een Tracker krijg je dus nog 20% extra korting!

Meer weten over deze fietsverzekeringen

Reservesleutel bestellen

Om aanspraak te kunnen maken op vergoeding als je fiets gestolen is, heb je een bewijs van aangifte nodig en 2 reservesleutels. Ben je een sleutel verloren? Dan kan je hieronder nieuwe sleutels bij laten maken. Meld dit wel aan de verzekering!

 

Deel deze pagina met anderen