Fietsverzekering

Je hoopt het natuurlijk nooit mee te maken, maar als je fiets gestolen is, ben je maar beter goed verzekerd. Vaak vergoedt je reisverzekering een te laag bedrag om een nieuwe fiets van te kopen als het op reis gebeurd is.

Daarom is het aan te raden om een losse fietsverzekering te nemen die je mooie vakantiefiets kan vervangen bij diefstal. Ook kun je kiezen om beschadigingen aan je fiets mee te verzekeren. Wij werken samen met Unigarant van de ANWB. Jouw fiets is dan overal ter wereld goed verzekerd. Ze willen dan wel een ART goedgekeurd slot.

Je fiets verzekeren tegen nieuwwaarde

Met de ANWB verzekering is jouw fiets 5 jaar lang volledig verzekerd tegen diefstal en totaalverlies. Als de fiets binnen 5 jaar gestolen wordt, krijg je zo snel mogelijk een nieuwe.

Als de fiets beschadigd raakt omdat je omver wordt gereden door een fietskoerier, dan wordt dat vergoed. Ook schade aan de accu door vallen of stoten is verzekerd. Maar je hebt wel een eigen risico van € 25,-. En euh, krasjes en slijtage onderdelen vallen hier uiteraard niet onder.

Ja, ik wil 20% korting

Met een tracker op jouw fiets kun je op jouw smartphone zien waar hij staat en je krijgt een melding als hij verplaatst wordt.

 • Als je een Smart Tracker van Fris op jouw fiets laat monteren, dan krijg je 20% korting op jouw premie. Maar let op:
  – De tracker kost € 82,50
  – het inbouwen € 50,-
  – het abonnement € 55,- per jaar.
  – Werkt alléén binnen Nederland en België!
 • Bij een E-bike met Bosch motor kun je een Tracker van Tracefy laten inbouwen. Dan krijg je ook 20% korting.
  – De tracker kost € 199,-
  – het inbouwen € 50-,
  – het abonnement inclusief opsporing kost €  89,95 per jaar
  – Werkt wereldwijd!

Oh ja, bij beide systemen gaat het opsporingsteam dan op zoek naar jouw fiets en brengt hem naar elke gewenste locatie in Nederland terug.

E-bikes

Accu’s zijn volledig verzekerd tegen nieuwwaarde, maar 6e jaar krijg je 50% van het verzekerd bedrag. Er geldt geen vergoeding voor tweedehands accu’s.

Pechhulp

Pechhulpdekking biedt ook hulp vanaf het (tijdelijk) woon- of vakantieadres.

ANWB Fietsverzekering afsluiten

Eric stond in de krant in Zweden toen zijn fiets gestolen was. Gelukkig had hij zijn bepakking nog.

Voorbeeld kosten

Stel je hebt een fiets van € 6.000,- inclusief accessoires gekocht,en je bent lid van de ANWB (5% extra korting). Hieronder een overzichtje van de verschillende verzekeringstypes, omgerekend naar wat je per jaar betaalt. Prijzen zijn actueel per maart 2023 en zijn een indicatie.
De verzekeringspremie is dus postcode afhankelijk. De verschillen zijn aanzienlijk (wonen in grote steden is toch al onbetaalbaar en hieruit blijkt dat maar weer eens)

ANWB Verzekering

Grote stad

Dorp

geen e-bike
diefstal

€ 606,88

€ 59,56

geen e-bike
diefstal + beschadiging

€ 636,84

€ 74,54

e-bike
diefstal

€ 656,29

€ 64,41

e-bike
diefstal + beschadiging
€ 676,74

€ 88,20

Let op: met een Tracker krijg je dus nog 20% extra korting!

Meer weten over deze fietsverzekeringen

Reservesleutel bestellen

Om aanspraak te kunnen maken op vergoeding als je fiets gestolen is, heb je een bewijs van aangifte nodig en 2 reservesleutels. Ben je een sleutel verloren? Dan kan je hieronder nieuwe sleutels bij laten maken. Meld dit wel aan de verzekering!

 

Deel deze pagina met anderen