Fietsverzekering afsluiten

Je kunt een fietsverzekering tegen nieuwwaarde of de getaxeerde waarde voor 3 of 5 jaar afsluiten
Ook als je je fiets niet bij De Vakantiefietser hebt gekocht.
Wat niet wil zeggen dat ik jouw fietsverzekering accepteer want jouw fiets moet wel in ons assortiment passen. Je krijgt na aanmelding binnen twee dagen dan een bericht.

Fietsverzekering afsluiten

Wil je je premie per maand betalen, dan kun je een doorlopende verzekering afsluiten. Je betaalt dan wel een wat hogere premie.

Hier kun je ook de  polisvoorwaarden van ANWB downloaden (pdf).

Voor deze verzekering is een ART-goedgekeurd slot nodig, zoals bijvoorbeeld de AXA Defender.

Als je fiets binnen drie jaar gestolen wordt, krijg je van De Vakantiefietser een geheel nieuwe fiets. Wel moet je dan de originele sleutels inleveren en aangifte doen bij de politie. Deze verzekering is voor de echte wereldfietser, want hij geldt wereldwijd. Op de foto hiernaast zie je mij in Zweden in de krant toen onze fietsen (zonder tassen) gestolen waren.

Je kunt je vakantiefiets tegen een geringe meerprijs ook tegen schade verzekeren. Ik raad dit altijd aan, want als je fiets dubbelgevouwen uit het vliegtuig komt, is de schade gedekt.

Lees wel de voorwaarden door, want krassen en slijtage vallen er -uiteraard- niet onder. Als de schade niet verhaalbaar is op derden (zoals je schoonmoeder), wordt hij bijna altijd vergoed.

Sleutel kwijt?

Dan kun je een kopiesleutel bestellen via de
– Axa sleutelservice of
– Abus sleutelservice of
– Trelock sleutelservice.

Na het betalen van pakweg een tientje, wordt hij binnen een week toegestuurd. Meld dit wel bij ons of de ANWB (of als je hem via ons hebt verzekerd, dan via ons) dat je een kopiesleutel hebt.

Heb je vragen, bel dan naar de winkel: 020-6164091

Succes!

Deel deze pagina met anderen