Fietsverzekering voor vakantiefietsen

Je hoopt het natuurlijk nooit mee te maken, maar als je fiets gestolen is, ben je maar beter goed verzekerd. Vaak vergoedt je reisverzekering een te laag bedrag om een nieuwe fiets van te kopen, als het al op reis gebeurd is.

Daarom is het aan te raden om een losse fietsverzekering te nemen die je mooie vakantiefiets kan vervangen bij diefstal. Ook kan je kiezen om beschadigingen aan je fiets mee te verzekeren. Wij werken samen met Unigarant van de ANWB. Waar je jouw fiets ook voor gebruikt, met de Unigarant Fietsverzekering is je fiets overal ter wereld goed verzekerd. Voorwaarde voor deze verzekering is een ART goedgekeurd slot.

Je fiets verzekeren tegen nieuwwaarde

Er zijn 3 soorten verzekeringen bij Unigarant:

 • Aflopende verzekering
 • Doorlopende verzekering
 • Blijven fietsen verzekering

De hoogte van de premie hangt er uiteraard vanaf welke variant je kiest, de prijs van je fiets, het bouwjaar en je postcode. Verzekeringen op een adres in hartje Amsterdam zullen altijd hoger uitvallen dan een pittoresk boerderijtje op het platteland. Leuke bonus: als je lid bent van de ANWB krijg je korting op elke fietsverzekering.

Aflopende fietsverzekering

De aflopende verzekering is de goedkoopste variant van de verzekeringen die Unigarant aanbiedt. Je betaalt in één keer een vast bedrag, en bent dan voor 3 of 5 jaar verzekerd. Dit is de meest gekozen verzekering.

Je kan kiezen uit:

 • Diefstal 3 jaar
 • Diefstal en BeschadigingPlus 3 jaar
 • Diefstal en BeschadigingPlus 5 jaar

De basis variant van deze verzekering (alleen voor 3 jaar beschikbaar) verzekerd je fiets voor diefstal én schade die aan de fiets is ontstaan bij een poging tot diefstal.
Met de Diefstal en BeschadigingPlus variant (3 of 5 jaar) ben je naast diefstal ook verzekerd voor beschadigingen die door jezelf of door anderen zijn veroorzaakt. Hieronder vallen ook ongevallen of valpartijen (ook als het je eigen schuld is). Voor alle varianten verzekeringen geldt: ook accessoires kun je eenvoudig meeverzekeren. Denk aan: fietscomputer, telefoonhouder of die prachtige Spurcycle fietsbel.

Aflopende fietsverzekering afsluiten (Meest gebruikt!)

Doorlopende fietsverzekering

De doorlopende verzekering is een beetje duurder op lange termijn, maar stelt je in staat om per maand te betalen in plaats van per 3 of 5 jaar ineens. Ook kan je deze verzekering elke maand opzeggen.

Doorlopende fietsverzekering afsluiten

Blijven fietsen fietsverzekering

De ANWB Blijven Fietsen Verzekering is de meest complete fietsverzekering die bestaat uit de volgende dekkingen:

 • Diefstal inclusief track & trace: wordt de fiets binnen 48 uur niet teruggevonden dan ontvang je de eerste 5 jaar een nieuwe fiets van hetzelfde merk en type, inclusief eventuele prijsstijgingen.
 • Beschadiging
 • Ongevallen
 • Verhaalrechtsbijstand
 • ANWB Fietspas inclusief de Wegenwacht Fietsservice (24/7 pechhulp), in Nederland en België

Blijven fietsen fietsverzekering kun je alleen in de winkel afsluiten

 

Eric stond in de krant in Zweden toen zijn fiets gestolen was. Gelukkig had hij zijn bepakking nog.

Voorbeeld kosten

Stel je hebt een fiets van €4000,- inclusief accessoires gekocht, je woont in Amsterdam en bent lid van de ANWB (extra korting). Hieronder een overzichtje van de verschillende verzekeringstypes, omgerekend naar wat je per jaar betaalt. Prijzen zijn actueel per april 2019, maar zijn een indicatie.

Aflopende verzekering 3 jaar
diefstal

€131,52

Aflopende verzekering 3 jaar
diefstal + schade

€199,44

Aflopende verzekering 5 jaar
diefstal + schade

€139,68

Doorlopende verzekering
diefstal

€138,48

Doorlopende verzekering
diefstal + schade

€250,32

Blijven Fietsen verzekering
diefstal

€291,72

Meer weten over deze fietsverzekeringen

Reservesleutel bestellen

Om aanspraak te kunnen maken op vergoeding als je fiets gestolen is, heb je een bewijs van aangifte nodig en 2 reservesleutels. Ben je een sleutel verloren? Dan kan je hieronder nieuwe sleutels bij laten maken. Meld dit wel aan de verzekering!

 

Deel deze pagina met anderen