Nieuws

Fietsnerd zoekt fiets: Koga Worldtraveller S

Ik had niet eens echt een nieuwe fiets nodig. Ik bezit er al 8. Niet omdat ik ze verzamel maar omdat ik elke keer tegen de limitaties van mijn vorige fiets aan liep. Met mijn racefiets wilde ik meer off-road, met mijn crossfiets wilde ik schijfremmen en op mijn gravelbike wilde ik dikkere banden. Zo bouwde ik elke 2 jaar een nieuwe fiets. En daarbij leerde ik niet alleen veel over de nieuwe snufjes en technologieën maar ook om zoveel mogelijk compromisloos te zijn. Wat is er namelijk leuker dan een fiets te hebben die precies bij jou en het beoogd gebruik aansluit?

Dit keer wilde ik een vakantiefiets maken. Eentje die goed met bagage overweg kan, die geschikt is voor langere tochten en bovenal mijn voorliefde voor onherbergzaam terrein en overgroeide paden begrijpt. Oh ja, en hij moest ook het liefst knal paars zijn!

Lees hier verder over de zoektocht naar Chris zijn nieuwe fiets.

Custom kleur: Dark Violet Candy Metallic!

Dark Violet Candy Metallic!

Het verhaal van collega Ed: in je eentje op fietsavontuur naar Rome

Europafietser en Vakantiefietser-collega Ed Palmboom wilde eens zien of hij het met zijn 67 jaar nog kon: een uitdagende fietstocht, helemaal alleen. Wat is zijn fietservaring, hoe bereidde hij zich voor op dit avontuur en wat nam hij mee?

Ed in Rome

Ed Palmboom is 67 jaar en werkt sinds drie jaar één dag in de week bij De Vakantiefietser. Hij is een echte Europafietser; eerder fietste hij naar Santiago de Compostella, fietste eens een stuk langs het front van Eerste Wereldoorlog in Noord-Frankrijk en deed de Katharenroute in Zuid-Frankrijk. Ook fietste hij naar Milaan en besloot nu een deel van die route nog eens te doen en verder te fietsen naar Rome. Ná het bedrijfsuitje en bezoek aan Eurobike begon Ed in september 2019 aan zijn avontuur: in zijn eentje twee weken lang op zijn idworx Easy Rohler door de Alpen fietsen om uiteindelijk in Rome aan te komen.

Hoe was de voorbereiding?

Ed: “Eigenlijk heb ik me heel slecht voorbereid. Ik heb zoiets van ‘het komt zoals het komt’. Met die routeboekjes kun je niet veel fouten maken, hooguit kun je de verkeerde gps erbij hebben, maar op zich red je je altijd.” De spullen die hij meenam, liggen bij wijze van spreken allemaal al klaar in een kratje op de vliering; inpakken is voor Ed routinewerk. Hij neemt altijd het minimale mee, zo’n kilo of 15. Voor het bedrijfsuitje (fietsen in Duitsland) had hij de meeste spullen al ingepakt; daar kwamen alleen kookspullen bij. Fysieke voorbereiding voor deze reis was voor Ed niet nodig, aangezien hij veel fietst en hockeyt.

Onvoorziene sneeuwval

Ed: “Het was wel even spannend toen ik in de sneeuw terecht kwam, want ik had geen handschoenen en warmere kleren. Maar waarschijnlijk zou ik ze de volgende keer weer niet meenemen”.

Last-minute slaapplekken

Ed had niet van te voren slaapplekken bedacht of geregeld. Hij bekeek elke dag als het ongeveer tijd was om te stoppen via Google Maps of er een camping of B&B in de buurt was waar hij naartoe kon fietsen. Dat ging altijd goed. De terugreis plande hij ook niet van te voren. “Ik zat in Rome en toen moest ik iets regelen om terug te komen. Ik wilde niet terugfietsen, want daar had ik geen tijd voor.” Hij ging uiteindelijk met de bus terug en liet zijn fiets met Soetens fietsvervoer thuisbrengen.

Tips van Ed

“Ten eerste, zorg dat je fiets in topconditie is en dat je gereedschap mee hebt om eenvoudige reparaties te kunnen doen. Zoals een lekke band, die ik heb gehad. Dat geldt ook voor als je gaat vliegen en je wil je fiets mee terug laten vliegen. Bekijk van te voren hoe je je fiets daar gaat inpakken en wat je daarvoor nodig hebt. Bijvoorbeeld gereedschap om je stuur dwars te zetten en je trappers eraf te halen.

Ten tweede, zorg dat je een beetje met de mensen kunt communiceren. Als ik in Italië ben en iemand spreekt alleen maar Italiaans, dan zitten we elkaar dwaas aan te kijken. Daar schaam ik me wel voor, dat ik dan geen Italiaans spreek. Maak je een langere rit of verblijf je langer in een land, dan is het aan te raden om de lokale taal te spreken; zeker als ze slecht Engels kunnen, zoals in Italië. Het is namelijk heel leuk om diepgaande gesprekken te hebben met mensen!”.

Wat nam hij mee?

Eds reisverslag

Lees het verslag van Ed en snap waarom het avontuur voor hem soms wel en soms niet leuk was!

Reisverslag: op fietsreis naar Italië

Vooruitblik op 2020: spullen voor vakantiefietsers

In september 2019 zijn wij naar Eurobike geweest: de grootste fietsbeurs ter wereld. We keken onze ogen uit naar alle innovaties voor vakantiefietsen en maakten een serie filmpjes van alle bijzonderheden die we daar tegenkwamen.

Op deze pagina

E-bikes in 2020

Omdat we zien dat er steeds meer interesse is voor e-bikes, hebben we gekeken bij Bosch (op de Koga E-WorldTraveller-S zit een Bosch-motor), we vroegen hoe het nu zit met het meenemen van de accu’s in het vliegtuig en hebben een kijkje genomen bij Pendix.

We gingen langs bij fabrikanten Bosch, BMZ en Pendix voor de innovaties die zij in 2020 op de markt brengen. In 2020 komt Bosch met kleinere e-bike-motoren die ook sterker zijn. Ook komen ze met een nieuw display, de Kiox. Accufabrikant BMZ vertelt ons of je in 2020 een accu in vliegtuig kunt meenemen.

(Overigens, als je op zoek bent naar een e-bike, is onze e-bike keuzehulp misschien wel handig.)

Het zou zonde zijn als je mooie, nieuwe e-bike wordt gestolen. Daarom keken we ook naar manieren om je e-bike te beveiligen.

Beveilig je fiets tegen diefstal

Op de fietsbeurs kwamen we GPS-traceerapparaat van PowUnity tegen, waarmee je je fiets kunt traceren zodra deze beweegt. En we kwamen nog een ander veelbelovend beveiligingssysteem voor fietsen tegen, genaamd Tail-It: een GPS-tracker die je op je fiets kunt plaatsen. Wij gaan dit systeem testen.

Vroeger bestond er een bewegingsalarm dat je op je fiets kon zetten, de Cyclia. Dit bewegingsalarm is weer terug van weggeweest, maar heet nu de M-wave.

Shimano derailleurs met groter versnellingsbereik

Shimano komt in 2020 met een geheel vernieuwde derailleurversnelling. De XT-groep is in zijn geheel vernieuwd: cassette met andere tandwielen, nieuwe naven, nieuwe schakelaars, nieuwe derailleurs. Met hun nieuwe derailleurversnelling krijg je nu een nog groter versnellingsbereik.

Naast derailleurs zijn er voor fietsen ook onderhoudsarme versnellingssystemen, zie onze vergelijking van versnellingssystemen.

Schwalbe Marathon Almotion fietsbanden vernieuwd

Wij waren al fan van de Schwalbe Marathon Almotion. Toch heeft Schwalbe de band vernieuwd. Waarom verandert Schwalbe de Marathon Almotion? En wat hebben ze precies veranderd? Eric van De Vakantiefietser gaat op onderzoek uit.

Nieuwe Tubus-bagagedrager in 2020?

We gingen op Eurobike ook langs bij Tubus. We bespreken de Tubus Logo, een achterbagagedrager. Heel misschien komt Tubus in 2020 met nieuwe variant. Wij kijken ernaar uit!

Fietstassen voor vakantiefietsers, e-bikes, bikepacking

Fietstassen zijn al aardig uitontwikkeld, maar toch wisten Ortlieb, Revelate en Evoc ons te verrassen.

Het inpakken van je tas is soms al een flink karwei. En probeer dan maar eens iets terug te vinden zodra je het nodig hebt. Ortlieb komt in 2020 met twee manieren om je bagage beter te compartimenteren: met tasjes en met insets.

Daarnaast bekeken we twee Ortlieb-fietstassen speciaal voor e-bikes. En keken we naar fietstassen voor bikepackers: twee typen frametassen voor bikepackers, van Revelate en bikepackingtassen die je snel kunt bevestigen, van Evoc.

Die komen in de loop van 2020. Als je binnenkort een fietstas nodig hebt, dan hebben we er enkele in onze webwinkel.

Goed zitten in 2020: ergonomische oplossingen

Voor vakantiefietsers is het geweldig belangrijk dat ze goed zitten. Dat maakt een fietszadel een belangrijk onderdeel van je vakantiefiets. Daarover schreven we ook al bij onze keuzehulp voor fietszadels. Tijdens Eurobike 2019 hebben we daarom goed gezocht naar innovaties waardoor je goed zit. Het blijft het lastigste fietsonderdeel waar we over kunnen adviseren.

Bij Selle SMP zagen we een zadel dat inmiddels in ons assortiment zit, we zagen een verende zadelpen die heel origineel was en de stichter van SQ-lab zadels legt iets uit over zadels.

Tot zover het serieuze werk. Er waren ook innovaties te zien die gewoon leuk zijn.

Een verbeterde telefoonhouder en innovatieve fietspedalen

Wanneer je een fietspedaal op je fiets zet, kies je automatisch voor een bepaald systeem. Wat dan als je via een simpele handeling je pedaal naar een ander systeem kan omtoveren? Pocket Pedals toont hoe dat kan.

Winkeleigenaar Eric is fan van de telefoonhouders van SP Connect. In het filmpje legt hij uit waarom dat zo is. In 2020 komen zij met een verbeterde versie van hun smartphonehouder en diverse andere accessoires voor je telefoon.

5 Innovaties voor fietsnerds (en 1 klassieker)

Voor fietsnerds was er genoeg te beleven op Eurobike 2019. Wij keken onze ogen uit bij Specialized met een klassieker onder de mountainbikes. Ook zagen bij Ever Sight een fietsbril met een ingebouwde fietscomputer. Daardoor krijg je een dashboard in je fietsbril te zien. Een beetje zoals de Terminator.

Verder zagen we bij Carbon Works een ultralichte bidonhouder en bij Trickstuff zagen we de sterkste fietsrem ter wereld. FumpaPump levert een innovatieve fietspomp, een handig mee te nemen fietspomp waarmee je niet meer zelf hoeft te pompen. En met ParaTop zet je een regenscherm op je fiets.

Eve 9 e-bike, Kindernay versnellingsnaaf, Co-Motion tandem, Silca gereedschap

Voor fietsers die eens verder willen kijken dan de geijkte merken, gingen we op Eurobike 2019 langs bij de mooie spullen van Eve, Kindernay, Co-motion en Silca.

Eve is een Nederlands bedrijf. Zij komen met een onderhoudsarme e-bike met een 3D-geprint frame, genaamd EVE 9. We zagen een concurrent voor de Rohloff versnellingsnaaf: Kindernay. Het fietsenmerk Co-Motion levert onderhoudsarme tandems. En voor het mooiste gereedschap om te klussen aan je fiets, vertelt de baas van Silca op inspirerende manier hoe zij klussen aan je fiets leuker maken.

Waar zie jij wel wat in, voor 2020?

 

Fietsen van Argentinië naar Chili: volg Carla en Eric op fietsreis

Elk jaar fietsen Vakantiefietser-eigenaar Eric en zijn partner Carla een paar maanden ergens op de wereld. In 2019 pakken ze hun reis van 2018 weer op waar ze geëindigd waren: in Salta, Argentinië.

Na een paar dagen acclimatiseren trekken ze de Andes weer in, naar San Antonio de Los Cobres. Ze kunnen dan heel geleidelijk, in vijf etappes, weer aan de hoogte wennen. Salta ligt op 1170 m, San Antonio op 3750.

Na een paar rustdagen zullen zij de grootste uitdaging van deze reis aangaan, de Abra del Acay, 4950 m boven zeeniveau. Naar het schijnt een prachtige, maar wel onverharde weg langs paars gekleurde bergen op de ‘Routa Quarenta’.

Daarna gaat het verder via een van de hoogstgelegen wijngebieden van de wereld rond Cafayate, een woestijngebied en kleine bergplaatsjes naar de beroemde wijnstad Mendoza. Vanaf daar zullen ze wederom de Andes oversteken en de tocht eindigen in Santiago de Chile. Tenminste, als de Chilenen zijn uitgedemonstreerd.

Ze zijn 26 oktober 2019 vertrokken en zullen eind december 2019 weer terug zijn.

Volg hun reisverslag

Tijdens hun fietsvakantie zullen ze elke paar weken wel een update van hun reisverslag doen.

Lees het reisverslag over Argentinië naar Chili

Als je hun reis liever op andere manieren volgt:

 • De reisverslagen komen ook op onze Facebookpagina.
 • De video’s die ze maken komen op ons YouTube-kanaal. Abonnees krijgen een melding wanneer er weer een nieuwe video is.
 • Vanaf april 2020 vertellen ze het verhaal in hun theatervoorstelling ‘Zuid-Amerika op de pedalen‘.

Ze vinden het erg leuk om van jullie te horen, dus laat vooral je reacties hieronder achter (dat kan niet onder het reisverslag zelf), of via Facebook!

Wij zoeken een allround medewerker fietsenwinkel

(Inmiddels hebben we twee leuke collega’s erbij. Maar je kan altijd solliciteren)

We zoeken een heel bijzonder iemand bij De Vakantiefietser. Namelijk iemand die ons twee tot vier dagen in de week kan helpen in de winkel én in de werkplaats. Dat betekent dat de ideale kandidaat al ervaring moet hebben met het werken in een fietsenwinkel.

Omdat we een vakantiefietsenwinkel zijn, is het een pre als onze nieuwe collega net als wij bezeten is van het reizen per fiets!
(Oh en ben je bang dat je niet aan onze wensen voldoet, laat toch even weten dat je geïnteresseerd bent. Mensen kunnen groeien in hun baan.)

We zoeken een allround medewerker fietsenwinkel (parttime)

 • Heb jij een passie voor (vakantie)fietser en kun je goed je enthousiasme over te brengen?
 • Heb jij werkervaring in een fietsenwinkel als monteur en/of winkelmedewerker?
 • Vind je het leuk om klanten het hemd van het lijf te vragen en deze info om te zetten in een passend advies?
 • Weet jij het verschil tussen een balhoofdsleutel en een Bahco?
 • Ben je sociaal vaardig, teamspirit en klantvriendelijk?
 • Ben jij niet alleen offline maar ook online heel behulpzaam?
 • Heb je affiniteit met hoogwaardige fietstechniek?
 • Kun je goed tegen schurende Amsterdamse humor en ben je zelfredzaam, vindingrijk en goed in communicatie?

Dan zou ik eens langskomen als ik jou was!

Lees meer over deze vacature

 

 

Nieuwe allround vakantiefiets: Santos Travelmaster 2+

Op de Fiets- en Wandelbeurs 2019 introduceerde Santos zijn nieuwe Travelmaster 2+, een allround vakantiefiets geschikt voor zware bepakking. Het is een vernieuwde versie van de Santos Travelmaster 2.8. De fiets is verkrijgbaar vanaf september 2019.

Santos Travelmaster 2+

De Santos Travelmaster 2+ zoals hij gepresenteerd staat op de website van Santos. Let wel, dit is niet de juiste voorvork, aldus Santos.

De Travelmaster 2+ heeft ten opzichte van de 2.8 een bredere voorvork, waardoor er bredere banden (50 mm) in passen. Een andere vernieuwing is dat je op deze fiets schijfremmen kunt monteren. Ook is het frame geschikt voor een riem, nu of later.

Santos heeft met de Travelmaster 2+ een nieuwe Santos-standaard ontwikkeld. De basis vormt de redelijk uitontwikkelde, maar uiterst robuuste Travelmaster 2.8. Tegelijkertijd biedt de 2+ moderne opties, die in de 2.8 simpelweg niet mogelijk zijn. De Santos Travelmaster 2+ heeft veel weg van de Travelmaster 3+, waar nog bredere banden in kunnen dan in de 2+.

Léon, een van onze winkelmedewerkers heeft zelf een Travelmaster 2.8. Hij schreef een review over de Travelmaster 2+, waarin hij meer in detail treedt over de verschillen met de 2.8 en andere vakantiefietsen uit onze collectie.

Recensie Santos Travelmaster 2+ Meer over de Santos Travelmaster 2+

De fiets is nog zo nieuw dat Santos nog niet productfoto’s heeft van de definitieve versie van de fiets, maar kom gerust langs vanaf september 2019 om de definitieve versie in de winkel te bewonderen (en kopen 😉 ).

Nu in de winkel: idworx Grandone – lichtgewicht trekkingfiets voor sportieve fietsers

We hebben er even op moeten wachten, maar hij is nu te bewonderen en uit te proberen in onze winkel: de idworx Grandone, een lichtgewicht trekkingfiets voor sportieve fietsers.

Idworx Grandone Travel

Deze nieuwe vakantiefiets – ontworpen door Gerrit Gaastra – was eerder al te zien op de Fiets- en Wandelbeurs 2019:

De idworx Grandone is er in drie varianten: Gravel, Sport en Travel. Wij zijn vooral fan van de Grandone Travel (€ 4.295,-). Het is een moderne, lichte en toch klassieke lichtgewicht trekkingfiets. Ideaal voor de vakantiefietser die wat meer snelheid wil, maar toch op een stijve, stevige en stabiele fiets wil zitten.

Review van Chris

Lees de review van onze bedrijfsleider Chris van der Kaap over de idworx Grandone om te weten of het een fiets is die bij jou past. Chris vindt het een geweldige fiets, zeker de travel-uitvoering. Je kunt uiteraard ook zijn mening met een korreltje zout nemen en ‘m zelf bij ons testen 😉 . We hebben in onze winkel de Grandone Travel uitvoering in maat 56 (medium) staan met de kleur Sparkling Yellow. Helaas is de Grandone (nu al) niet meer leverbaar in deze kleur en wordt helaas ook niet meer zo gemaakt. Het is een kleur die idworx slecht één keer heeft gebruikt.

 

Hij was bij ons: oprichter idworx over nieuwe fietsen in 2019

Op woensdag 3 april 2019 was de oprichter van het fietsmerk idworx in onze winkel om zijn ideeën te delen wat een fiets nou een goede fiets maakt. Hij legde de filosofie uit achter het fietsmerk idworx en vertelde hoe de nieuwe modellen tot stand zijn gekomen.

De oprichter van idworx is Gerrit Gaastra. Hij is een vierde generatie fietsenbouwer. Overgrootvader Gaastra richtte Batavus op. Gerrits opa maakte Batavus groot en Gerrits vader Andries is de geestelijk vader van Koga. Die expertise zie je terug in de fietsen van idworx: duurzame, kant-en-klare fietsen met een intelligent oog voor detail. En je hoort het terug in wat hij vertelt over zijn fietsen: vol enthousiasme vertelt hij over de filosofie achter idworx en de boeiende ontstaansgeschiedenis van zijn fietsen.

Is een idworx een betere Koga?

idworx en Koga zijn twee totaal verschillende bedrijven die geen binding meer met elkaar hebben. idworx levert kant-en-klare vakantiefietsen die nagenoeg compromisloos zijn gebouwd: opgebouwd met kwaliteitsonderdelen en vakmanschap. Niet voor niets werd de Easy Rohler door het NRC Handelsblad als ijkpunt genoemd.

idworx loopt -bijna- altijd voorop in de ontwikkelingen en een of meer jaren later zie je dat ideeën worden gekopieerd door andere merken. Dat gold voor de Easy Rohler, daarna voor de All Rohler en later de oPinion. En nu zijn er twee nieuwe fietsen, de Rohler BLT en de Grandone, die ook navolging zullen vinden.

Wat is er op 3 april 2019 verteld?

Op deze woensdagavond vertelde Gerrit over:

 • De nieuwe idworx Rohler BLT, een vakantiefiets met onderhoudsarme Rohloff-versnellingsnaaf die geschikt is voor offroad fietsen.
 • De nieuwe idworx Grandone, een een sportieve lichtgewicht fiets met derailleur. Er zijn drie varianten van de Grandone: voor wereldfietsers, bikepackers en sportieve gravelrijders.
 • De nieuwe motor op de onderhoudsarme e-bikes van idworx, de oPinion-E en oPinon-BLT-E.

Heel bijzonder was zijn verhaal over de idworx Grandone. We hebben hem vergeleken met Eric’s oude Koga Miyata Randonneur, die 35 jaar geleden De trots was van Koga en toentertijd de beste reisfiets was die je kon kopen in Nederland. De Grandone is een paar generaties verder. Wedden dat je details zoals de steekassen over een jaar of zo bij andere merken ziet?

Kom jij volgende keer ook langs?

Volgend jaar komt Gerrit opnieuw. Grijp dan je kans om een expert als Gerrit Gaastra je vragen te stellen over fietsen en fietsonderdelen.

 

 

Nieuw product: GPS naar USB omvormer

Wat is het?

Tijdens Eric zijn laatste fietstocht heeft hij in Bolivia, Chili en Argentinië weer van alles getest. En ook een nieuw product: de GPS naar USB omvormer.
Zijn tocht over de Andes legde hij traditiegetrouw af op zijn Koga WTS en heeft deze omvormer uitvoerig kunnen testen. De resultaten waren verbluffend en daarom gaat De Vakantiefietser dit product nu op de markt brengen.

Hoe het werkt

Overal ter wereld vind je GPS signalen waar we gratis gebruik van kunnen maken. Hierdoor kunnen we bijvoorbeeld met onze telefoons navigeren. Wist je dat wij hierover ook navigatie-cursussen geven? Maar je kan dit signaal ook voor iets anders gebruiken. Deze inductieve resonantie kan met een antenne omgezet worden naar een stroom. Deze stroom wordt door een passieve adapter omgezet naar een USB spanning waarmee je bijvoorbeeld je smartphone of iPhone kunt opladen.

Waarom het zo interessant voor fietsers is

We navigeren steeds minder met kaarten en steeds meer met onze telefoon. Hiervoor hebben we helaas wél stroom nodig om onze dierbare toestelletjes te kunnen opladen. Je kan een powerbank meenemen en deze in het washok op de camping opladen. Maar dit is voor veel mensen niet ideaal en het zal niet de eerste keer zijn dat een powerbank uit het washok wordt gestolen.
De GPS naar USB omvormer sluit je eenvoudig aan op je telefoon of powerbank en op deze manier heb je onderweg altijd stroom. Nooit meer met batterijen lopen rommelen, gewoon altijd een opgeladen telefoon. Je bevestigt de antenne eenvoudig achterop je fiets of op je stuurtas.

Interesse?

Deze GPS naar USB omvormer is beperkt leverbaar vanaf het tweede kwartaal van 2019 bij de Vakantiefietser.
Ben je geïnteresseerd? Stuur Eric dan even een mailtje.
(Opmerking d.d. 2 april 2019: de eerste dag van het tweede kwartaal was 1 april. En inderdaad dit was een 1 april grap)

Neem contact op met Eric

Hier kun je meer lezen over andere USB omvormers die je op jouw naafdynamo kunt aansluiten, zoals de Plug V van Cinq.”

 

Wie kocht in 2018 een fiets en won het aankoopbedrag terug?

Alle klanten die in 2018 bij ons een fiets hebben gekocht, konden een enquête invullen.
Daarnaast vroegen we om een foto van hun en de nieuwe fiets te mailen.
Op zaterdag 5 januari is de trekking geweest en kon één klant het aankoopbedrag winnen.

Van de uitslag van de enquête kunnen wij leren. Zo weten we wat wij goed doen en wat verbeterd kan worden.
En kijk, rechts is de cijferlijst van de vorige enquête.

De trekking

Alle klanten kregen een nummer toegewezen en onze jongste medewerker Iza heeft via de Google nummergenerator een nummer getrokken.
Uiteraard onder het toeziend oog van wat klanten en het personeel. Enfin, kijk maar naar het filmpje.

Wie is de winnaar?

Hierboven zie je Alma uit Drenthe toen zij haar Koga E-Worldtraveller kwam ophalen. Zij heeft gewonnen!
Dit is een van de mooiste e-bikes die wij hebben, mede vanwege de geïntegreerde Bosch motorRohloff naaf en riemaandrijving.

Alma heeft inmiddels het aankoopbedrag van € 5.912,- op haar spaarrekening bijgeboekt.

Toen Eric haar belde zei ze; “Oh wat geweldig. Super joh! Fantastisch. Weet je, mijn Koga bevalt supergoed, ik ben er superblij mee, maar dit is natuurlijk helemaal fantastisch!”
Hij vroeg; “Wat ga je met dit geld doen?”
Zonder aarzelen antwoordde Alma: “Nou, eerst stort ik het terug op mijn spaarrekening, want het was een behoorlijke hap uit mijn spaargeld.  Maar ik ben helemaal flabbergasted dat dit mij overkomt. Ik sta helemaal te shaken.”

Ook in 2019 kun jij winnen!

We vinden het belangrijk om te blijven leren, van iedereen, dus we zullen ook in 2019 enquêtes houden. Er zijn dan ook weer mooie prijzen te winnen.

Hieronder zie je een collectie van de ingezonden foto’s.

 

Gelukkige klanten 2019

Continue reading “Gelukkige klanten 2019”