Navigeren met telefoon en GPS-navigatie

SmartphonesVoor op reis is GPS-navigatie met je telefoon een handige aanvulling op de papieren kaart:

  • De papieren kaart gebruik je voor het overzicht
  • Je telefoon met kaart gebruik je voor het detail

Met een telefoon met GPS word je actuele positie direct in de digitale kaart weergegeven. Dit maakt het navigeren een stuk eenvoudiger en sneller. Overdag kan de kaart in de tas blijven zitten.

Met je telefoon zie je meer details

Het grotere detail geeft meer mogelijkheden om de kleinere weggetjes te kiezen die op een redelijke nauwkeurige landkaart niet te vinden zijn. Dit maakt het fietsen met GPS-navigatie interessanter, en misschien zelfs wel spannender. Ook bieden de digitale kaarten extra informatie zoals bezienswaardigheden, slaap- en eetgelegenheden, campings, supermarkten, winkels, en nog veel meer categorieën.

Bestaande- en berekende fietsroutes

Op internet zijn veel websites te vinden met informatie over bestaande fietsroutes. Ook zijn er routeplanners speciaal voor het berekenen van recreatieve fietsroutes, gebruikmakend van regionale of landelijke fietsnetwerken. Deze routes kunnen met de GPS-navigatie eenvoudig gevolgd worden.

The Plug

Hoe zorg je dat je telefoon niet leeg raakt?

Bij intensief gebruik van je telefoon met een navigatie-app houdt de interne batterij het niet een dag lang vol. Om energie te besparen kunnen Wifi, Bluetooth en 3G/4G uitgezet worden.

De batterijduur kan verlengd worden met een aantal mobiele stroomvoorzieningen zoals een accupack of naafdynamo. De eenvoudigste en goedkoopste oplossing is het gebruik van een accupack met een capaciteit van 5.000mAh of meer. Een accupack kan gecombineerd worden met een naafdynamo, zodat je al fietsende deze op kunt laden.

Opladen met netstroom

In de praktijk is het energieverbruik van een telefoon met navigatie-app behoorlijk hoog. Daarom kun je hem naast het opladen via een stopcontact ook opladen via je naafdynamo. Bij De Vakantiefietser hebben we diverse soorten adapters om dit mogelijk te maken.

iphone

Hoe zorg je dat je telefoon niet nat wordt?

Er bestaan legio mogelijkheden om je telefoon weer- en schokbestendig te maken. Daar zijn telefoonhoezen of speciaal ontworpen behuizingen voor verkrijgbaar. Het handigste zijn de behuizingen die op het stuur gemonteerd kunnen worden, bij voorkeur draaibaar.

Cursus voor navigeren met je telefoon

Wil je weten welke apps je nodig hebt, hoe je een route kunt plannen en waar je rekening mee moet houden bij navigeren met je telefoon, bezoek dan eens een van onze navigatiecursussen.

Accessoires voor navigeren met je telefoon

Voor andere accessoires kun je uiteraard bij De Vakantiefietser langskomen of in onze webshop kijken. Wij hebben inmiddels veel expertise opgebouwd om jouw smartphone goed aan te sluiten op jouw naafdynamo.

Boekje Smartphone

Bonus: gratis boekje

Oh ja, onze monteur Johan heeft een boekje geschreven over het gebruik van Smartphones op reis.
Johan kan het weten, want hij gaat ieder voorjaar twee maanden fietsen met zijn iPhone. Ook geeft hij al jarenlang onze navigatiecursussen.

Deel deze pagina met anderen