Revelate

revelate4Revelate Designs uit Anchorage Alaska maakt sinds 2007 hoogwaardige lichtgewicht bikepacking tassen.

Ontstaan uit de passie van oprichter Eric Parsons voor avontuur op twee wielen. Na een jarenlange zoektocht naar de perfecte wijze om een fiets te bepakken voor een meerdaagse tocht, werd het duidelijk dat er buiten gebaande paden gedacht moest worden.

Het systeem moet licht zijn en toepasbaar op alle soorten fietsen: racefiets, mountain bike, vakantiefiets of fat bike. Dus geen bagagedragers en tassen aan de zijkanten, maar een frametas, zadelpenholster, stuurrol en cockpit assecoires.

Revelate wordt tot op heden ontworpen in Alaska en in elkaar gezet in Oregon uit voornamelijk lokale materialen.

revelate2

 

Frametas: Een driehoekige of langwerpige tas, die tussen de liggende, staande en schuine framebuis bevestigd wordt. Hier stop ik mijn kookspullen en eten. Deze zware spullen zitten nu op de meest gunstige plek; laag in het midden van mijn fiets.

Zadelpentas of holster: Een holster/tas voor aan het zadel, met een waterdichte binnentas voor mijn kleding. Het holster fungeert meteen als spatboord tegen de modder en regen.

Stuurrol: Een handige rol die met een spanband of een houder aan het stuur vast gemaakt wordt. Ik gebruik de stuurrol voor mijn slaapzak; veel volume, maar niet teveel gewicht aan mijn stuur.

Cockpit: Kleine tasjes voor aan de bovenbuis of aan de voorbouw, stuurpen of stuur zelf. Hier stop ik snacks in voor onderweg en heb ik al mijn waardevolle spullen bij de hand.

Voorvorkhouder: Petfleshouders aan de voorvork, niet van Revelate, maar van Santos of Gorilla cages. Links mijn slaapmatje en rechts de bivakzak. Als ‘echte’ bikepacker neem ik natuurlijk geen tent meer mee.

Deel deze pagina met anderen