idworx All Rohler Ti

De All Rohler Ti is een raspaardje. Het is eigenlijk de definitie van een échte vakantiefiets anno nu. Het titanium frame vereist nog meer superlatieven dan de al even fantastische aluminium versie.

Deel deze pagina met anderen

Bij welk gebruik past de idworx All Rohler Ti het best?

In 2012 zette Chris een klant zonder er iets over uit te leggen op de (toen) net uit de doos gerolde idworx All Rohler. Hij bleef wel erg lang weg en het zweet stond hem op het voorhoofd. De klant kwam gelukkig terug met een glimlach op zijn gezicht: ‘Dit is een échte fiets.’ *

Chris weet niet precies wat het referentiepunt was van de klant die destijds in de winkel stond. Misschien had hij nooit eerder op een vakantiefiets gereden. De glimlach zei eigenlijk genoeg. Vervolgens legde de klant Chris uit waarom deze fiets zo goed is. Zijn antwoord kan hij zich nog herinneren, maar hij is waarschijnlijk wat superlatieven vergeten: ‘Ik wist niet dat dikke banden zo lekker konden rijden’, ‘ik stond op de pedalen en ik was weg’, ‘ik ging uit van een kort testrondje maar was bijna naar huis gefietst’.

Een echte fiets

Twijfel je of je een e-bike nodig hebt omdat je huidige fiets niet meer zo vlot? Probeer eens een échte fiets! Misschien overtuigt deze je er wel van dat je nog jaren verder kan op eigen kracht. Of je nu elke dag naar je werk fietst, af en toe een bospad opzoekt of als je aan jezelf beloofd hebt niet terug te keren voordat je Rome, Santiago of Barcelona hebt gehaald. Deze fiets zorgt voor een ongekende fietsbeleving.

*Chris had een winkel in Antwerpen. Wat hij werkelijk zei is: ‘Nen echten velo!’

Wat maakt de idworx All Rohler Ti zo geschikt?

Wat maakt de All Rohler (Ti) zo’n goede allround fiets? Wat je moet weten, is dat het de opvolger is van de Easy Rohler. Hij heeft een Rohloff-naaf, schijfremmen en de banden kunnen tot 55 mm in plaats van 50 mm. Die banden zorgen voor nog meer comfort op onverharde ondergronden en de remmen presteren beter in zware omstandigheden zoals steile afdalingen en regen, vuil en modder.

Sportieve allround fiets

Het frame van de All Rohler (Ti) is ook lager en langer waardoor hij wat beter spoort (rechtuit rijdt) en toch iets sportiever uit de hoek komt. Hierdoor lijkt ie ook wat meer op een mountainbike zonder noppen banden. Weet je niet zeker of dit bij jou past? Probeer het vooral uit!

Naast de standaard uitvoering heb je ook de light-spec-uitvoering die in onze winkel weinig wordt verkocht. Het toont aan dat deze fiets in de basis helemaal niet zwaar is. Neem je weinig bagage mee omdat je voornamelijk (sportief) naar je werk fietst of omdat je bagage wordt nageleverd? Dan heb je aan deze vakantiefiets een hele goede.

Hoewel de vanaf-prijs aanvankelijk hoog lijkt, hebben alle varianten van de All Rohler Ti naast de uitmuntende Rohloff-naaf en schijfremmen een stekkerloze naafdynamo en de allerbeste verlichting van SON.

Foto’s van de idworx All Rohler Ti

(Op de foto’s staan veel niet-titanium All Rohlers)

Onze kijk op de idworx All Rohler Ti

De All Rohler Ti is een echte alleskunner. Rohler staat trouwens voor het gebruik van de Rohloff-naaf en is een woordspeling waar Gerrit Gaastra (ontwerper en eigenaar van idworx) gek op is. Zijn fietsen worden uitsluitend rond een specifiek aandrijvings- en remsysteem ontwikkeld. Bij andere merken zie je nogal eens dat hetzelfde frame voor derailleur én Rohloff of velgremmen én schijfremmen is voorbereid. Gaastra is daar geen voorstander van; je werkt er concessies mee in de hand. Bovendien wordt het frame daardoor zwaarder en zie je lelijke overbodige gaatjes of nokjes. idworx kiest liever voor een fiets als totaalconcept.

Typisch idworx

Neem bijvoorbeeld de voorvork die zij -speciaal voor schijfremmen- ontwierpen. Een werktuigbouwkundig meesterstuk. Hij heeft een symmetrisch ontwerp, gesmede uitvaleinden, extra brede inbouw, een steekas die beide voorpoten verenigt om de remkrachten op te vangen en een stekkerloze naafdynamo-aansluiting. Als al deze termen je weinig zeggen, moet je weten dat het gemaakt is om zo stevig mogelijk te zijn en zo simpel mogelijk in gebruik. Typisch idworx dus.

Volgende generatie

De All Rohler Ti haalt veel inspiratie uit de huidige generatie mountainbikes om de fiets geschikter te maken voor het rijden op onverhard terrein. We horen steeds vaker dat mensen een (solo) fietsvakantie plannen naar bijvoorbeeld Nepal of Kirgizië of de Pamir Highway willen oversteken. Dan heb je een fiets nodig de robuust is en goed bestand is tegen grote stenen en steile afdalingen. Dan is een slecht remmende fiets of een gebroken derailleur het laatste waar je behoefte aan hebt. De All Rohler Ti biedt stabiliteit en vertrouwen net als vriend of een goede relatie.

Een titanium fiets blijft altijd mooi

Titanium biedt net dat beetje extra ten opzichte van aluminium. Per saldo is hij niet lichter, wat de meeste mensen denken. Wel blijft je fiets altijd mooi omdat er geen lak nodig is. Eventuele krasjes schuur je gemakkelijk op. Titanium is ook veerkrachtiger dan aluminium en staal waardoor het trillingen dempt en ook beter bestand is tegen impact. Een titanium fiets koop je echt omdat je fiets je beste vriend is en omdat (je zelf vindt dat) je het verdiend hebt.

Pluspunten van de idworx All Rohler Ti

De All Rohler Ti is een echte allround fiets

Onderhoudsarme Rohloff-naaf en schijfremmen

Fraai afgewerkt, stijf titanium frame met de beste onderdelen

Ook in een lichtgewicht -light-spec- uitvoering van 13,5 kg!

Stoer uiterlijk, zoals een mountainbike zonder noppen banden

Minpunten van de idworx All Rohler Ti

De fiets is iets langer en lager gebouwd waardoor hij geschikter is voor een sportievere zit; het is dus geen stadsfiets!

Geluk is te koop? Ja hoor!

Leuk weetje over deze fiets

Eindelijke een idworx die ook in Nederland getest is. En wel tegen de concurrenten die wij óók verkopen in de winkel

Bike & Trekking test de idworx All-Rohler, Santos Travel Lite en Koga WTS

[…]”Als geld geen rol speelt zou ik kiezen voor de Idworx All Rohler. Vanwege de onvoorstelbare detaillering en de manier waarop slimme ideeën zijn omgezet in praktische oplossingen staat deze fiets op één. […]

Elmar van Drunen, testcoördinator Bike & Trekking magazine.

NB: De titanium versie was er toen nog niet.

Wat maakt dit dé fiets voor jou?

Zoek je een échte fiets? Dat wil zeggen: een fiets die het fietsplezier opnieuw aanwakkert? Geloof je (heilig) in de Rohloff-naaf? Schrikken moderne(re) technologieën zoals schijfremmen je niet af? Een fiets de je bijstaat in ieder avontuur? Koop dan geen trouwring maar een All Rohler. Of als je écht van hem/haar houdt de All Rohler Ti.

Prijs vanaf

€ 7.998

Levertijd

Deze fiets is Verkrijgbaar De levertijd is Op bestelling (8-12 weken).

Maak dit nog meer jouw fiets

De fiets is te koop in 1 kleur, titanium.

Chris beveelt deze fiets altijd aan met de maximale bandbreedte van 55 mm, maar hij zoekt vaak juist de onverharde paden op. Wil je liever een fiets die er wat beschaafder uit ziet? Dan volstaat de 50 mm standaard band. Nou ja, standaard is eigenlijk een slecht woord. Gerrit Gaastra ontwikkelde de Marathon Almotion 2.0-band zelf in samenwerking met Schwalbe. En ja, -niemand durft het anders te beweren- dit is de allerbeste trekkingfiets-band ter wereld.

Opties/bijzonderheden

  • De idworx Big Disc-schijfremmen, gemaakt door Hope in combinatie met de superdikke en grote remschijf (3,2mm dik, 203mm groot) is een optie die bijzonder geschikt is als je met veel bagage in de bergen fietst. Bij dit gebruik is de remkracht en robuustheid ongekend.
  • Voor gewoon gebruik raden we echter de XT-remmen aan. Deze zijn eigenlijk krachtig genoeg, lopen minder snel aan en piepen vooral veel minder.
  • De idworx DaRim LaW (light and wide) velgen zijn van carbon. Een materiaal dat eigenlijk uit den boze is op een trekkingfiets. En toch zijn dit de allersterkste velgen die we ooit hebben gezien. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor het gebruik met tubeless banden, een andere technologie waar idworx enthousiast over is. Heb je deze optie echt nodig? Als je houdt van (nieuwe) technologie en wilt het aller-allerbeste? Ja.
  • De idworx DaBrace is een ge-CNC freesde beugel die de achterdrager merkbaar stijver maakt. Hij is vooral zinvol bij kleinere frames en heel veel bagage.

Klanten met deze fiets

Jouw wensen en je ideale zithouding

We werken al jaren samen met idworx en denken mee over hoe hun fietsen nog ‘perfecter’ kunnen. Wereldwijd is De Vakantiefietser een van de grootste dealers. Niet voor niets zijn wij Premium dealer. idworx staat erom bekend compromisloos te zijn. Hierdoor zijn minder opties mogelijk, omdat ze de fiets en de onderdelen perfect op elkaar willen laten aansluiten.

We gaan verder dan idworx als het gaat om het kiezen van een ander stuur, handvatten, pedalen etcetera, die jouw houding en genot van de fiets ten goede komen. Hiervoor hebben we ons pasframe ontwikkeld, waarmee je alvast kan ervaren hoe de fiets uiteindelijk wordt afgesteld. Onze bikefitters zorgen samen met jou voor de perfecte zit!

Heb jij nog andere bijzondere wensen? Laat het ons weten. We vinden het leuk om mee te denken!

pasframe

Met ons pasframe zorgen we dat jouw fiets perfect aansluit op je houding.

Goed om te weten

Beschikbaarheid in de winkel: Niet in winkel beschikbaar. Een fiets bekijken en testen kan soms net de doorslag geven bij je beslissing. Maak een afspraak voor meer uitleg en een testrit zodat deze fiets je helemaal kan inpakken.

Nu de All Rohler Aluminium uitvoering van 2021 is uitverkocht, heb je een goede reden om je nieuw aan te schaffen fiets te upgraden met het machtig mooie metaal titanium.

Meer weten? Of hulp nodig bij het kiezen?

Kom langs om een beter gevoel te krijgen bij wat voor fiets dit is, of meer informatie te krijgen over de fietsen waar je tussen twijfelt. Wie weet fiets jij binnenkort op een fiets die helemaal bij jou past.

Maak een winkelafspraak

Wil je zonder afspraak langskomen, dan zijn dinsdag t/m donderdag de minst drukke dagen. Op vrijdagen en zaterdagen komen vaker mensen op afspraak.

Adres en openingstijden

Wil je advies via telefoon, Skype of Zoom?

Wil je hulp bij het kiezen van een fiets maar niet in de winkel langskomen, maak dan een belafspraak. Dan ruimen wij tijd in om jouw vragen te beantwoorden.

Maak een belafspraak

Meer technische specificaties

Fietsmodel
idworx All Rohler Ti Gen 1.2
Type vakantiefiets
Allround
Geschiktheid voor bagagegewicht
Extra zware bagage ( >20 kg), Lichte bagage ( <10 kg), en Zware bagage (10-20 kg)
Geschikt voor lichaamslengte
1.61 – 1.94 m en 1.95 m of langer
E-bike
Geen e-bike (wel om te bouwen)
Versnellingssysteem
Rohloff (onderhoudsarm)
Aantal versnellingen
14
Remmen
Schijfremmen
Framemateriaal
Titanium
Bandenmaat
Breed (55 mm of meer), Smal (minder dan 40 mm), en Standaard (50 mm of minder)
Wielmaat
28 inch
Gewicht van fiets
Gemiddeld (13-17 kg)
Informatie van fabrikant
https://www.idworx-bikes.de/nl/produkt/all-rohler-ti-nl

Downloads

Brochure
Gebruikershandleiding
Overige downloads
Overige downloads

Garantie

Garantie op frame
15 jaar op materiaal- en fabricagefouten
Garantie op verf
5 jaar op lakfouten (voorvork)

Meer over idworx

idworx’ slogan is ‘Pure Perfection’. Dat klinkt een beetje streberig en dat is het ook. Maar we kunnen met recht beweren dat ze de meest doorontwikkelde vakantiefietsen op de markt hebben. Het gaat de eigenaar Gerrit Gaastra er juist om een kwaliteitsfiets te ontwikkelen tot in de kleinste details. Details die vooral het gebruiksgemak en fietsplezier verbeteren en daarmee met name de liefhebbers en veelgebruikers aanspreken. ‘Ride it all, all the time’ is een andere uitspraak die over al hun fietsen gaat.

Hoofdkantoor
Wachtberg, Duitsland
Opgericht
2001, door Gerrit Gaastra
Moederbedrijf
Bike Basics GmbH
Merken van moederbedrijf
idworx en Gaastra

Lees meer over idworx

Deel deze pagina met anderen