Koga E-WorldTraveller Signature (niet meer leverbaar)

De Koga E-WorldTraveller Signature is niet alleen voor wereldfietsers die met trapondersteuning over begaanbare en onbegaanbare wegen willen reizen, maar ook voor forenzen die een onderhoudsarme elektrische fiets willen.
Deze fiets heeft zich echt bewezen als ultieme reisfiets met trapondersteuning. Het is niet voor niets onze meest verkochte reisfiets met een motor. In 2023 wordt hij echter vervangen. Eigenaar Eric vraagt zich af wat er nog verbeterd kan worden.

Deel deze pagina met anderen

Bij welk gebruik past de Koga E-WorldTraveller Signature (niet meer leverbaar) het best?

Met de E-WorldTraveller Signature leef je een onbekommerd leven. Je bent een echte vakantiefietser maar je houdt meer van een tochtje met de wind in de rug dan een voet aan de grond. Bergen verdwijnen als sneeuw voor de zon, zolang je natuurlijk niet boven de 2500metergrens komt waar de eeuwige sneeuw ligt.

Met een elektrische fiets lever je eigenlijk niets in van jouw avontuurzin, sterker nog, hij wordt alleen maar versterkt. Waar je voorheen nog 60 km per dag aflegde, doe je er nu gemakkelijk 100 en sta je al snel weer te popelen bij de verplichte rustpauze met een colaatje op het terras. Zo komt een lang uitgestelde reis naar Santiago, Rome of Barcelona toch weer in zicht. Sterker nog, je klimt over prachtige Alpen-passen of de onvermijdelijke Pyreneeën zonder dat je er erg in hebt.

Wat maakt de Koga E-WorldTraveller Signature (niet meer leverbaar) zo geschikt?

De E-WorldTraveller Signature kun je naar wens opbouwen en is daardoor voor ieder doel en wegdek geschikt. Het is een stijf frame met sterke wielen en zeer degelijke onderdelen. Stuk voor stuk ontworpen om veel bagage mee te zeulen. Door de starre voorvork kunnen er ook voortassen aan. Dus écht gebouwd voor de vakantiefietser.

Middenmotor

De uitstekende Bosch-motor en -accu zitten in het midden van de fiets zodat het zwaartepunt óók in het midden komt te liggen. Zeker zonder bagage rijdt dat fijn. De Bosch Performance motor is een van de sterkste die er is (65 Nm), zodat je makkelijk met goede ondersteuning bovenop de pas komt. Als je per dag ver wilt reizen, overweeg dan een tweede accu. Die kun je bij de E-WTS op de speciale achterdrager mee bestellen, maar wij raden aan om een losse accu mee te nemen.

Derailleur of Rohloff met riem

Er zijn twee aandrijving opties: Een met 11 versnellingen een ketting en een derailleur (Deore XT) en een versie met elektrisch geschakelde Rohloff (E-14) en riemaandrijving. De onderhoudsarme Rohloff-naaf heeft een nog groter versnellingsbereik en met een druk op de knop ook nog eens een extreem simpele bediening.

Schijfremmen

Deze fiets is alleen met schijfremmen leverbaar. Deze remmen zijn trouwens erg geschikt voor een elektrische fiets omdat je gemakkelijk meer snelheid maakt en de remkracht en doseerbaarheid van de schijfremmen zeer goed is. Daarbij gaan de remschoentjes heel lang mee. Ze hebben wel een wat langere inremtijd nodig (zelf doen) en kunnen soms een beetje piepen! Maar dat hebben wij allemaal wel eens.

Foto’s van de Koga E-WorldTraveller Signature (niet meer leverbaar)

Onze kijk op de Koga E-WorldTraveller Signature (niet meer leverbaar)


Je kan de fiets met een Shimano XT-derailleur-schakelsysteem kiezen. Maar door de sterke Bosch-motor slijten je voorbladen, cassette en ketting erg snel. Geef je pakweg € 1500 meer uit, dan krijg je de onverwoestbare Rohloff-versnellingsnaaf die elektronisch geschakeld wordt. De combinatie Rohloff-Bosch is zo slim dat de Bosch 180 milliseconde kracht terugneemt als je schakelt; zo gaan de riem en Rohloff nog langer mee!

En sta je stil voor een verkeerslicht? Dan schakelt de Rohloff vanzelf terug naar een lichtere versnelling zodat je makkelijk weg kunt fietsen. Dat is beter voor je knieën.

Heb je dat extra bedrag niet voor de Rohloff-naaf? Probeer dan wat minder te eten, kort je kinderen op hun zakgeld, stop met het betalen van alimentatie aan jouw man, of neem een tweede hypotheek.

De nieuwe Bosch-motor is 1 kilo lichter dan de vorige generatie, hij is veel stiller en de weerstand zonder ondersteuning is nog lager. Dus als je zonder trapondersteuning fietst, rijdt hij als een gewone fiets, zij het dat hij wel 6 kilo zwaarder is door de motor en de accu.

Pluspunten van de Koga E-WorldTraveller Signature (niet meer leverbaar)

Je kunt de fiets naar wens opbouwen

De nieuwste, zeer sterke Bosch Performance Gen. 3 middenmotor

Standaard keuze uit 11 kleuren, of meer als je extra betaalt

Levenslange garantie op het frame

De mooiste geïntegreerde elektrische fiets die wij hebben

Een fiets die zich inmiddels ruimschoots bewezen heeft

Minpunten van de Koga E-WorldTraveller Signature (niet meer leverbaar)

Alleen met (krachtige) schijfremmen leverbaar

Je mag de accu niet meenemen in het vliegtuig

Als de accu leeg is, kun je de elektrisch bediende Rohloff nog twee uur schakelen (hebben we een oplossing voor)

Leuk weetje over deze fiets

Fiets van het Jaar, Red Dot Design Award, Eurobike Gold Award

Carla en Eric hebben eind 2020 in Griekenland gefietst. Carla met de E-WorldTraveller Signature en Eric zonder trapondersteuning. Hij moest dus harder trappen om haar bij te houden. Eric vond het geen succes omdat Carla bergop maar bleef doorkletsen, terwijl hij de longen uit zijn lijf fietste.

De Koga WorldTraveller zonder trapondersteuning en met derailleursysteem won een paar jaar geleden een flink aantal prijzen.

Volgens de Fiets van het Jaar-jury:

“Avonturenfiets: voor deze fiets neem je extra vakantiedagen op! Robuust aluminium frame, helemaal compleet met voor- en achterdragers.”

En volgens de Eurobike-jury:

“De nieuwe WorldTraveller 29 is de droom van elke langeafstandsfietser. Uitvoerige tests hebben aangetoond dat de trekkingfiets gebaseerd op een 29er mountainbike talloze voordelen heeft. Grotere, bredere banden zorgen voor een comfortabele rit, langer contact met de grond en daardoor meer grip. Daarnaast zorgen deze banden dat de fiets gemakkelijker over onevenheden en los zand rijdt. Door de zorgvuldig uitgebalanceerde geometrie, blijft de WorldTraveller 29 zelfs zwaar bepakt stabiel en wendbaar.”

Wat maakt dit dé fiets voor jou?

Ben je op zoek naar een robuuste, krachtige en betrouwbare fiets met trapondersteuning en heb je wensen voor wat betreft kleur en componenten, dan is dit een goede keuze.

Prijs vanaf

€ 4.700

Levertijd

Deze fiets is Niet meer verkrijgbaar De levertijd is Op bestelling (8-12 weken).

Maak dit nog meer jouw fiets

De fiets is te koop in 10 standaard kleuren, en tegen meerprijs in kleur naar keuze (Custom Color).

Je kan de E-WorldTraveller Signature omtoveren tot jouw favoriete vervoersmiddel door de Koga-configurator te bezoeken. Dan zie je dat er veel opties zijn. Maar dit kan soms verwarrend werken. Wij zijn er om jou daarbij te helpen. Als wij vinden dat een bepaald onderdeel beter kan, dan zeggen we dat, want soms zijn wij het niet eens met de keuzes van Koga.

En -al klinkt het wat arrogant- juist door onze expertise kopen klanten geen Koga bij hun dealer om de hoek maar komen ze naar Amsterdam.

Klanten met deze fiets

Jouw wensen en je ideale zithouding

Goed om te weten

Beschikbaarheid in de winkel: Beschikbaar voor proefrit. Een fiets bekijken en testen kan soms net de doorslag geven bij je beslissing. Maak een afspraak voor meer uitleg en een testrit zodat deze fiets je helemaal kan inpakken.

Carla – onze toptester – heeft deze fiets uitgebreid aan de tand gevoeld in Griekenland eind 2020

Meer weten? Of hulp nodig bij het kiezen?

Kom langs om een beter gevoel te krijgen bij wat voor fiets dit is, of meer informatie te krijgen over de fietsen waar je tussen twijfelt. Wie weet fiets jij binnenkort op een fiets die helemaal bij jou past.

Maak een winkelafspraak

Wil je zonder afspraak langskomen, dan zijn dinsdag t/m donderdag de minst drukke dagen. Op vrijdagen en zaterdagen komen vaker mensen op afspraak.

Adres en openingstijden

Wil je advies via telefoon, Skype of Zoom?

Wil je hulp bij het kiezen van een fiets maar niet in de winkel langskomen, maak dan een belafspraak. Dan ruimen wij tijd in om jouw vragen te beantwoorden.

Maak een belafspraak

Meer technische specificaties

Fietsmodel
Koga E-WorldTraveller Signature (niet meer leverbaar) 2021
Type vakantiefiets
Allround
Geschiktheid voor bagagegewicht
Extra zware bagage ( >20 kg), Lichte bagage ( <10 kg), en Zware bagage (10-20 kg)
Geschikt voor lichaamslengte
1.60 m of korter, 1.61 – 1.94 m, en 1.95 m of langer
E-bike
Bosch Performance middenmotor
Versnellingssysteem
Derailleur en Rohloff (onderhoudsarm)
Aantal versnellingen
11 en 14
Remmen
Schijfremmen
Framemateriaal
Aluminium
Bandenmaat
Breed (55 mm of meer), Smal (minder dan 40 mm), en Standaard (50 mm of minder)
Wielmaat
27.5 inch en 28 inch
Gewicht van fiets
Zwaar ( >17 kg)
Informatie van fabrikant
https://www.koga.com/nl/koga-signature

Downloads

Brochure
Gebruikershandleiding

Garantie

Garantie op frame
Levenslange garantie voor de 1e eigenaar
Garantie op verf
10 jaar
Garantie op accu
2 jaar

Meer over

Hoofdkantoor
Opgericht
, door
Moederbedrijf
Merken van moederbedrijf

Lees meer over

Deel deze pagina met anderen