Santos Double Travel 2

Plezier voor twee, met de Santos Double Travel 2. Het is een multifunctioneel concept, niet alleen is er Double zoveel Santos; het is ook een fietsvakantie en relatietherapie in een!

Deel deze pagina met anderen

Deze fiets kan elk moment besteld worden. De levertijd is 4 tot 5 weken. Hij is niet beschikbaar voor een testrit.

Bij welk gebruik past de Santos Double Travel 2 het best?

Op reis met de fiets ben je soms diep in gedachten. De weg slingert voort tussen wijngaarden door, of langs een meer. Je trapt in hetzelfde tempo door en zoeft zo langs een stel koeien die verbaasd staan te kijken.

Niet hetzelfde tempo

Ben je op reis met zijn tweeën? Dan heb je een kans dat je na verloop van tijd toch een behoorlijk afstand tussen elkaar hebt gecreëerd, zeker als je niet hetzelfde tempo fietst. Bij elke klim moet je op elkaar wachten en als de tweede dan boven komt, gaat de eerste er meteen weer vandoor, die heeft immers net vijftien minuten pauze gehad. Na verloop van tijd wordt dat vervelend, zo’n krachtsverschil.

Samen hetzelfde ritme

Wat nou als je samen op dezelfde fiets zou zitten, samen hetzelfde ritme trapt en heerlijk de tijd hebt om rond te kijken, de omgeving in je op te nemen en de koeien (die waarschijnlijk nog steeds verbaasd kijken) te groeten?

Als dat je als muziek in de oren klinkt, dan moet je even verder lezen.

Wat maakt de Santos Double Travel 2 zo geschikt?

De Santos Double Travel 2 is natuurlijk uniek. Als je een stevige tandem zoekt voor een fietsvakantie, dan heb je maar één keus en dat is deze. Dat komt met name door het feit dat Santos het voor elkaar heeft gekregen om van deze tandem een serieus goede reisfiets te bouwen. Dankzij de brede buizen van aluminium weet Santos het enorme frame controleerbaar en sterk te houden. De Double Travel 2 is geschikt voor bagage, voor klimmen en voor dalen.

Betrouwbare onderdelen

Het gebruik van betrouwbare onderdelen als de Rohloff-naaf, Magura hydraulische velgremmen (of schijfremmen) en de excentrische trapas zijn uniek voor een tandem. Dit zijn onderdelen die op een reisfiets thuishoren, die een fiets betrouwbaar en onderhoudsarm maken. De compacte wielen zijn sterk, zoals je dat bij Santos mag verwachten en dat is ook nodig met zo’n hoge belasting. Immers, je neemt op de Santos Double Travel niet alleen twee personen mee, maar ook bagage.

Geen snelle fiets

Heb je een Santos Double Travel 2 op het oog? Houd dan in gedachten dat het geen snelle fiets is. De kleine wielen en de stijfheid van het frame maken de fiets wat minder comfortabel dan grote wielen die makkelijk de oneffenheden in het wegdek absorberen. Daar komt nog bij dat je natuurlijk tot elkaar veroordeeld bent op de tandem, je fietst niet even wat verder uit elkaar. Maar in een andere situatie zouden we een vermogen betalen voor een therapeut die hetzelfde bewerkstelligt.

Foto’s van de Santos Double Travel 2

Onze kijk op de Santos Double Travel 2

Het gebeurt niet zo vaak dat iemand een Santos Double Travel 2 bij ons koopt. Dat ligt niet zozeer aan de kwaliteit van de fiets, als wel aan het feit dat je altijd met elkaar op de fiets zit. Het idee van de Double Travel 2 om samen te kunnen reizen, waarbij je de krachten kunt bundelen, is op zich helemaal niet slecht. In de praktijk wordt er echter vaak voor gekozen om de vrijheid van een eigen fiets te behouden, of een fiets met elektrische ondersteuning te nemen.

No-nonsense reisfiets

Desalniettemin is de Double Travel 2 een no-nonsense reisfiets, die door Santos goed is doorontwikkeld. Het leukste aan de Double Travel 2 is juist dat het een fiets is die je op een andere manier laat fietsen. Je bent veel meer samen op pad, je kunt profiteren van elkaars krachten en je hebt bovendien geen zorgen over een accu die leeg raakt, of een motor die niet zo prettig ondersteunt. Op de Double Travel 2 doe je het helemaal zelf.

Minder rijcomfort en onpraktisch

Daar staat dan wel weer tegenover dat er specifieke nadelen zijn aan de Double Travel 2, zoals het rijcomfort. Omdat het frame enorm stijf moet zijn, draagt de fiets de trillingen en oneffenheden van het wegdek vrij direct over op de fietser. De relatief kleine (26″) wielen bieden weinig soelaas, omdat ze maar weinig schokken kunnen absorberen. Bovendien is de Double Travel 2 een onpraktische fiets: hij kan bijna niet mee in de trein, hij is zwaar en groot en dus onhandig om te tillen en hij kan niet in de auto.

Dat soort praktische overwegingen moet je dus zeker meenemen in je besluit. Daar staat tegenover dat je elektrische fiets eigenlijk helemaal niet mee mag in het vliegtuig, terwijl wij weleens een Double Travel 2 door de lucht hebben verstuurd.

Pluspunten van de Santos Double Travel 2

De Santos Double Travel 2 is superstijf

Enige tandem verkrijgbaar met Rohloff-naaf

Met schijfrem óf met Magura-velgrem

Sterke 26″ Santos-vakantiewielen

Het frame van de Santos Double Travel 2 heeft meer dan genoeg nokjes voor bidonhouders e.d.

Minpunten van de Santos Double Travel 2

De Santos Double Travel is geen snelle fiets

Je zit altijd dicht bij elkaar. Maar.. dat is ook een pluspunt! 😉

De kleine wielen en het stijve frame maken een verende zadelpen noodzakelijk achterop

Leuk weetje over deze fiets

In 2019 kwamen Daphne en Ronald bij ons met hun twee zoons. Ze wilden graag met z’n vieren op reis en daarvoor hebben ze twee Double Travels aangeschaft. Je kunt ze terugvinden op onze ‘Gelukkige Klanten‘ pagina van 2019.

Daarnaast hebben wij ook in 2019 onze eigen Double Travel uitgeleend aan een Brits theatergezelschap dat in Amsterdam een stuk speelde waarin fietsvakanties, de Brexit en het therapeutische effect van een tandem op reis gecombineerd werden op het toneel.

Wat maakt dit dé fiets voor jou?

Zijn jullie er zeker van dat jullie een tandem willen om mee op reis te gaan, dan kun je geen betere reisfiets krijgen dan de Double Travel 2. Twijfelen jullie, bedenk je dan dat de sociale uitdaging die een tandem biedt een serieuze is!

De tandem is hartstikke leuk om mee te fietsen, maar het vereist serieuze aanpassingen in je fietsreis, aangezien je hetzelfde traptempo moet aanhouden, veel moet communiceren, niet op de trappers kunt gaan staan tijdens een klim en behoorlijk heen en weer kunt schudden als je achterop zit.

Prijs vanaf

€ 6.575

Levertijd

Deze fiets is Verkrijgbaar De levertijd is Op bestelling (8-12 weken).

Maak dit nog meer jouw fiets

De fiets is te koop in 58 lakvarianten en geanodiseerd zwart, 14 letterkleuren en 6 kleuren voor diverse onderdelen (versnellingsnaaf, versnellingsbak, accu en naafdynamo).

De Double Travel 2 is een beetje een buitenbeentje bij Santos. Je kunt natuurlijk kiezen uit 24 kleuren, verschillende soorten remsystemen (schijf, velg) en een voordrager. Een aantal andere keuzes is echter behoorlijk beperkt. Een riemaandrijving is niet mogelijk op de Double Travel 2 en ook een Pinion kun je vergeten. Je mag van Santos dan natuurlijk wel weer je eigen onderdelen aandragen of kiezen voor een derailleursysteem, maar dan moet je beseffen dat je heel goed moet communiceren om de versnellingen niet te veel te belasten.

Klanten met deze fiets

Jouw wensen en je ideale zithouding

Er zijn veel Santos-dealers, maar er is maar één Vakantiefietser. Wij gaan dan ook verder waar sommige andere Santos-dealers stoppen.

Je kunt nog zo’n goede fiets kopen, als je er verkeerd op zit, dan rijd je fiets niet lekker. Vandaar dat iedereen die bij ons een fiets koopt met lichte dwang naar ons pasframe wordt gestuurd. Daarmee kunnen we ervoor zorgen dat jouw fiets perfect aansluit op je houding. Daardoor voorkom je ongemak op de korte of lange termijn.

Bovendien kun je, ongeacht welke fiets je kiest, kiezen uit de vele sturen, zadels, handvatten en trappers die wij hebben liggen. En daarbij kijken we verder dan het assortiment van Santos. Dus wil je een Koga Denham stuur, of een idworx Mute naaf, het kan allemaal! Heb je snel last van keuzestress? Dan hebben wij een leuke middag.

Kom je bij ons een fiets uitzoeken? Dan kun je bij ons een proefrit maken op verschillende fietsen, waarna we je opmeten. Dan kunnen we jouw fiets zo instellen dat ‘ie als gegoten zit.

pasframe

Met ons pasframe zorgen we dat jouw fiets perfect aansluit op je houding.

Goed om te weten

Beschikbaarheid in de winkel: Beschikbaar voor proefrit. Een fiets bekijken en testen kan soms net de doorslag geven bij je beslissing. Maak een afspraak voor meer uitleg en een testrit zodat deze fiets je helemaal kan inpakken.

Ben je op zoek naar een reisgezel? Neem dan een tandem en bied af en toe iemand een lift aan.

Meer weten? Of hulp nodig bij het kiezen?

Kom langs om een beter gevoel te krijgen bij wat voor fiets dit is, of meer informatie te krijgen over de fietsen waar je tussen twijfelt. Wie weet fiets jij binnenkort op een fiets die helemaal bij jou past.

Maak een winkelafspraak

Wil je zonder afspraak langskomen, dan zijn dinsdag t/m donderdag de minst drukke dagen. Op vrijdagen en zaterdagen komen vaker mensen op afspraak.

Adres en openingstijden

Wil je advies via telefoon, Skype of Zoom?

Wil je hulp bij het kiezen van een fiets maar niet in de winkel langskomen, maak dan een belafspraak. Dan ruimen wij tijd in om jouw vragen te beantwoorden.

Maak een belafspraak

Meer technische specificaties

Fietsmodel
Santos Double Travel 2
Type vakantiefiets
Asfalt
Geschiktheid voor bagagegewicht
Extra zware bagage ( >20 kg)
Geschikt voor lichaamslengte
1.60 m of korter en 1.61 – 1.94 m
E-bike
Pendix eDrive middenmotor
Versnellingssysteem
Rohloff (onderhoudsarm)
Aantal versnellingen
14 en 30
Remmen
Magura hydraulische velgremmen en Schijfremmen
Framemateriaal
Aluminium
Bandenmaat
Standaard (50 mm of minder)
Wielmaat
26 inch
Gewicht van fiets
Zwaar ( >17 kg)
Informatie van fabrikant
https://www.santosbikes.com/nl/fietsen/tandem-serie/double-travel-2

Downloads

Brochure
Gebruikershandleiding

Garantie

Garantie op frame
10 jaar
Garantie op verf
5 jaar

Meer over Santos

Santos is een middelgroot onafhankelijk fietsmerk. Met hun opbouw-naar-wens fietsen gaan ze verder dan de meeste andere merken. Rohloff of Pinion-schakelsystemen, schijf- of velgremmen, noem maar op; je kan kiezen wat je wilt. Baas Robbert fietst zelf ook en dat is een grote pré.

 

Hoofdkantoor
Nieuw-Vennep, Nederland
Opgericht
1997, door Robbert Rutgrink
Moederbedrijf
Santos Group B.V.
Merken van moederbedrijf
Santos

Lees meer over Santos

Deel deze pagina met anderen