Bezoek aan idworx

In september zijn wij op bezoek geweest bij de assemblagehal van het bedrijf Bike Basics, oftewel Idworx. In het duitse dorpje Wachtberg (vlak bij Bonn), ligt het nieuwe pand idyllisch op een heuvel.

In de ruime werkplaats werkt een monteur aan vier fietsen tegelijk. Dat is efficiënter. Maar het voordeel schijnt ook te zijn dat vier keer dezelfde handeling achter elkaar, een betere kwaliteit waarborgt dan vier fietsen stuk voor stuk opbouwen.

Als je ziet hoe perfect wij de Easy Rohler binnen krijgen, kan dat heel goed kloppen!

We werden ontvangen door Gerrit Gaastra. Het is weer indrukwekkend om te horen hoeveel hij weet en hoeveel mensen hij kent in de fietsenwereld. In maart zal hij in onze winkel -onder voorbehoud- weer zijn jaarlijkse uitleg over idworx geven. Voor ons is dat zeer inspirerend.

Vol trots liet Gerrit de nieuwe idworx Road Marathon zien.

“Nou Gerrit, mooie fiets hoor. Maar euh, wij verkopen alleen vakantiefietsen. Is hij daarvoor niet te licht?”

“Hij is juist heel geschikt voor lichte tochten met bagage. Er komen nog kleine spatbordjee op en een lichte bagagedrager voor maximaal 10 kg. Dus hij pas zeker in jouw winkel”, zo wist Gerrit mij te overtuigen.

Het is geen schande om zo’n mooie fiets in de winkel te hebben hangen. Al zal ik hem waarschijnlijk in mijn framemaat bestellen 🙂

Het frame is iets korter van een raceframe, dus je zit minder diep en iets meer rechtop.
Ik moet nog even geduld hebben tot januari, want de puntjes moeten bij deze fiets nog op de i worden gezet.
Wel hebben we de framegeometrie, zodat wij je al kunnen opmeten als je er een wilt bestellen. De afmontage is als volgt;

  • Ultegra Dual Control,
  • Ultegra voor + achterderailleur en 12-27 cassette,
  • Truvativ Rouleur OCT 30-39-52 crank,
  • Shimano-XT naven met DT-Swiss velgen,
  • Cane Creek SCR-3Lremhoeven, Syntace stuur- en stuurpen,
  • USE titanium zadelpen.

Op een deur hing een blaadje, dat over die deur ging. Maar het was zo hoogwaardig Duits dat niemand van ons begreep wat er stond. Als jij het weet, mag je het zeggen.

Deel deze pagina met anderen