idworx Easy TiRohler

De idworx Easy TiRohler is binnen (en helaas niet meer leverbaar)!

(Klik op de foto en je krijgt hem wat groter op je scherm.)

Elke dinsdagochtend moest ik de ramen lappen, omdat iedere voorbijganger zijn vette neus tegen de etalageruiten duwt. De ET is dan ook een beauty.

Titanium is sowieso al een mooi materiaal, zeker als Gerrit het toepast. Er is geen mooier framemateriaal dan titanium. Titanium is zeer goed bestand tegen corrosie en beschadigingen. Het frame heeft dan ook geen laklaag nodig. De voor de Easy TiRohler gebruikte titaniumlegering is zelfs twee maal zo sterk als de beste aluminiumlegeringen. De fiets (want dat is het nog steeds) is voorzien van alle doordachte idworx details. iSR

Zoals de iSR tegen het doorslaan van het stuur bij een valpartij of bij volle belading van de lowrider, de aanlasnokjes voor een superieure kabelloop. Maar ook de hoogwaardige onderdelen, de brede lichtlopende Schwalbe Marathon Supreme banden en de hydraulische Magura Firmtech remmen in combinatie met de Rigida-velgen met de slijtvaste CSS-laag. En uiteraard met een Rohloff-naaf en een SON-naafdynamo. Son Edelux

Wat anders is, dat is het SON Edelux koplampje. Idworx is het eerste merk dat de SON Edelux standaard monteert. Ik had al het prototype van de importeur geleend. Het viel mij op dat hij extreem ver schijnt. Je kunt de konijnen de berm nog in zien rennen. En hij is uitgerust met een glazen venstertje. Veel andere lampjes hebben een plastic venstertje. En die krassen op den duur en dat vermindert weer de lichtopbrengst. Op de site van SON staat nog meer over de Edelux. Maar je moet wel Duits kunnen lezen.

En dan belangrijkste: hoe rijdt de Easy TiRohler? Hij rijdt anders, oftewel ‘organisch’ zoals ik dat zelf noem. Het frame heeft een zeker mate van flexibiliteit wat erg lekker rijdt. In bochten voelt dat erg prettig.

Eric

Er zijn ook nog wat reacties van klanten geweest. En dan naar beneden scrollen.

Deel deze pagina met anderen