Fotowedstrijd 2005

Winnaars

De prijs van 2005 is gewonnen door José en Erwin. En waarom? Omdat ze twee humoristische foto’s hebben opgestuurd met het stickertje (zie pijl). En ach, misschien is deze foto niet de allerleukste foto om te zien, maar het is wel degene met het leukste onderschrift. En iedere foto waarbij de mondhoeken omhoog krullen verdient een prijs.

Op weg van Amsterdam naar Rome. Het was erg koud, dus Erwin heeft twee lichaamsdelen digitaal bewerkt.


En deze foto hebben ze onderweg in een kerk genomen. Uiteraard pas na toestemming van de koster.
Inmiddels is een nieuwe ronde begonnen. Dus de leukste foto wint een waardebon van honderd euro. Alle inzendingen zullen op de site worden gezet en worden beoordeeld door een ondeskundige jury. Familieleden en vrienden zijn niet uitgesloten, maar moeten wel met een erg goede foto voor de dag komen. De wedstrijd loopt tot eind dit jaar en daarna begint hij opnieuw.

Inzendingen

Op een mooie zomerdag plakte Niels bij Watergang een stickertje op een paal.

De dag er op plakte hij er nog een en zo ging het door. In eerste instantie alleen op paaltjes voor fietsverkeerslichten in Amsterdam, later ook daarbuiten.


Al snel kwamen andere klanten om stickertjes vragen en werden ze gesignaleerd in Frankrijk en Spanje. Soms kregen wij in de winkel te horen: ‘Nou ik heb ze op een verkeersbord in Vietnam geplakt hoor!’ Een andere klant beweerde glashard dat hij hem op een paal op de Mont Ventoux had geplakt.


En ben je je fototoestel vergeten, doe dan net als Pepijn, plak hem op een ansichtkaart en stuur op die kaart!


Jurgen en Barbara zijn een beetje boos. In Nepal hebben zij deze fiets voor zesduizend roepies gekocht. Inclusief ding-dong! Jurgen snapt niet dat ik aan hem zo’n dure Snelfiets heb durven te verkopen:-)

En Kitty, Mirre en Fred zijn met hun gezin drie maanden wezen fietsen in Thailand, Laos en Myanmar. En pas daarna kwam de eerste beurt. Nou, dat was hard nodig!

Soms zijn er fietsers die naar IJsland gaan. De fietsen zijn daar meestal nooit zo blij mee. Gelukkig hadden ze bij De Vakantiefietser hun fiets gekocht.

Veel klanten komen van buiten Amsterdam De onderstaande foto is zelfs van een Vlaamse klant die voor zijn IJsland-tocht een stevige Santos heeft gekocht.


Iwan en Marijn hebben een lange tocht gemaakt en hebben een hilarische website www.whereisthetoilet.com Op mijn vraag waarom ze geen ‘serieuze’ site hebben gemaakt, antwoordde Marijn: ‘Waarom zou ik? Er zijn al zoveel serieuze sites. Wat kunnen wij daar nou aan toevoegen?’ Jammer dat de foto onscherp is.


Erwin en Jose hebben ook nog eens in Engeland gefietst. Dus ook daar zijn de stickers al gesignaleerd.


En Barbara, die hier om de hoek woont, heeft de foto met de slak hierboven gewoon in Nederland gemaakt. Erg mooi hoor!


Soms dragen fietsers een Vakantiefietser T-shirt. Zoals in Laos. Maar dan is een wit shirt niet zo erg handig. Daarom hebben we ze ook in het zwart en in het blauw.


Niet alle klanten rijden op fietsen van De Vakantiefietser. Wanda rijdt namelijk op een stoere Vittorio tandem. Hierboven in Schotland te zien.


Sommige eigenwijze fietsers willen geen spatbord. Arjan stuurde deze foto uit Portugal, maar eh.., waar is nu dat stickertje?

Kijk, ik had er wel een achterop mijn Koga Worldtraveller (in Sikkim). Helaas ben ik uitgesloten van de prijsvraag.

Frank fietste naar Dubrovink. Hij schoot niet op, want overal moest hij plakken. En nu is hij terug, druk aan het tekenen voor het boekje fietsreparaties onderweg.

De familie Baars uit Badhoevedorp is vergeten stickertjes mee te nemen. Ze zijn gelukkig wel creatief geweest en hebben in Kirgizië een foto van ons filiaal aldaar gemaakt.


En ook de foto links is van Hans en Miep.


En tot slot Aafke die samen met Richard op hun Santosjes vakantie hebben gevierd en daar zeer tevreden over zijn.
Jammer dat tijdens hun laatste tocht in Italie de camera is gestolen. Volgens Aafke zat daar zeker de prijswinnaar voor 2006 tussen….

Deel deze pagina met anderen