Garantie

Garantie is altijd lastig. Waar het op neerkomt is dat je op onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn, niet snel garantie krijgt. Wel als er sprake is van een fabrikagefout.
Dus dit zijn onder andere banden, cassettes, ketting, remblokjes enzovoort. Dus de garantie geldt niet voor lekke banden!!

Over het algemeen krijg je binnen alle redelijkheid nieuwe spullen. Maar overleg dan wel de kassabon.
Meestal stuur ik ik iets op en vraag aan de importeur wat hij ervan vindt. Vaak wordt er uit klantvriendelijkheid  gehandeld. Zeker bij de betere (en duurdere) merken doen ze vaak niet moeilijk.
Houd er rekening mee dat je soms wel iets een maand kwijt bent.

Rohloff: op een Rohloff-naaf krijg je vijf jaar garantie. Dit geldt niet voor het achterkransje en de kabels.

Frames: op frames krijg je doorgaans vijf jaar garantie. Koga geeft sinds 2008 levenslange garantie op frames. Maar die geldt uiteraard niet voor slijtage en meestal ook niet voor de laklaag.

Magura: Hydraulische Magura remmen hebben vijf jaar anti-lek garantie. Dat geldt alleen als je de eerste gebruiker bent en jouw aankoopnota nog hebt. Zie ook: www.magura.com.

Shimano: Tja, deze onderdelen zijn aan slijtage onderhevig, dus dat is altijd lastig. Maar een asje dat binnen een half jaar op is, is geen probleem.

Is er iets mis? Kom langs met een glimlach en de kassabon.
Oh, ben je ver weg? Mail dan. Vaak kan ik hier vandaan ook wel e.e.a. regelen.

Eric Schuijt

Deel deze pagina met anderen