Gudereit

In het hoogseizoen onderhouden wij geen fietsen die hier niet gekocht zijn.
Soms maken we een uitzondering om iemand in nood te helpen.
Gisteren heb ik besloten om nooit meer iemand met het merk Gudereit te helpen.

 

 

Deel deze pagina met anderen

21 reacties op “Gudereit”

 1. Jaap

  Want? Nu maak je ons nieuwsgierig. Al valt er wel iets te veronderstellen.

 2. Marian

  Dus toch! Jaren geleden was ik (Koga-fan)vele fietsvakanties samen met een Duitse Gudereitfietser onderweg, die vond dat het een fantastische fiets met prima onderdelen was.
  In al die jaren had hij bij elke tocht te kampen met pech……
  Tenslotte is de fiets definitief ten onder gegaan door een scheur in de voorvork. Leuk nu te lezen dat het echt een slechte fiets was/is. Hoera voor Koga!

 3. Franz

  Huh? niks mee met dit merk ik heb hem al zeven jaar ,en fiets er elke dag er mee en voldoet aan de eisen wat deze merk moet hebben ……..

 4. Henk

  Misschien ben je dan ook niet zo n goede monteur..

 5. Henk

  Ik heb zo n Gudereit fiets gekocht. Als ik de fiets vergelijk met Koga of Santos dan zit ik 1000 onder de prijs van beide genoemde merken.
  Voor de rest allemaal dezelfde of vergelijbare materialen. Zit die 1000 dan in het gebruik van mindere spaken, spaaknippels, pendalen en asjes.
  Zou dan alleen de trapas zijn. Dan zit het in frame ok. Moet ergens vandaan komen. Maar krijgt bij jou dan deze fiets het predikaat slecht omdat het geen koga of santos is? En ga je dan een Gudereit niet repareren? Ik lag me rot. Ik fiets er niet mee naar India of China maar rij wel iedere dag 25 km. Is het voor dit gebruik dan een slechte fiets? Ik lach me weer rot. Realiseer je dat er ook nog fietsers zijn die geen zin hebben in een ketting en dereilleur. En andere doelgroep dus. Dus wat dat betreft heb ik toch geen verkeerde koop gedaan..Je snapt dat ik nu mijn twijfels heb over de genoemde merken..

 6. Henk

  Met Gerrit en Robbert heb ik gesproken. Tuurlijk goede kennis hebben ze, en goede verkopers zijn ze nog beter. Tja fietsen is ook een commerciele
  handel. Deze jongens zien toch ook graag iedere concurrent die een vergelijkbare fiets voor 1200 minder aanbieden van de markt verdwijnen.
  Als consument wordt je al genoeg in de maling genomen.

 7. Nina Pieters

  Ik ben fietsgids in Frankrijk en fiets met 16 gasten en 16 Gudereit fietsen voor het vierde jaar. Als je 16 fietsen een half jaar mee maakt die iedere dag fietsen op verharde en onverharde wegen krijg je een goed beeld van een fiets. Want met 1 fiets kan je pech hebben. Ja het klopt dat er problemen zijn en waren met de Magura remmen die het niet goed deden bij deze fiets. Kip en het ei verhaal. Magura zegt de remmen zijn goed maar de fiets niet geschikt voor deze remmen. Waarom meldt Magura dat niet? Je gaat toch geen remmen verkopen die het niet god doen op een bepaald soort fiets? Kip en het ei verhaal. Ja sommige onderdelen zoals de trapas zijn zwak en ja er zaten te dunne spaken in de wielen en goedkope bouten aan het zadel. Maar toch ben ik heel lovend over de fietsen. Nieuwe trapas ingezet en gewoon weer normale remmen, geen hydraulische remmen, bouten vervangen, dikkere spaken erin. Jammer dat van Renkum dat zelf niet doet. Maar verder probleemloos fietsen. Ik wil er heel graag een kopen voor mij zelf.

 8. Jos van Heest

  Ik ben begonnen met een tweedehands MTB van Idworx, wat een fiets, alleen ketting remblokken en banden vernieuwd. (4 jaar) Nu ook Idworx trekking fiets, zelfde verhaal, ook tweedehands. Koop liever een tweedehands fiets van topmerk dan nieuwe waar op belangrijke onderdelen bezuinigd is. Alleen jammer voor Eric dat hij daar niet aan verdient 😉

 9. max

  Maar Santos maakt toch ook gebruik van China frames?

 10. Peter

  Denk trouwens wel dat je appels en peren wil vergelijken…
  Niet iedereen heeft het budget voor een “goede fiets”” van euro3800…
  Natuurlijk zit er veel verschil in de top en mindere fiets,
  maar we fietsen ook niet allemaal in Nepal met 25 kg bagage….
  Sterker nog de helft van de “vakantiefietsen” in Nederland wordt ook amper getest.
  Ik heb zelf een pinion gates Gudereit, en mijn zoon een Rohloff gates van Gudereit. De Rohloff is 4,5 jaar en gaat deze zomer in Zweden de 25000 km aantikken. Een maal trappers en een vast remblokje achter is de schade…
  Let wel ook einter pekel fiets

 11. Peter

  Wat is een slecht frame?? Nogmaals. Nepal staat niet op mijn lijstje. Woonwerk elke dag fietspad wel… maar ook Berlijn, Venetië etc.
  Ben geen Gudereit aanhanger, maar iemand met een bepaald budget en twee rechtse handen.. Heb ook gekeken naar de Raleigh Rushhour. Ook veel fiets voor je geld… maar de Gudereit(overigens in Duitsland gekocht)
  was op dat moment gunstiger geprijsd. Een fiets kopen is1. Afterservice is 2. Persoonlijk zou ik de Gudereit ook niet hebben gerepareerd in jou situatie.

 12. merijn wijnen

  Interessante info over Gudereit.Bedankt.
  Voor rommel hoef je niet over de grens helaas, mijn echtgenote heeft een Gazelle e-bike. Lijkt best een leuke fiets, tot er iets mee is. Frame buigt uit zodra je de Magura’s in knijpt. Die Magura’s (HS11) moet je trouwens met een Torx nastellen die daarbij genadeloos in je vinger snijdt, wie verzint zoiets?

  Achterwaartse drop-outs in combinatie met een kettingkast en een Alfine maken bandje wisselen tot een avond-durende operatie. Een mooie slanke kettingkast, maar daarin zitten dan wel geleidertjes die altijd los gaan zitten en herrie maken. En met een beetje pech schiet er 1 helemaal los en zit de hele handel klem: dat wordt naar huis lopen. De koplamp is heel mooi geïntegreerd in het spatbord, maar de belangrijkste eigenschap zijn ze vergeten: er komt nauwelijks licht uit. Enzovoort…..

  Ik ben het volstrekt met Eric eens, aan een slecht frame valt niet te sleutelen. Combineer dat dan ook nog eens met mooie maar domme details en het drama is compleet.

  Ik bouw al 25 jaar frames en fietsen zelf,dus aan mijn handigheid ligt het niet. De Gudereit waarschuwing neem ik ter harte, maar voor mij is Gazelle ook afgeschreven. Waarvan acte.

 13. Mau Rits

  Ik ben benieuwd hoe er wordt gedacht over de ‘wereldfiets’ van Jan Janssen: de Rohnin. Deze heeft hetzelfde prijsniveau als Gudereit, maar is naar mijn idee kwalitatief een stuk beter. Een fiets met Rohloff, Son, Tubus, etcetera voor € 2750…

  Nu zal Idworx vast en zeker betere velgen en spaken monteren, maar om daar nu € 2000 meer voor te betalen? Misschien een idee om Jan Janssen op te nemen als ‘budget alternatief’?

Hoe denk jij erover?