Boeken en kaarten

Of je nu georganiseerd of zelfstandig reist, een reisgids en een landkaart maken het leven van een vakantiefietser een stuk aangenamer.

Fietsgidsen

Wij hebben alle Nederlandstalige fietsrouteboekjes in huis. Dus wil je fietsen naar Rome, Barcelona of Santiago de Compostela, wij hebben ze allemaal op voorraad. Maar natuurlijk ook mooie routeboekjes voor in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Verenigd Koninkrijk, Ierland. Laos, Vietnam of bijvoorbeeld Nieuw Zeeland. Vaak in het Nederlands, maar soms in het Engels of Duits.
We hebben o.a. de gidsen van Pirola, de FIS, Bikeline en Carto.

Noem maar op; de St. Jacobs routeboekjes, de Groene Weg naar de Middellandse Zee, Pedallars Paradise, twee verschillende boekjes om naar Rome te fietsen. En we hebben zelfs een fietskaart om van Lhasa naar Kathmandu te fietsen of om over de beroemde Chileense Carretera Austral te fietsen.

In onze winkel in Amsterdam kun je door de fietsgidsen bladeren. Of bestel ze via onze webshop, gesorteerd op land: fietsgidsen »

Reisgidsen

Met een Lonely Planet reisgids kun je iedere reiziger zonder voorinformatie wegsturen naar een onbekend land. Met een LP kom je er wel. In menig land wordt de LP gids dan ook spottend ‘de bijbel’ genoemd, omdat iedereen de daarin aanbevolen routes volgt en de lowbudget hotels visiteert. Je bent in ieder geval verzekerd van leuke hotels en bezienswaardigheden.

Toch zijn er ook andere reisgidsen zoals de Footprints gidsen en de Rough Guides. Gelukkig kom je als fietser vaak op plekken die in geen enkele gids beschreven staan, en zo hoort het.

Landkaarten

De landkaarten bij De Vakantiefieter zijn speciaal uitgezocht voor vakantiefieters. Dus van bijvoorbeeld Thailand, hebben wij geen twintig verschillende landkaarten, maar wij hebben voor jou als fietser gewoon de beste fietskaart uitgezicht. Vaak baseren we de keuze op onze eigen ervaring, maar ook tips van klanten gebruiken wij daarvoor. (wij horen graag jouw reactie) Voor wandel- en autokaarten moet je bij ons dus niet zijn!

Er zijn zeer veel landkaarten, maar waar moet een fietskaart aan voldoen?

  • De schaal is belangrijk, maar niet alleszeggend. Als je gaat fietsen in Pakistan, dan is een schaal van 1 op 500.000 goed genoeg, want er zijn immers niet veel wegen. Deze schaal wil zeggen dat 1 centimeter op de kaart gelijkstaat aan 5 kilometer in het land. Voor Frankrijk of Duitsland is een schaal van 1 op 100.000 zeer geschikt. Maak je dagtochten rond een camping in Frankrijk, dan is een schaal van zelfs 1 op 50.000 prettig.
  • Duidelijke hoogtelijnen of een helder relief, zorgen ervoor dat je een dagtocht beter kunt plannen en tijdens de klim weet je hoe ver het is naar de top. Ga je kamperen dan is het prettig als de campings op de landkaart vermeld staan. Kies verder een landkaart die je er prettig uit vindt zien.
  • Gebruik een landkaart niet alleen waar hij voor bedoeld is, en dat is kijken. Schrijf langs de ingetekende route de leuke voorvallen, of maak kleine tekeningetjes. Pen op de kaart de adressen van de mensen die je later nog een kaartje of foto wilt toesturen. Noteer op de landkaart ook het adres van dat leuke pensionnetje of restaurant, anders raak je dat kwijt. Zo wordt een landkaart een gebruiksvoorwerp waar je later met genoegen op terug kijkt. Letterlijk en figuurlijk.

Boekjes met praktische tips voor fietsreizen

We hebben een assortiment reisverhalen en boeken over fietstechniek. En natuurlijk het uitstekende boekje Fietspech. Daarnaast ook diverse fietsreisverhalen van o.a. Frank van Rijn en Marijke Vermond en Eric Schuijt.
Leuk en zinvol is een klimaatgids bij het plannen van een lange reis. Wij geven ook ieder jaar het boekje De wereldfietser, handreiking voor het maken van een lange reis, uit. En wij hebben de mooie Times-Atlas.

Bekijk onze boeken in de webshop

De Vakantiefietser levert alle bekende landkaarten, route- en reisgidsen. Ben je op zoek naar bijvoorbeeld die ene, zeer supergedetailleerde kaart van de Kush-vallei, dan kunnen wij die voor jou bestellen.

Deel deze pagina met anderen