Fietstassen

De Vakantiefietser verkoopt fietstassen van de merken Ortlieb en Vaude. We hebben in principe alle waterdichte modellen in alle kleuren op voorraad.

Je hebt twee soorten fietstassen; waterdichte en niet-waterdichte. Het is heel simpel; wij verkopen alleen de waterdichte fietstassen. Waarom? Omdat ik vroeger zoveel ellende met niet-waterdichte fietstassen heb gehad, dat ik dat niemand gun. En op de foto hier rechts zie je een zeer goede waterdichte tassenset van Ortlieb voor € 110,- voor twee stuks (normaliter € 130,-). Wat mij betreft eet je dan maar een paar boterhammen minder tijdens je vakantie…

Waterdichte tassen

Naast hun waterdichtheid hebben waterdichte tassen het voordeel dat het materiaal stevig is en dat ze onbreekbare ophanghaken hebben. De tassen van Ortlieb die gemaakt zijn van Cordura zijn iets steviger (en duurder) dan de glimmende tassen die gemaakt zijn van Aqualine of Polyester.

Sluitingen

Er zijn diverse soorten sluitingen:

  1. Een klepsluiting valt als een soort hoed over de tas. Het fijne daarvan is dat de tas snel en makkelijk te openen is, want je hoeft alleen maar twee klipjes los te klikken en je kunt bij je spullen. Ikzelf vind een klepsluiting prettig in gebruik, want je bent met twee bewegingen bij je bagage. Maar een dief ook!
  2. Sommige tassen hebben een zogenaamde rolsluiting. Je rolt de tas als het ware dicht. Als je veel bagage bij je hebt, dan leent een tas met rolsluiting zich uitstekend om hem overvol te proppen. En als je een rivier doorwaadt zal er minder snel water instromen dan een tas met een klepsluiting.
    Een tas met een rolsluiting vergt wel meer meer handelingen om hem te openen en te sluiten.Voor tropenfietsers raad ik een tas met een rolsluiting aan. Waarom? Omdat een tas met een rolsluiting goed afsluit, kunnen er ’s nachts geen kakkerlakken en andere enge beesten inkruipen.  Kijk maar eens op de foto hiernaast. Er kwamen maar liefst vier grote kakkerlakken uit toen wij de tassen omgekeerd hadden. Een zie je over mijn been kruipen, maar gelukkig bijten ze niet en voel je ze amper.
  3. Fietstassen met ritssluiting raad ik gewoonweg af. Met veel bagage kunnen de ritsen gaan scheuren op de ritsen. Dat levert thuis wel een stoer verhaal op.

Achtertassen

Heb je heel weinig bagage bij je, dan heb je geen voortassen nodig. Alle achtertassen passen bijna op alle bagagedragers. Bij Ortlieb en Vaude kun je de haken bovendien verschuiven en verkleinen. Maar heb je veel rotzooi bij je, neem dan vooral voortassen.

Voortassen

Voortassen zorgen ervoor dat de fiets stabieler rijdt. Heb je veel gewicht bij je, stop dan 1/3 van het totaal gewicht in de voortassen en 2/3 in de achtertassen, dat is ook veiliger. Zitten er geen oogjes op de voorvork of op je frame? Geen probleem, daarvoor hebben wij een goede oplossing.

Stuurtas

Een stuurtas wordt vaak gebruikt om kostbaarheden in te stoppen en de landkaart boven op te plaatsen. Hij is snel los en als schoudertas te gebruiken; handig als je even iets lekkers in een boulangerie wilt kopen. Daarnaast kun je ook je GPS of telefoon in het kaarthoesje doen.
Rijd je onverhard of heb je geen spierballen, stop dan die spullen in je voortassen. Een stuurtas schudt op onverhard wegdek nogal en maakt het sturen zwaarder.

Kanozak/achtertas

Een Kanozak/achtertas is handig om slaapzakken, matjes en tentstokken in te stoppen. Deze kun je met een bagagenetje makkelijk achterop de bagagedrager binden. Bovendien is een kanozak goedkoop.

Tasaccessoires

Met name Ortlieb heeft praktische accessoires. Je kunt bijvoorbeeld kleine tasjes aan je achtertas hangen; handig voor de kleine spullen die je graag snel wilt pakken zoals zonnemelk, slot of een vlammenwerper om blaffende honden mee af te schrikken.
Ortlieb heeft ook bidonhouders die je aan je tas kunt monteren of zelf een zakje om je helm in te doen.

Overige spullen

Er zijn ontzettend veel handige en zinvolle spullen voor onderweg. Wat denk je van een hoofdlampjes, multi-tool, synthetische handdoek, noodfluitje, waterfilter, waterzak, rugzakje, EHBO-set, universele rubberstop, kompas of verrekijker. Zie ook onze paklijst.

Kom langs in onze winkel in Amsterdam voor meer informatie. De tassen zijn ook verkrijgbaar via onze webshop:

Bekijk onze fietstassen in de webshop

Deel deze pagina met anderen