Alee Denham-stuur

Over Alee

Het Alee Denham-stuur is in 2019 ontworpen door Alee Denham, een befaamde wereldfietser met enorm veel productkennis en fietservaring. Hij schrijft over zijn reizen op zijn website www.cyclingabout.com.

Het stuur met de geïntegreerde handvatten aan de binnenkant van het stuur, houdt het midden tussen een stuur met inner bar ends en een lichtgewicht ligstuur. Het is ideaal als je een racestuur gewend bent, maar toch een ‘recht’ stuur wilt. Vanwege de afstand tussen de binnenste handvatten en de opwaartse kromming, komt de positie erg overeen met je positie bovenop de remgrepen van een racestuur.

Een bikepacking- of stuurtas past er met gemak tussen, zonder dat je vingers in het nauw komen. Let wel op: de inbouwmaat is 25,4 mm, dus op een oversized voorbouw (31,8 mm) past hij niet.

Alee zelf zegt:

“De 45 graden sweep van mijn Jones Loop en Crazy Bars was te veel voor mij om lekker mee te fietsen. Ik merkte dat mijn handen eigenlijk diagonaal op de grepen zaten, wat resulteerde in lamme handen als ik mijn gel-gevoerde handschoenen niet droeg.

De hoek van de greep bij mijn stuur is 34 graden. De bar-ends zijn superkort en voelen heel goed aan. Op die manier past het Denham-stuur bij een groter aantal fietsen; van een kort frame met een dropbar tot een langer frame zoals een Surly Ogre of Troll. Ik vind het echt leuk dat de bar-ends ongeveer 15 graden naar binnen zijn gekanteld; ik kan er uren mee fietsen!

En tot slot, met een ergonomische 8 graden curve aan de binnenkant, gebruik ik het binnenste gedeelte van het stuur veel meer dan vroeger.

Kortom, ik denk dat dit stuur perfect is om te toeren! De breedte geeft je veel controle over je beladen fiets, er zijn veel handposities voor comfort en de binnenboord-posities zorgen ervoor dat je veel aerodynamischer bent met tegenwind. Er passen bikepackingtassen en stuurtassen op het stuur.” Op zijn blog lees je meer details over dit stuur.

Bestel hier het Denham stuur

Deel deze pagina met anderen