De winkel

Over de Vakantiefietser

De Vakantiefietser is een Amsterdamse fietsenwinkel, gespecialiseerd in uitrustingen voor fietsvakanties: alles wat je nodig hebt voor een zorgeloze fietsvakantie. We helpen je om goed voorbereid op fietsvakantie te laten gaan, opdat je nog meer plezier haalt uit een onvergetelijke ervaring.

vakantiefietser-winkel-buitenkant-02-520px

Advies van ervaren vakantiefietsers

In 2003 opende Eric Schuijt een fietsenwinkel in de Amsterdamse Jordaan, genaamd de Vakantiefietser. Hij stoorde zich  namelijk aan fiets- en buitensportwinkels waar je werd geholpen door niet-vakantiefietsers, waardoor je er met de verkeerde spullen de deur uit liep. En het verbaasde Eric dat fietsen zo maar met hun kopers werden meegegeven, zonder goede afstelling. Terwijl je uiteindelijk duizenden kilometers doorbrengt op je fiets. Dat moest anders. Dus zette hij de Vakantiefietser op. Iedereen die hier werkt, is een ervaren vakantiefietser. En tijdens fietsvakanties testen we het materiaal dat we verkopen.

Inmiddels bestaan we al bijna 20 jaar, hadden we een vestiging in Istanbul en mogen we lovende recensies ontvangen van bladen als Op Pad, Detailhandelmagazine, Volkskrant, Tweewieler, Wereldfietser. Ook weten bladen ons te vinden als ze items schrijven over vakantiefietsen, fietsuitrustingen of fietsvakanties in het algemeen…

Maar het leukste is dat we vele klanten per jaar vol enthousiasme en goed voorbereid op fietsvakantie kunnen sturen.

Bekijk meer foto’s »

Waar kun je bij ons voor terecht

Bij ons gaat het niet alleen om de hardware zoals fietsen, tassen, kaarten, kleding, slaapmatjes en boeken. Het gaat ook om het gebruik en hoe je het gebruikt. En om het plezier van fietsvakanties.

Dus naast het kopen van spullen kunt je bij ons terecht voor o.a.:

  • Advies op basis van ervaring en productkennis.
  • Kundige technische uitleg bij aankoop en bij het ophalen van je fietsuitrusting.
  • Het ergonomisch aanmeten van een fiets. Wij praten geen fiets aan, wij meten een fiets aan.
  • Cursusavonden voor toekomstige wereldfietsers en fietsreparatiecursussen.
  • En heb je pech tijdens je fietsvakantie? Bel ons even op, wie weet kunnen we je helpen.

Een deel van ons assortiment vind je in onze webshop maar het meeste staat in onze winkel op de Westerstraat in Amsterdam.

Waar staat De Vakantiefietser voor

  • Wij geloven in een langetermijnrelatie met klanten. Meer gelukkige en enthousiaste vakantiefietsers, dat is ons doel. En aangezien geluk het gevolg is van de activiteiten die je ontplooit, komt dat vroeg of laat weer bij je terug.
  • Ook staan we voor openheid. Eerlijkheid staat voorop, omzet komt daarna pas.
  • En klanten helpen gaat bij ons vóór juridisch geneuzel. Heb je hulp nodig dan krijg je hulp. Daarna kunnen we altijd nog kijken of het valt onder de garantie, in hoeverre een bijdrage van jou van toepassing is, of dat we het zien als service naar jou toe. Wij zijn niet vies van fietsreparaties, maar al helemaal niet van service.

Rondkijken in de winkel?

Bekijk de winkel virtueel, met een 360-gradenlens. Of kom eens bij ons langs, in Amsterdam.

Bekijk de winkel van binnen of bekijk adres en openingstijden.

Waar kunnen we jou bij helpen?

Heb je ook een passie voor fietsen? Kom eens langs voor een proefrit, een goede meting, een cursus, een fietsgids of voor een praatje met een van de medewerkers.

Bekijk adres en openingstijden

Enkele klanten met hun nieuwe fiets

Wil je nog meer weten?

Kom eens langs in de winkel, we helpen je graag op weg.

(Oh ja, wellicht overbodig, maar van rechtswege moeten we hier vermelden dat wij keurig omgaan met jouw gegevens volgens onze privacyregels)

Bekijk adres en openingstijden

Bekijk meer klantenfoto’s

Deel deze pagina met anderen