Fietsen in India: verslag van ons bedrijfsuitje [met video]

Voor ons bedrijfsuitje gaan wij bij De Vakantiefietser ieder jaar een stukje fietsen. Meestal doen we dat binnen Europa. Maar omdat de winkel in 2018 vijftien jaar bestond, gingen we in september 2018 iets verder dan anders.

Wij vlogen met acht personeelsleden van Amsterdam naar Jaipur in India. Daar kreeg iedereen 4500 om een lokale fiets te kopen. Nee geen euro, maar Indiase roepies. De fiets werd dan ook geen Koga, Santos, idworx, Tout Terrain of Gaastra.
Nee, het werd een Hero-fiets. Maar niet zomaar een Hero. Het werd de Hero Jet! Extra stevig frame, maar geen versnellingen en de slechtste remmen die je je kunt voorstellen.

Mijn collega van de fietsenwinkel in Jaipur was hartstikke blij, want zo veel fietsen had hij nog nooit op één dag verkocht.

Met onze Indiase fietsen zijn we in zes dagen naar het Taj Mahal in Agra gefietst, pakweg 320 kilometer. Dit was deroute die voornamelijk over kleine wegen liep:

Iedere dag moesten we wel iets repareren, maar we hebben het gehaald! In Agra hebben we de fietsen cadeau gegeven en zijn van daaruit terug naar Amsterdam gereisd. Bekijk ook het videoverslag van onze tocht hieronder:

(Wil jij volgend jaar mee op ons bedrijfsuitje en kun je fietsen repareren? Vanaf januari zijn wij op zoek naar een parttime fietsmonteur met fietsvakantie-ervaring.)

Ben jij bezig je fietsreis naar India voor te bereiden?

Lees dan eens onze tips door over het voorbereiden van je fietsreis, bijvoorbeeld:

Ook geven wij in het hoogseizoen wekelijks cursussen die je helpen bij de voorbereiding van je fietsreis.

Deel deze pagina met anderen

3 reacties op “Fietsen in India: verslag van ons bedrijfsuitje [met video]”

 1. Jan

  Wow, wat een leuk filmpje. Ik zou zo bij jullie willen komen werken.

 2. Linda Vink

  Beste allen,
  Wat een waanzinnig leuke fietstrip hebben jullie met elkaar gemaakt en een super leuk filmpje, ik heb er enorm van genoten !
  Dank voor het delen en langs deze weg wens ik Carla en Eric en hele mooie, inspirerende fietstocht toe.
  Heb het goed en warme groet, Linda

 3. Loes en Guus

  Erg leuk en petje af. Mooie ervaring.