Koga E-WorldTraveller Signature (2024)

De vernieuwde Koga E-WorldTraveller Signature is niet alleen voor wereldfietsers die met trapondersteuning over begaanbare en onbegaanbare wegen willen reizen, maar ook voor forenzen die een onderhoudsarme robuuste elektrische fiets willen. De 2024-editie van de Koga E-WTS heeft een geïntegreerde accu.

 

Deel deze pagina met anderen

Hij/zij is nu bij ons te bestellen.

Bij welk gebruik past de Koga E-WorldTraveller Signature (2024) het best?

Met de E-WorldTraveller Signature leef je zeker met de Rohloff-naaf een onbekommerd leven. Je bent een echte vakantiefietser maar je houdt meer van de wind in de rug dan een voet aan de grond. Bergen verdwijnen als sneeuw voor de zon, zolang je natuurlijk niet boven de 2500-metergrens komt waar de eeuwige sneeuw ligt.

Met een elektrische fiets lever je eigenlijk niets in van jouw avontuur, sterker nog, hij wordt alleen maar versterkt. Waar je voorheen nog 60 km per dag aflegde, doe je er nu gemakkelijk 100 en sta je al snel weer te popelen bij de verplichte rustpauze met een colaatje op het terras. Zo komt een lang uitgestelde reis naar Santiago, Rome of Barcelona toch weer in zicht. Sterker nog, je klimt over prachtige Alpen-passen of de onvermijdelijke Pyreneeën zonder dat je er erg in hebt.

Tip van eigenaar Eric: ga vooral weer in de bergen fietsen!

 

Wat maakt de Koga E-WorldTraveller Signature (2024) zo geschikt?

De E-WorldTraveller Signature kun je naar wens opbouwen en is daardoor voor ieder doel en wegdek geschikt. Het vernieuwde frame is superstijf frame met sterke wielen en zeer degelijke onderdelen. Stuk voor stuk ontworpen om veel bagage mee te zeulen. Door de starre voorvork kunnen er ook voortassen aan. Dus écht gebouwd voor de vakantiefietser. Wil je meer comfort, neem dan brede banden.

Middenmotor en accu

De uitstekende Bosch-motor (Performance Line CX) en -accu zitten in het midden van de fiets zodat het zwaartepunt óók in het midden komt te liggen. Zeker zonder bagage rijdt dat fijn. De Bosch Performance motor is een van de sterkste die er is (85 Nm), zodat je makkelijk met goede ondersteuning bovenop de pas komt.

De accu is geïntegreerd in het frame en heeft een energie-inhoud van maar liefst 750 Wh in tegenstelling tot de 500 Wh die het was. Dit wordt de Powertube genoemd. Het hogere vermogen maakt de accu uiteraard wel anderhalve kilo zwaarder. Met de standaard meegeleverde 4 Ampère-lader is hij in zes uur 100% opgeladen.

Deze Bosch maakt gebruikt van het Smart-systeem. Dit systeem is weer een stapje verder dan het vorige systeem. Met het Smart-systeem kun je onder andere:

  • de motor digitaal blokkeren met jouw smartphone;
  • de loophulp inschakelen en de optie kiezen die voorkomt dat jouw Koga bij een steile helling naar achteren rolt;
  • speciale rijmogelijkheden kiezen: sport, Tour+ en eMTB.

De eMTB-modus zorgt ervoor dat als je heel even extra kracht zet op de pedalen dat de motor ook heel even meer vermogen levert. Met Tour+ bepaalt de motor aan de hand van jouw pedaalkracht het vermogen, zodat je niet hoeft te schakelen. Dit bespaart energie en vergroot de actieradius. Al deze opties kun je ook handmatig instellen. Of deze ‘Smart’ opties ook beschikbaar komen op de E-WTS is nu nog niet bekend.

Derailleur of Rohloff met riem

Er zijn twee aandrijving opties: Een met 11 versnellingen een ketting en een derailleur (Deore XT) en een versie met handgeschakelde Rohloff en riemaandrijving. De onderhoudsarme Rohloff-naaf heeft een nog groter versnellingsbereik.

Uiteraard raden wij de Rohloff-naaf aan. Deze wordt op de klassieke manier mechanisch geschakeld met een draaischakelaar. Sinds februari 2024 kun je ook kiezen voor elektronisch schakelen met het Rohloff E14-systeem.

Schijfremmen

Deze fiets is alleen met schijfremmen leverbaar. Deze remmen zijn trouwens erg geschikt voor een elektrische fiets omdat je gemakkelijk meer snelheid maakt en de remkracht en doseerbaarheid van de schijfremmen zeer goed is. Daarbij gaan de remschoentjes heel lang mee. Ze kunnen soms een beetje piepen! Maar dat hebben wij allemaal wel eens.

Bij Koga kun je tussen twee opties kiezen: Shimano XT-schijfremmen met een enkele zuiger/piston en 160 mm schijven of voor extra remkracht met een dubbele zuiger/piston met 203 mm schijven.

 

Foto’s van de Koga E-WorldTraveller Signature (2024)

Onze kijk op de Koga E-WorldTraveller Signature (2024)

Met een lege accu rijdt hij als een normale fiets, maar dan wel een van boven de 23 kilo. Dus is de accu leeg, dan kun je nog gewoon fietsen.

Je kan de fiets met een Shimano XT-derailleur-schakelsysteem kiezen. Maar door de sterke Bosch-motor slijten je voorbladen, cassette en ketting erg snel. Geef je pakweg € 1500 meer uit, dan krijg je de onverwoestbare Rohloff-versnellingsnaaf.

Heb je dat extra bedrag niet voor de Rohloff-naaf? Probeer dan wat minder te eten, kort je kinderen op hun zakgeld, stop met het betalen van alimentatie aan jouw man, of neem een tweede hypotheek.

Het nieuwe frame van de 2024-editie van deze Koga WorldTraveller moest geen beperking vormen voor de breedte van band. Testrijder Alee Denham heeft heel Zuid-Amerika doorgefietst op allerlei soorten wegdek. Hij heeft aangegeven dat hij soms snelle smalle (50 mm) banden wil voor asfalt, maar bredere banden met noppen voor modderwegen. En nog bredere voor op het strand. Daarom kan er tot 2.8 inch brede banden gemonteerd worden ( 72 mm). En er is dit keer genoeg ruimte in het frame gebakken, zodat het spatbord niet snel gaat aanlopen. Bij Koga zelf noemen ze dit model de All Road WTS.

Afgezien van het frame en de voorvork, hebben de Friese ontwerpers bij deze nieuwe Koga de achterdrager flink aangepast. De semi-geïntegreerde achterdrager maakt onderdeel uit van het frame en zorgt zodoende voor meer stijfheid. Stijfheid is fijn, omdat het zwabberen voorkomt en directer rijdt. Op de -afneembare- achterdrager zit een drager gemonteerd waarop Ortlieb, maar ook andere tassen perfect passen.  Hoeveel deze drager aankan? Maar liefst 45 kilo.

Meer aanpassingen

Steekassen

Deze Koga is uitgerust met steekassen; eigenlijk zoals idworx dit al een paar jaar doet en zoals het hoort bij schijfremmen. In de winkel leggen we jou graag de voordelen uit en kun je zelf ervaren hoe makkelijk het is om een achterwiel eruit te halen. Bij een Rohloff-naaf heb je echter geen steekas, maar een snelsluiting die je met een inbussleutel los moet halen; ook niet ingewikkeld hoor.

Superlicht verzet

Normaliter zit bij de Rohloff-uitvoering een 50 tands-blad voor en een 19 tands-kransje achter. Mocht je bergop toch een heel licht verzet willen hebben, dan kun je kiezen voor 46-22.

Nieuwe kleuren

Nog steeds kun je kiezen uit 10 kleuren zonder meerprijs. De nieuwe kleuren zijn okergeel, ice blue, sage green, koper bruin en blote billen wit. Vijf ‘oude’ kleuren worden gehandhaafd: Midnight blue, Pine green shiny, Sienna red en Glans en Mat zwart. Mat raden wij meestal af, want daarop zie je beschadigingen erg snel.

Vering

Bij De Vakantiefietser vinden we dat je vering om twee redenen moet overwegen. Ten eerste als je veel onverhard rijdt. Dan begrijpen we de keuze voor vering.  Ten tweede als je echte rugklachten hebt, maar dan bevelen wij eerst van harte de naastgelegen massagesalon in de Westerstraat aan en daarna een verende zadelpen zoals de uitstekende Cane Creek eSilk.

Als verende voorvork kiest Koga voor de Suntour Mobi 35. Hier kan helaas geen voordrager op, maar vergeet niet dat brede banden op een lage druk de klappen ook goed opvangen.

Achterpadden

Op deze nieuwe Koga is de excentrische trapas van Bushnell vervangen door verstelbare achterpadden, net als vroeger.

Pluspunten van de Koga E-WorldTraveller Signature (2024)

Je kunt de fiets naar wens opbouwen

De geïntegreerde accu heeft een flinke actieradius (750 Wh)

De nieuwste, zeer sterke Bosch Performance CX middenmotor met het Smart systeem

Het frame kan maar liefst 180 kilo torsen! Dat is fiets, jouw gewicht en bagage.

Met de Rohloff naaf en riemaandrijving is hij onderhoudsarm

Zijn voorganger heeft zich ruimschoots bewezen bij vakantiefietser.

Minpunten van de Koga E-WorldTraveller Signature (2024)

De geïntegreerde accu, met 50% meer vermogen dan het vorige model, zal ook zwaarder zijn.

Als je kiest voor een derailleur, dan zullen de ketting en cassette veel sneller slijten dan op een normale fiets (waarom, dat leggen we jou graag in de winkel uit)

Je mag de accu niet meenemen in het vliegtuig

Leuk weetje over deze fiets

Carla heeft met de voorganger in Griekenland gefietst. Eric vond het geen succes omdat Carla bergop maar bleef doorkletsen, terwijl hij de longen uit zijn lijf fietste.

Carla met haar Koga E-WorldTraveller Signature bij Monemvasia, aan de kust in Griekenland.

Wat maakt dit dé fiets voor jou?

Zijn (of haar) voorganger heeft zich ruimschoots bewezen als onze beste elektrische fiets. En deze heeft een veel grotere actieradius.

Prijs vanaf

€ 5.600

Levertijd

Deze fiets is Verkrijgbaar De levertijd is Op bestelling (10-12 weken).

Maak dit nog meer jouw fiets

De fiets is te koop in Begin 2024 zijn er 7 kleuren te kiezen, later volgen er misschien meer. En misschein dan ook iedere RAL/kleur die je wilt. Dat kost wel 200 euro extra.

Nog steeds kun je kiezen uit een aantal kleuren zonder meerprijs. Mat raden wij meestal af, want daarop zie je beschadigingen erg snel.

Je kan de E-WorldTraveller Signature omtoveren tot jouw favoriete vervoersmiddel door de Koga-configurator te bezoeken. Dan zie je dat er veel opties zijn. Maar dit kan soms verwarrend werken. Als je daardoor geestelijk in de knoop komt, dan zijn wij er om jou te helpen. Als wij vinden dat een bepaald onderdeel beter kan, dan zeggen we dat, want soms zijn wij het niet eens met de keuzes van Koga.

En -al klinkt het wat arrogant- juist door onze expertise kopen klanten geen Koga bij hun dealer om de hoek maar komen ze naar Amsterdam.

 

Klanten met deze fiets

(LET OP: de Koga’s op de foto’s zijn de voorgangers. De klant op de foto’s is nog wel aktueel)

Jouw wensen en je ideale zithouding

Op de site van Koga kun je je fiets naar wens configureren. De keuze is beperkt tot 3 sturen, 4 soorten handvatten, 3 stuurpennen, 4 zadels en 4 soorten pedalen. Sommige onderdelen raden wij expliciet af (die zijn niet door onze test gekomen) en sommige zijn weer wel goed.

Daarom kun je bij ons je Koga nog verder aanpassen aan jouw persoonlijke wensen. Ander stuur, ander zadel, extra bagagedrager; wij bouwen het voor jou op je fiets. Zowel bij custom-built Koga’s als bij voorgeconfigureerde Koga’s.

We hebben 30 sturen, 16 soorten handvatten, stuurpennen in allerlei maten en lengtes, 30 zadels en veel pedalen. Daarom meten we je altijd op en kun je verwachten dat je die onderdelen erbij krijgt die passen bij jouw lichaamsbouw. Wij zijn dol mensen met fysieke klachten, want die kun je vaak met een correcte houding en goed gekozen onderdelen verminderen.

pasframe

Met ons pasframe zorgen we dat jouw fiets perfect aansluit op je houding.

Goed om te weten

Beschikbaarheid in de winkel: . Een fiets bekijken en testen kan soms net de doorslag geven bij je beslissing. Maak een afspraak voor meer uitleg en een testrit zodat deze fiets je helemaal kan inpakken.

Je kan in plaats van de mechanische schakeling ook de Rohloff e-shift kiezen, dan kun je met twee drukknoppen zonder kracht schakelen (handig als je reuma or artrose hebt)

Meer weten? Of hulp nodig bij het kiezen?

Kom langs om een beter gevoel te krijgen bij wat voor fiets dit is, of meer informatie te krijgen over de fietsen waar je tussen twijfelt. Wie weet fiets jij binnenkort op een fiets die helemaal bij jou past.

Maak een winkelafspraak

Wil je zonder afspraak langskomen, dan zijn dinsdag t/m donderdag de minst drukke dagen. Op vrijdagen en zaterdagen komen vaker mensen op afspraak.

Adres en openingstijden

Wil je advies via telefoon, Skype of Zoom?

Wil je hulp bij het kiezen van een fiets maar niet in de winkel langskomen, maak dan een belafspraak. Dan ruimen wij tijd in om jouw vragen te beantwoorden.

Maak een belafspraak

Meer technische specificaties

Fietsmodel
Koga E-WorldTraveller Signature (2024) 2023
Type vakantiefiets
Allround, Asfalt, Bikepacking, Gravelbike, en Offroad
Geschiktheid voor bagagegewicht
Extra zware bagage ( >20 kg) en Zware bagage (10-20 kg)
Geschikt voor lichaamslengte
1.60 m of korter, 1.61 – 1.94 m, en 1.95 m of langer
E-bike
Bosch Performance middenmotor
Versnellingssysteem
Derailleur en Rohloff (onderhoudsarm)
Aantal versnellingen
11 en 14
Remmen
Schijfremmen
Framemateriaal
Aluminium
Bandenmaat
Breed (55 mm of meer) en Standaard (50 mm of minder)
Wielmaat
27.5 inch en 28 inch
Gewicht van fiets
Zwaar ( >17 kg)
Informatie van fabrikant

Downloads

Brochure
Gebruikershandleiding

Garantie

Garantie op frame
Levenslang voor de 1e eigenaar
Garantie op verf
10 jaar
Garantie op accu
2 jaar

Meer over Koga

Koga uit Heerenveen is een van de eerste merken in Nederland die het reizen per fiets serieus nam. Het is in 1974 opgericht en importeerde Japanse frames van hoge kwaliteit. In 1980 introduceerden ze de eerste toerfietsen. In de tijd dat het reizen per fiets nog een geitenwollensokken-aangelegenheid was, kwam Koga met de beroemde Randonneur.

Andries Gaastra en Eric Schuijt

Hoofdkantoor
Heerenveen, Nederland
Opgericht
1974, door Andries Gaastra
Moederbedrijf
Accell Group N.V.
Merken van moederbedrijf
Koga en Van Nicholas

Lees meer over Koga

Deel deze pagina met anderen