Tern

Tern is een merk dat voornamelijk vouwfietsen maakt. Ze zijn al een jaar of 10 bezig om innovatieve producten op de markt te brengen. De oprichter van Tern is de broer van de oprichter van Dahon, jarenlang het grootste vouwfietsenbouwer ter wereld.

Tern probeert zich te onderscheiden door hoge kwaliteit en eenvoudige praktische oplossingen samen te brengen, om daarmee de mobiliteit van de gebruiker verbeteren. Het is het meest recente merk dat wij hebben toegevoegd aan onze collectie. Met name omdat we de GSD (een long-tail cargo e-bike) zo’n gave fiets vinden. Net als bij andere merken beperken we ons tot een enkele fiets uit hun assortiment die wij geschikt vinden voor vakantiefietsen, zodat het eer doet aan onze naam.

Deel deze pagina met anderen

Tern: geschiedenis en filosofie

Tern schrijft:

In de herfst van 2010 vormden we een team van mensen die het een en ander over fietsen wisten. We zagen kansen om een nieuw bedrijf op te richten en begonnen helemaal vanaf het nulpunt. Zodra we de eerste stappen hadden gezet, was het zaak om een goede naam en identiteit voor ons nieuwe bedrijf te vinden. We waren met een dozijn mensen aan het brainstormen aan de rand van een zwembad in de achtertuin van een hotel in Las Vegas, na afloop van de Interbike fietsbeurs. Onze Art Director wees ons op een buitengewoon inspirerende quote van Yvon Chouinard, de oprichter van Patagonia, uit de film 180° South: “Het moeilijkste ter wereld is om je leven te vereenvoudigen. Het is zo gemakkelijk om het complex te maken. De oplossing – ook voor veel van de hedendaagse problemen in de wereld – is om je om te draaien en dan een stap voorwaarts te doen. Je kunt niet eindeloos blijven proberen om een gebrekkig systeem werkend te krijgen.”

Het idee om je om te draaien en een stap voorwaarts te doen en de uitdaging voor je aan te gaan, was erg aantrekkelijk. Het betekende dat we een paar stappen opnieuw moesten doen, maar we wisten waar we tegenslagen te verwerken zouden krijgen. De discussie bleef terugkomen op het woord ’turn’, omdraaien in al zijn mogelijke betekenissen, Maar het woord zelf had weinig karakter. Met veel bier en creativiteit werd de discussie toegespitst op namen van trekdieren. We wilden tenslotte de manier veranderen waarop mensen zich voortbewegen, en daarom leek deze categorie een passende bron van inspiratie.

Gelukkig leverde een zoekactie op internet als resultaat de wereldkampioen onder de migrerende dieren op: de Noordse stern (Tern in het Engels). Dat het een kort en krachtig woord was, was meteen een groot pluspunt, maar wat de doorslag gaf was de aard van deze vogel: de Noordse Stern heeft aangeboren eigenschappen die overeenkomen met de eigenschappen die wij als bedrijf wilden uitstralen.

Meer over Tern

Gevestigd in
Taipei, Taiwan
Oprichter(s)
Opgericht door de broer van de oprichter van Dahon
Oprichtingsjaar
2010
Slogan van fietsmerk
Het Stuff Done
Moederbedrijf
Tern
Website
Tern website
Facebook
Tern Facebook
Instagram
Tern Instagram
YouTube
Tern YouTube

Garantie

De garantie op Tern fietsen is standaard 5 jaar. Maar als je je 30 dagen na aanschaf aanmeld voor Tern Care krijg je 10 jaar garantie.

Downloads

Catalogus/lookbook
Overige downloads

Onze collectie Tern-fietsen

Hieronder vind je al onze fietsen van Tern. Of bekijk onze gehele collectie fietsen.

  • Tern GSD R14

    • Allround en Asfalt fiets
    • Geschikt voor Extra zware bagage ( >20 kg)
    • Bosch Performance middenmotor
    • Vanaf € 9.799

Bekijk onze gehele collectie

Deel deze pagina met anderen