idworx Rock oPinion Ti

De Rock oPinion Ti is een oerdegelijke titanium hardtail die is ontwikkeld voor lekker veel off-road kilometers, in de meest modderige en stoffige omstandigheden en toch met een minimum aan onderhoud. En wat een hardtail is? Een fiets zonder achtervering dus.

Deel deze pagina met anderen

Bij welk gebruik past de idworx Rock oPinion Ti het best?

Af en toe komt er een klant binnen met een heel leuk idee: 30.000 hoogtemeters in 10 dagen in Frankrijk of de Tour Divide van Canada tot aan de Andes. De geitenpaden of hiking-trails die je treft, vergen het uiterste van je concentratie en stuurbehendigheid. Je combineert je liefde voor het buiten zijn met de liefde voor de fiets.

Meestal komt de klant met het idee om deze reis in zijn/haar eentje te doen, vaak ook met het minimum aan bagage. Je bent op zoek naar stilte, eenvoud en de ongerepte natuur. Voor zover dat nog in het Antropoceen bestaat.

Wat maakt de idworx Rock oPinion Ti zo geschikt?

eb je wilde/avontuurlijke plannen maar zie je op om na iedere moddertocht onderhoud te moeten plegen? Wil je gewoon lekker fietsen en verder zo min mogelijk gedoe? Dan is de Rock oPinon echt iets voor jou. De gesloten Pinion-transmissie zorgt voor een minimum aan onderhoud en heeft bovendien een groot versnellingsbereik. Zo kom je overal boven en kijk je niet steeds tegen een vieze fiets aan.

Verende voorvork of carbon vork

De verende voorvork is een zegen als je veel onverhard fietst. Je wordt gewoon veel minder moe, omdat de vering/demping van de voorvork de schokken opvangt in plaats van jouw arme armen en handen. De starre carbon vork kies je vooral als je nog minder onderhoud wilt, want een verende vork moet je 1 keer per jaar vertroetelen. Zie het als bedankje voor zijn harde werk.

Bikepacking

Deze fiets zien wij vooral als bikepackingfiets. Bij deze vorm van fietsreizen neem het minimum aan bagage mee. Je laat de klassieke bagagedragers thuis en bindt een matje en een slaapzak in een tas onder je zadel of aan je stuur. Hierdoor blijft de fiets lekker wendbaar en blijf je niet hangen achter je tassen als het pad te smal wordt.

MAX-concept

Gerrit Gaastra, de oprichter van idworx, had met deze fiets een bijzonder idee: neem een precies sturend 29″ wiel van voor en een kleiner 27,5″ wiel met dikkere band van achter voor meer tractiecomfort. Dit MAX-concept is nog vrij nieuw, maar wordt al door verschillende merken overgenomen.  Je kunt ook gewoon voor 29″ wielen kiezen voor snelheid op minder zware trails of 27,5″ wielen met dikke banden voor én achter voor strand, vulkaanzand of andere woestenij. Het frame biedt voldoende ruime voor alle opties.

Hou je echt van mountainbiken zonder zorgen maar heb je een voorliefde voor Rohloff? Kies dan de Rock ’n Rohler (Ti).

Ben je een off-road fietser maar wil je graag meer bagage meenemen en is een verende voorvork geen echte must? Kies dan de oPinion BLT Ti.

Foto’s van de idworx Rock oPinion Ti

Onze kijk op de idworx Rock oPinion Ti

Drie uitvoeringen: Pure, Power, Rough

Evenals bij de Rock ’n Rohler, bestaan er van de Rock oPinion drie uitvoeringen: de pure, power en rough spec. Ze zijn allemaal met Ze zijn allemaal met Pinion-versnellingsbak maar hebben kleine verschillen in de afmontage. Wij kiezen het liefst de Rough spec. De Pure spec heeft een iets goedkopere voorvork en 29″ wielen. Als je kiest voor een verende voorvork moet je daar vooral niet teveel op bezuinigen! De Power spec daarentegen maakt gebruik van echte (lichte) wedstrijdonderdelen. Daar kun je sommige mensen heel blij mee maken, maar wij vinden duurzaam en stevig veel belangrijker dan licht.

De centrale plaatsing van het Pinion-versnellingssysteem zorgt ervoor dat de fiets heel goed gebalanceerd is. Dat is vooral bij off-road fietsen een merkbaar voordeel. Wel moet je leren om tijdig te schakelen, want onder volle belasting kan ‘ie een beetje haperen.

Mooi frame en dropper zadelpen

Het frame heeft alle mooie details van een echte idworx. De doorlopende bovenbuis vinden wij altijd een hele mooie feature, evenals de stuuruitslagbegrenzer die juist bij het mountainbiken (lees: frequent vallen) van pas komt. idworx dacht er ook aan om deze fiets de optie van een dropper zadelpen mee te geven. Een van de meest revolutionaire uitvindingen van de jaren ’10, die de mountainbiker in staat stelt om het zadel met één druk op de knop te laten zakken. Zo houd je de fiets gemakkelijk onder controle tijdens een afdaling.

Korte, comfortabele zit

Mountainbikers hebben het altijd over framegeometrie. In deze discipline wordt namelijk het meest geëxperimenteerd met bijvoorbeeld de lengte van bovenbuis en de hoek van de voorvork. idworx heeft hier natuurlijk zijn eigen kijk op ontwikkeld. Gerrit Gaastra is een voorstander van een kortere en comfortabele zit. Hij combineert dit met een direct en wendbaar stuurgedrag op lage snelheid en een langere achterbrug voor meer stabiliteit. Hierdoor fietst hij bijvoorbeeld heel anders dan de met Pinion uitgeruste Tout Terrain Outback. Bij ‘klassieke’ trekkingfietsen is dit verschil namelijk veel minder groot.

Titanium: veerkrachtiger

Het titanium frame biedt net dat beetje extra ten opzichte van aluminium. Per saldo is hij trouwens niet lichter, wat de meeste mensen wel denken. Wel blijft je fiets altijd mooi omdat er geen lak nodig is. Eventuele krasjes schuur je gemakkelijk op. Titanium is ook veerkrachtiger dan aluminium en staal waardoor het trillingen dempt en ook beter bestand is tegen impact. Een titanium fiets koop je echt omdat je fiets je beste vriend is en omdat (je zelf vindt dat) je het verdiend hebt.

Pluspunten van de idworx Rock oPinion Ti

Een echte mountainbike, waarbij aan alles is gedacht, gebouwd van het mooiste framemateriaal

Onderhoudsarm versnellingssyteem van Pinion met een enorm versnellingsbereik

Lichtgewicht en toch stabiel genoeg voor veel bagage

Verkrijgbaar met 29″ wiel voor en 27,5″ wiel achter; een idee van Gerrit Gaastra

Met verende of starre (carbon) voorvork, ideaal voor ruigere trails of bikepacking

Minpunten van de idworx Rock oPinion Ti

Geen nokjes voor bagagedragers

Geluk is te koop! Maar titanium is wel ietsiepietsie duurder dan de aluminium versie

Je moet een paar jaar een boterham minder eten om geld uit te sparen

Leuk weetje over deze fiets

Een fiets voor een sportieve topmanager? Volgens BikeBild moet je dan de Rock ’n Rohler of de Rock oPinion hebben. Het liefst in titanium natuurlijk. BikeBild 1/2016 (PDF)

Wat maakt dit dé fiets voor jou?

De Rock oPinion Ti is een zeldzaam goede fiets. Vooral mountainbikers hebben vaak met onderhoud te maken als ze zich een dagje hebben uitgeleefd, laat staan een hele reis hebben gemaakt! De Rock oPinion Ti behoed je voor deze vervelende klus en geeft je veel vertrouwen om aan het avontuur te beginnen. We hebben al klanten gehad die met deze fiets door Kirgizië en Patagonië hebben gefietst. Dat is precies het terrein waar je met een ‘gewone’ trekkingfiets (die klanten hebben toevallig ook een idworx oPinion) net niet uit de voeten kan. Naar eigen zeggen heeft deze fiets heeft hun avontuurlust enorm aangewakkerd!

Prijs vanaf

€ 6.998

Levertijd

Deze fiets is Verkrijgbaar De levertijd is Op bestelling (8-12 weken).

Maak dit nog meer jouw fiets

De fiets is te koop in 1 kleur, titanium.

Riemaandrijving

Een van de meest gekozen opties voor de idworx-fietsen is de riemaandrijving. Dit is een zorgeloze aandrijflijn die geen smeersel nodig heeft en ook niet rekt. Hij kost bij deze fiets € 230 meer dan de ‘standaard’ optie met ketting en tandwielen. En toch vindt idworx dat hún ketting en tandwielen het overwegen waard zijn. Ze zijn namelijk van gehard messenstaal gemaakt en gaan nog langer mee dan een riem!

Vind je het niet erg om af en toe te smeren of heb je gewoon meer vertrouwen in een harde ketting dan een kunststof riem dan heb je idworx aan je kant. Wij vinden het allebei even fantastisch.

Andere opties

  • De idworx Big Disc-schijfremmen, gemaakt door Hope in combinatie met de superdikke en grote remschijf (3,2mm dik, 203mm groot) is een optie die bijzonder geschikt is als je met veel bagage in de bergen fietst. Bij dit gebruik is de remkracht en robuustheid ongekend.
  • Voor gewoon gebruik raden we echter de XT-remmen aan. Deze zijn eigenlijk krachtig genoeg, lopen minder snel aan en piepen vooral veel minder.
  • De idworx DaRim LaW (light and wide) velgen zijn van carbon. Een materiaal dat eigenlijk uit den boze is op een trekkingfiets. En toch zijn dit de allersterkste velgen die we ooit hebben gezien. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor het gebruik met tubeless banden, een andere technologie waar idworx enthousiast over is. Deze optie is alleen verkrijgbaar voor 28″ wielen.
  • De idworx DaBrace is een ge-CNC freesde beugel die de achterdrager merkbaar stijver maakt. Hij is vooral zinvol bij kleinere frames en heel veel bagage.

Onyx-achternaaf

Een van de opties die wij als Vakantiefietser geopperd hebben, is de achternaaf van Onyx (bij idworx: DD mute). Deze naaf heeft als grootste voordeel – ten opzichte van de standaard naaf – dat hij volledig stil is als je je benen even stilhoudt. Maar er zijn ook nog andere voordelen: door het bijzondere freewheel (vrijloop) ontwerp is er vrijwel geen enkele vrije slag. Dit merk je bijvoorbeeld bij het aanzetten na een bocht. Hij voelt een stuk efficiënter. Daarbij is ‘ie ontzettend lichtlopend door de hoge kwaliteit lagers en kan hij de hoge piekbelasting van de Pinion-versnellingsbak of een ge(harde) vakantiefietser gemakkelijk aan. Het is een van de beste naven ter wereld en die past nou eenmaal bij een van de beste trekkingfietsen ter wereld. Vinden wij ?

Chris heeft deze Onyx-achternaaf al in 2017 uitgebreid op zijn mountainbike getest. Daarna zijn we hem gaan monteren op fietsen van klanten. We hebben er zelfs al een aantal rondrijden die zijn ingegraveerd met ons eigen logo.

Klanten met deze fiets

Jouw wensen en je ideale zithouding

We werken al jaren samen met idworx en denken mee over hoe hun fietsen nog ‘perfecter’ kunnen. Wereldwijd is De Vakantiefietser een van de grootste dealers. Niet voor niets zijn wij Premium dealer. idworx staat erom bekend compromisloos te zijn. Hierdoor zijn minder opties mogelijk, omdat ze de fiets en de onderdelen perfect op elkaar willen laten aansluiten.

We gaan verder dan idworx als het gaat om het kiezen van een ander stuur, handvatten, pedalen etcetera, die jouw houding en genot van de fiets ten goede komen. Hiervoor hebben we ons pasframe ontwikkeld, waarmee je alvast kan ervaren hoe de fiets uiteindelijk wordt afgesteld. Onze bikefitters zorgen samen met jou voor de perfecte zit!

Heb jij nog andere bijzondere wensen? Laat het ons weten. We vinden het leuk om mee te denken!

pasframe

Met ons pasframe zorgen we dat jouw fiets perfect aansluit op je houding.

Goed om te weten

Beschikbaarheid in de winkel: Beschikbaar voor proefrit. Een fiets bekijken en testen kan soms net de doorslag geven bij je beslissing. Maak een afspraak voor meer uitleg en een testrit zodat deze fiets je helemaal kan inpakken.

Meer weten? Of hulp nodig bij het kiezen?

Kom langs om een beter gevoel te krijgen bij wat voor fiets dit is, of meer informatie te krijgen over de fietsen waar je tussen twijfelt. Wie weet fiets jij binnenkort op een fiets die helemaal bij jou past.

Maak een winkelafspraak

Wil je zonder afspraak langskomen, dan zijn dinsdag t/m donderdag de minst drukke dagen. Op vrijdagen en zaterdagen komen vaker mensen op afspraak.

Adres en openingstijden

Wil je advies via telefoon, Skype of Zoom?

Wil je hulp bij het kiezen van een fiets maar niet in de winkel langskomen, maak dan een belafspraak. Dan ruimen wij tijd in om jouw vragen te beantwoorden.

Maak een belafspraak

Meer technische specificaties

Fietsmodel
idworx Rock oPinion Ti Gen 1.1
Type vakantiefiets
Offroad
Geschiktheid voor bagagegewicht
Lichte bagage ( <10 kg)
Geschikt voor lichaamslengte
1.61 – 1.94 m en 1.95 m of langer
E-bike
Geen e-bike (wel om te bouwen)
Versnellingssysteem
Pinion (onderhoudsarm)
Aantal versnellingen
12 en 18
Remmen
Schijfremmen
Framemateriaal
Titanium
Bandenmaat
Breed (55 mm of meer)
Wielmaat
27.5 inch en 28 inch
Gewicht van fiets
Licht ( <13 kg)
Informatie van fabrikant
https://www.idworx-bikes.de/nl/produkt/rock_opinion_ti-nl

Downloads

Brochure
Gebruikershandleiding
Overige downloads
Overige downloads

Garantie

Garantie op frame
15 jaar op materiaal- en fabricagefouten
Garantie op verf
5 jaar op lakfouten (voorvork)

Meer over idworx

idworx’ slogan is ‘Pure Perfection’. Dat klinkt een beetje streberig en dat is het ook. Maar we kunnen met recht beweren dat ze de meest doorontwikkelde vakantiefietsen op de markt hebben. Het gaat de eigenaar Gerrit Gaastra er juist om een kwaliteitsfiets te ontwikkelen tot in de kleinste details. Details die vooral het gebruiksgemak en fietsplezier verbeteren en daarmee met name de liefhebbers en veelgebruikers aanspreken. ‘Ride it all, all the time’ is een andere uitspraak die over al hun fietsen gaat.

Hoofdkantoor
Wachtberg, Duitsland
Opgericht
2001, door Gerrit Gaastra
Moederbedrijf
Bike Basics GmbH
Merken van moederbedrijf
idworx en Gaastra

Lees meer over idworx

Deel deze pagina met anderen