Santos Travelmaster 2.8

De Santos Travelmaster 2.8 is dé snelle wereldfiets van Santos. De relatief smalle banden van de Travelmaster 2.8 maken de fiets vlot op verharde wegen, al heeft de fiets geen enkel probleem met uitstapjes naar onverharde paden. Maar breder (tot 50 mm.) kan ook.

Deel deze pagina met anderen

Bij welk gebruik past de Santos Travelmaster 2.8 het best?

In 2017 fietste ik (Léon) van Bordeaux, via Noord-Italië naar Nederland. Vanaf Basel wilden we de Rijn volgen tot aan de Eifel. Onze inschatting was dat het fietspad op het eerste stuk, langs de Frans-Duitse grens waarschijnlijk beter stond aangegeven in Duitsland (vraag me niet waarom). Het kwam erop neer dat we dagenlang over grindpaden langs de rivier fietsten (aan de Franse kant was dat niet zo, dat heb ik gecheckt).

Waarom dit verhaal? Omdat ik fiets op een Santos Travelmaster 2.8. De ruim 3000 kilometer die ik die maand afgelegd heb in Europa over gravel, asfalt, betonplaten etc. met campingmateriaal en al, behoort tot het terrein van de 2.8. De fiets heeft daar, ondanks haar relatief smalle banden, op geen enkel moment moeite mee gehad. Niet op het grind langs de Rijn en niet over de losjes verbonden lapjes asfalt van de Italiaanse Alpen, waar we met ruim 70 km/h overheen scheurden.

Wat maakt de Santos Travelmaster 2.8 zo geschikt?

De Travelmaster 2.8 is ontwikkeld op basis van de Travelmaster 2.6, Santos’ wereldreisfiets voor de állerverste uithoeken van de wereld. De 2.8 is met een groter wiel en een smallere band de snellere variant van een 2.6. Bovendien heeft de fiets een sportievere geometrie, ten opzichte van de 2.6. Zo’n smallere band heeft wel twee nadelen. Ten eerste lever je in op comfort, ten tweede heb je weinig grip off-road.

Vlotte reizen over asfalt

Deze factoren bepalen waar deze fiets geschikt voor is: vlotte reizen over asfalt, eventueel met een uitstapje naar gravelpaden. Die reizen mogen best lang duren, aangezien je met gemak 50 kg bagage op de fiets kunt laden.

Gaat er onverhoopt iets kapot? Veel onderdelen zijn zeer gemakkelijk te vervangen, zelfs op de meer afgelegen plaatsen. Bovendien is de 2.8 geschikt voor een beperkt budget.

Foto’s van de Santos Travelmaster 2.8

Onze kijk op de Santos Travelmaster 2.8

Ik zal bekennen, zelf heb ik vijf jaar geleden bij de Vakantiefietser een Santos Travelmaster 2.8 gekocht. Ben ik daarom bevooroordeeld? Misschien. In 2019 ben ik bij de Vakantiefietser gaan werken en daardoor heb ik nu voldoende vergelijkingsmateriaal voor mijn 2.8. Dat maakt mij de ideale gids voor de plus- en minpunten van de 2.8.

Minder modern maar sterk

Ik zal je direct vertellen dat de 2.8 minder modern is dan andere fietsen bij de Vakantiefietser. De fiets is ouderwets qua bouw, met een stuurpen en smalle banden. Bovendien is de fiets zwaar. Desalniettemin is de 2.8 wel een echte reisfiets. Stijf genoeg om je bagage te dragen zonder te dweilen, met krachtige hydraulische velgremmen, sterke Santos-wielen en een stalen voorvork. De fiets voldoet dus zeker aan het imago van Santos, dat van een ongelooflijk sterke fiets.

Hoge snelheid

Ik merk dat in hoe de fiets rolt, hoe weinig energieverlies er optreedt en hoe soepel de fiets blijft rijden met veel bagage. Voor mij presteert de 2.8 absoluut naar behoren, mede dankzij de sportieve zit die ik heb en de dunne banden waarmee ik op relatief hoge snelheid Europa kan doorkruisen. Hoe verder ik probeer te fietsen, hoe meer ik soms verwacht tegen de limieten van de fiets aan te lopen. Vooralsnog is dat niet gebeurd, maar ongetwijfeld komt er een moment waar de 2.8 niet meer het gemak zal bieden dan de idworx Easy Rohler, de Koga WorldTraveller Signature of de Santos Travelmaster 2+ biedt.

Pluspunten van de Santos Travelmaster 2.8

Misschien wel de meest budgetvriendelijke, volwaardige reisfiets

Snelle fiets, gebouwd voor dunne banden en dus voornamelijk asfaltwegen

Het frame is zeer stijf en de fiets kan veel gewicht dragen

De fiets is gemakkelijk te repareren

De fiets beschikt over een sterke stalen voorvork. En hij is weer verkrijgbaar met derailleur aandrijving.

Minpunten van de Santos Travelmaster 2.8

De fiets is aan de zware kant

Leuk weetje over deze fiets

De Santos Travelmaster 2.8 mocht zich in 2009 trots houder van het wereldrecord ‘Rond-de-wereld-op-de-fiets’ noemen. James Bowthorpe wist met de fiets het record van zijn voorganger met maar liefst 3 weken te verbeteren.

Wat maakt dit dé fiets voor jou?

Kort gezegd is dit een volwaardige -Santos- vakantiefiets voor een beperkt budget. Ben je van plan om voornamelijk over asfalt te fietsen, maar wil je veel bagage mee kunnen nemen, dan biedt de Travelmaster 2.8 je alles wat je nodig hebt. Bovendien is er enorm veel keuzevrijheid om de fiets naar jouw wens aan te passen.

Prijs vanaf

€ 4.600

Levertijd

Deze fiets is Verkrijgbaar De levertijd is Op bestelling (8-12 weken).

Maak dit nog meer jouw fiets

De fiets is te koop in 58 lakvarianten en geanodiseerd zwart, 14 letterkleuren en 6 kleuren voor diverse onderdelen (versnellingsnaaf, versnellingsbak, accu en naafdynamo).

Santos heeft twee slogans: ‘built for life’ en ‘custom built’. Beide slogans nemen ze zeer serieus. De ‘custom built’-aanpak van Santos betekent voor jou als klant dat je bijvoorbeeld je eigen onderdelen kunt aanleveren, je kleur kunt kiezen uit de vijftig Santos framekleuren of dat je kunt kiezen tussen een riem en een kettingaandrijving bij een Rohloff-naaf of een Pinion.

Breed assortiment

Santos heeft op de website een customizer waarmee je zelf de fiets kunt samenstellen op basis van jouw wensen. Maar als een optie daar niet in staat, dan betekent dat niet dat het niet mogelijk is. Santos denkt graag met je mee over alle mogelijkheden. Die klantgerichtheid is een unieke eigenschap van Santos en dat zie je ook terug in hun aanbod aan fietsen. Het brede assortiment biedt mogelijkheden voor iedereen om een passende fiets uit te kiezen.

Klanten met deze fiets

Jouw wensen en je ideale zithouding

Er zijn veel Santos-dealers, maar er is maar één Vakantiefietser. Wij gaan dan ook verder waar sommige andere Santos-dealers stoppen.

Je kunt nog zo’n goede fiets kopen, als je er verkeerd op zit, dan rijd je fiets niet lekker. Vandaar dat iedereen die bij ons een fiets koopt met lichte dwang naar ons pasframe wordt gestuurd. Daarmee kunnen we ervoor zorgen dat jouw fiets perfect aansluit op je houding. Daardoor voorkom je ongemak op de korte of lange termijn.

Bovendien kun je, ongeacht welke fiets je kiest, kiezen uit de vele sturen, zadels, handvatten en trappers die wij hebben liggen. En daarbij kijken we verder dan het assortiment van Santos. Dus wil je een Koga Denham stuur, of een idworx Mute naaf, het kan allemaal! Heb je snel last van keuzestress? Dan hebben wij een leuke middag.

Kom je bij ons een fiets uitzoeken? Dan kun je bij ons een proefrit maken op verschillende fietsen, waarna we je opmeten. Dan kunnen we jouw fiets zo instellen dat ‘ie als gegoten zit.

pasframe

Met ons pasframe zorgen we dat jouw fiets perfect aansluit op je houding.

Goed om te weten

Beschikbaarheid in de winkel: Beschikbaar voor proefrit. Een fiets bekijken en testen kan soms net de doorslag geven bij je beslissing. Maak een afspraak voor meer uitleg en een testrit zodat deze fiets je helemaal kan inpakken.

Meer weten? Of hulp nodig bij het kiezen?

Kom langs om een beter gevoel te krijgen bij wat voor fiets dit is, of meer informatie te krijgen over de fietsen waar je tussen twijfelt. Wie weet fiets jij binnenkort op een fiets die helemaal bij jou past.

Maak een winkelafspraak

Wil je zonder afspraak langskomen, dan zijn dinsdag t/m donderdag de minst drukke dagen. Op vrijdagen en zaterdagen komen vaker mensen op afspraak.

Adres en openingstijden

Wil je advies via telefoon, Skype of Zoom?

Wil je hulp bij het kiezen van een fiets maar niet in de winkel langskomen, maak dan een belafspraak. Dan ruimen wij tijd in om jouw vragen te beantwoorden.

Maak een belafspraak

Meer technische specificaties

Fietsmodel
Santos Travelmaster 2.8
Type vakantiefiets
Asfalt
Geschiktheid voor bagagegewicht
Extra zware bagage ( >20 kg), Lichte bagage ( <10 kg), en Zware bagage (10-20 kg)
Geschikt voor lichaamslengte
1.61 – 1.94 m en 1.95 m of langer
E-bike
Geen e-bike (wel om te bouwen)
Versnellingssysteem
Rohloff (onderhoudsarm)
Aantal versnellingen
14 en 20
Remmen
Magura hydraulische velgremmen
Framemateriaal
Aluminium
Bandenmaat
Smal (minder dan 40 mm) en Standaard (50 mm of minder)
Wielmaat
28 inch
Gewicht van fiets
Gemiddeld (13-17 kg)
Informatie van fabrikant
https://www.santosbikes.com/nl/fietsen/travel/travelmaster-28

Downloads

Brochure
Gebruikershandleiding

Garantie

Garantie op frame
10 jaar
Garantie op verf
5 jaar

Meer over Santos

Santos is een middelgroot onafhankelijk fietsmerk. Met hun opbouw-naar-wens fietsen gaan ze verder dan alle andere merken. Derailleur, Rohloff en Pinion-schakelsystemen, noem maar op; je kan kiezen wat je wilt. Baas Robbert fietst zelf ook en dat is een grote pré. Per 1 mei 2021 is Santos alleen nog leverbaar met Rohloff-naaf of Pinion. Er is namelijk een tekort aan derailleursystemen.

 

 

Hoofdkantoor
Nieuw-Vennep, Nederland
Opgericht
1997, door Robbert Rutgrink
Moederbedrijf
Santos Group B.V.
Merken van moederbedrijf
Santos

Lees meer over Santos

Deel deze pagina met anderen