Van Nicholas

Van Nicholas maakt hoge kwaliteit fietsen van het mooie, exclusieve materiaal titanium. Fietsen worden helemaal naar wens opgebouwd en zijn door het titanium een echte eyecatcher!

Deel deze pagina met anderen

Van Nicholas: geschiedenis en filosofie

Van familiebedrijf tot onderdeel van een geoliede machine

Van Nicholas kent al een lange geschiedenis als klein Nederlands familiebedrijf, voor het in 2012 onderdeel ging uitmaken van Koga. Sindsdien kent het merk de ideale combinatie van twee werelden; er is weinig veranderd aan het originele design, alleen maakt Van Nicholas nu gebruik van de expertise, ervaring en het kwalitatief hoogstaande testcentrum van Koga. Dit is de betrouwbaarheid van Van Nicholas sindsdien ten goede gekomen.

Alle leden van het team Van Nicholas delen de passie voor het verbeteren van het design van de tweewieler en het enthousiasme voor het prachtige materiaal.

Over titanium

Titanium is een metaal dat zeer grote temperatuurverschillen aankan. Daarom wordt het gebruikt in de bouw van bijvoorbeeld vliegtuigen. Bovendien wordt het niet aangetast. Daarom is er geen beschermende laklaag nodig en houdt het dus zijn originele kleur. Er kunnen dus ook geen krassen in de lak komen. Dit maakt de titanium fiets tot een chique uitziende, maar ook zeer robuuste tweewieler. Titanium is ook moeilijk te bewerken, en daarom wat duurder. De voorvork is meestal van staal of aluminium, omdat een titanium voorvork zeer kostbaar is om te maken.

Het voordeel van titanium

Een Van Nicholas-fiets is lichter dan staal, sterker dan aluminium en comfortabel (het materiaal vangt veel trillingen op). Bovendien blijft het eindeloos lang stijf. Een stijf frame zorgt ervoor dat je fiets niet gaat trillen onder veel gewicht of bij hoge snelheid, en dat de energie van het trappen optimaal wordt omgezet in voorwaartse snelheid. Een fiets van aluminium of staal verliest na 15 á 20 jaar zijn stijfheid en wordt minder betrouwbaar. Titanium is dus zeer duurzaam.

Al met al bieden de fietsen van Van Nicholas een naar wens opgebouwde, stoere én chique, comfortabele (vakantie)fiets van een supermateriaal met hoge kwaliteit onderdelen voor een heel schappelijke prijs. Kortom: een unieke combinatie.

Meer over Van Nicholas

Gevestigd in
Heerenveen, Nederland
Oprichter(s)
Jan-Willem Sintnicolaas
Oprichtingsjaar
2006
Slogan van fietsmerk
The Titanium Bike Experts
Moederbedrijf
Accell Group N.V.
Website
Van Nicholas website
Facebook
Van Nicholas Facebook
Instagram
Van Nicholas Instagram
YouTube
Van Nicholas YouTube

Garantie

Van Nicholas levert 25 jaar garantie op fabriekagefouten aan hun frames.
Bekijk de officiële garantievoorwaarden.

Downloads

Catalogus/lookbook
Overige downloads

Onze collectie Van Nicholas-fietsen

Hieronder vind je al onze fietsen van Van Nicholas. Of bekijk onze gehele collectie fietsen.

 • Van Nicholas Deveron

  • Allround, Asfalt, en Offroad fiets
  • Geschikt voor Zware bagage (10-20 kg)
  • Geen e-bike (niet om te bouwen)
  • Vanaf € 5.780
 • Van Nicholas Pioneer

  • Allround, Asfalt, en Offroad fiets
  • Geschikt voor Extra zware bagage ( >20 kg), Lichte bagage ( <10 kg), en Zware bagage (10-20 kg)
  • Geen e-bike (wel om te bouwen)
  • Vanaf € 4.450

Bekijk onze gehele collectie

Deel deze pagina met anderen