Een avond met Alee Denham

Op vrijdagavond 16 juni ontvingen we fietsreiziger en Koga Signature ambassadeur Alee Denham in onze winkel.
Alee ken je misschien van zijn website of youtube kanaal Cyclingabout waarmee hij al meer dan 10 jaar en 150.000 kilometer de aandacht vestigt op (zijn) reizen per fiets. Naast zijn prachtige beeldmateriaal en reisverslagen overal ter wereld, onderzoekt en beschrijft hij de laatste technische ontwikkelingen op fietsgebied.

Als je een van zijn filmpjes of artikelen hebt gezien over de efficiëntie en levensduur van interne versnellingssystemen zoals Rohloff en Pinion of de voordelen van riemaandrijving herken je iemand met bijzonder veel passie en kennis voor techniek, maar valt je misschien ook zijn eigenaardige Australisch accent op ?

Tijdens de avond presenteerde hij wat hem motiveert om te reizen per fiets en maakten we bovendien ook kennis met zijn metgezel en reis-partner Laura. Afzonderlijk van elkaar vertelden ze o.a. hoe ze opgaan in nieuwe ervaringen, alleen gestoord door Alee’s drift om alles vast te leggen met zijn camera.

Herkenbaar voor ons, vertelden ze over de vrijheid die je ervaart als fietser om je eigen weg te gaan. En het langzamere tempo van het fietsen ten opzichte van backpacken of een overland-trip. Beide beaamden ze hoe enthousiast ze verwelkomd werden in ‘spannende’ landen. Ook al was dat soms op een eigenaardige manier of door een (ngeduldige Grizzly beer.


Die ontmoetingen en bijzondere landschappen kwamen ook ruim aan bod de vertoning van hun laatste film over hun reis in Jordanië.

Denham stuur

Deze reis was een van hun laatste met de Koga Signature Classic, waarvoor Alee onder andere dit eigenzinnige stuur voor ontwikkelde.
Dit Alee Denham stuur, verkopen wij al jaren met veel succes en combineert een vrij brede (710mm) gebogen (31 graden kromming) vorm met horens waarop je een racefiets-achtige houding kunt aannemen.

De nieuwste Koga Signature

De nieuwste een hyper-robuuste Koga Worldtraveller Signature was de reden dat ze vanuit Saudi-Arabië voor een weekje naar Nederland kwamen. Omdat Alee de ambassadeur is van Koga Signature waren zij een van de eersten die deze fiets in ontvangst mochten nemen om ze vervolgens in hun volgende avontuur in Namibië voor het eerst aan de tand te voelen.

Alee merkte in hun tocht van De fietser in Ede naar Amsterdam al op hoe onwaarschijnlijk stijf het frame was en in het bijzonder ook het mixte frame, gebruikt door Laura. Beide kozen voor de nieuwe ultra dikke 70mm banden op 27.5” velgen, die hen in het Afrikaanse continent goed van pas zullen komen.

Eerder die dag zijn onze monteurs Leo en Diede nog een aantal uur bezig geweest om tal van kleine aanpassingen te doen om de fiets naar de eisen van Alee de fietsnerd op te bouwen.


Vragenuurtje

Het vragenuurtje ging natuurlijk over hun nieuwe fietsen maar ook over hun ervaring als fiets-nomaden. Het ‘huis’van Alle is namelijk al 10 jaar de tent en allerhande hostels. Laura en Alee ontmoetten elkaar in Mexico waar hij anderhalf jaar in ballingschap vertoefde, gegijzeld door de lockdowns en quarantaines tijdens de Corona pandemie.

Na hun lezing pakte Laura meteen de fiets om naar Frankfurt te vertrekken en reisde Alee door tijdnood met de Flixbus naar dezelfde bestemming om daar Eurobike te bezoeken. Op ’s werelds grootste fietsbeurs (zeg maar gerust 10x zo groot als de Fiets- & Wandelbeurs), doet zowel hij als ons team verslag doet van al het nieuws op fietsgebied.

Interesse om jouw nieuwe -bij ons gekochte- fiets ook zo goed te laten tunen?

Kom langs, of mail ons om een afspraak te maken.

Meer weten over Koga vakantiefietsen?

De standaard nieuwe WorldTraveller met het nieuwe frame, uitgevoerd met derailleur, hebben we op voorraad zolang de voorraad strekt:-)
En we hebben ook de Signature uitvoering met Rohloff staan voor een proefrit.

Kijk op onze pagina over Koga.

 

Deel deze pagina met anderen

Hoe denk jij erover?